Politică

FMI a cerut Guvernului să scoată la vânzare o parte din acţiunile deţinute la Tarom

fmi-a-cerut-guvernului-sa-scoata-la-vanzare-o-parte-din-actiunile-detinute-la-tarom-87529Reprezentanţii FMI au solicitat Guvernului României să includă pe lista societăţilor pentru care vor fi scoase la vânzare pachete minoritare de acţiuni şi compania Tarom. Această obligaţie va face parte din viitorul acord încheiat cu instituţia financiară, informează Mediafax.
Premierul Emil Boc s-a întâlnit, miercuri seara, la Palatul Victoria, cu membrii misiunii Fondului Monetar Internaţional, Comisiei Europene şi Băncii Mondiale, aflaţi la Bucureşti.

“A fost o discuţie legată şi de viitorul acord, existând solicitarea ca acesta să prevadă vânzarea de acţiuni minoritare la mai multe companii importante, inclusiv Tarom. Nu s-a stabilit ceva concret despre suma de finanţare a viitorului acord”, au declarat sursele prezente la întâlnire.

Potrivit sursei citate, FMI va insista în negocierea noului acord pentru privatizarea, reorganizarea sau lichidarea marilor companii de stat, apreciind că prin vânzarea unor societăţi viabile statul va reuşi să finanţeze la costuri mai reduse deficitul bugetar.

Directorul general al Franklin Templeton şi managerul de portofoliu al Fondului Proprietatea, Grzegorz Konieczny, estimează că Guvernul ar putea obţine, în următorii doi ani, aproape 1,5 miliarde de euro din vânzarea de acţiuni ale unor companii de stat.

FMI şi Guvernul monitorizează, în cadrul acordului actual, evoluţiile financiare pentru zece companii de stat, respectiv Compania Naţională a Huilei, Termoelectrica, CFR SA, CFR Călători, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), Metrorex, CFR Marfă, Electrificare CFR, Compania Electrocentrale Bucureşti şi Administraţia Naţională a Îmbunătăţirilor Funciare.

Sursa: antena3.ro

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • pooate nu ar fi chiar asa de rau, tinand cont ca asa nu moi pot fi numiti oemeni in functii pe plan politic

  • REPREZENTANTII F.M.I. AU VENIT SA DESCHIDA OCHII ELITEI POLITICE CA MAI AU INCA CE FURA DIN MIORITICA ROMANIE.DIN TOT DEAUNA MONSTRUOASA COALITIE CARE ESTE F.M.I.-COMUNITATEA EUROPEANA-N.A.T.O. NU AU VRUT BINELE BIETEI ROMANII.AU DISTRUSO SI O DISTRUG LA NESFARSIT.BRAVOS POLITICHIE.DOAMNEAJUTA.

  • Doamne cata prostie! Adica sa vinzi un element care este esential ca parte a sistemului de securitate nationala, sa pierzi controlul asupra unui sector foarte profitabil sau potential foarte profitabil, in favoarea unnor corporatii straine detinute de actionarii FMI, doamne, cat de prost sau de ticalos trebuie sa fii ca sa faci asta! Dar cu asa politicieni…