Politică

FALS CU FALS – PROCESUL LUI IOHANNIS PENTRU CASA DOBANDITA CU ACTE FALSE, A FOST AMANAT PENTRU 25 IANUARIE 2016

image-2014-11-17-18587139-70-carmen-iohannis-klaus-iohannisProcesul lui Iohannis pentru casa de pe Bălcescu, amânat. Primul termen din procesul pe care Klaus Iohannis l-a deschis, cu un recurs în anulare, ca să-și recupereze casa de pe bulevardul Bălcescu, s-a încheiat cu o amânare.

Avocații bucureșteni ai președintelui, de la firma Mușat și asociații, au fost astăzi în fața judecătorilor Curții de Apel Brașov. Magistrații au decis, însă, amânarea procesului, pentru data de 25 ianuarie.

Potrivit legii, exercitarea contestației în anulare nu suspendă hotărârea definitivă. Așadar, până la o nouă pronunțare, familia Iohannis nu mai este proprietară pe apartamentele din imobilele de pe Bălcescu, parte închiriate băncii Raiffeisen.

Lumanarea, fierbintile rugaminti, moastele pupate, boastele-agresate au dat roadele scontate.

Contestatia in anulare a lui Iohannis, cea in care contesta o decizie definitiva si irevocabila a justitiei s-a amanat pentru 25 ianuarie.

“Paratul Johannis Klaus Werner – nefiind aparati de prezumtia de buna-credinta, fata de amploarea operatiunii ilicite rezultata din hotararile judecatoresti definitive pronuntate, consecintele juridice produse, succesiunea actelor juridice atacate si coparticipantii la intocmirea lor. Actul juridic subsecvent, intemeindu-se pe un act juridic incheiat prin fraudarea legii si fondat pe o cauza ilicita, nu ar putea fi validat prin simpla invocare a bunei-credinte a tertului, mai ales ca acesta este sotul celeilalte parti contractante care la randul sau a participat la intocmirea actului nul initial. In consecinta, petitul avand ca obiect constatarea nulitatii contractului de vanzare-cumparare este intemeiat, urmand a fi admis.

FALS CU FALS
Luju.ro
Presedintele Klaus Iohannis a pierdut inca o casa din Sibiu dobandita fraudulos. CA Brasov a mentinut decizia judecatoarelor Anamaria Ionescu si Manuela Bonciu, de la Tribunalul Brasov, de anulare a contractului prin care sotii Iohannis au cumparat, in 1999, imobilul din strada N. Balcescu nr. 29. In 2005, familia prezidentiala a pierdut si casa din Gh. Magheru 35, tot pe motiv de acte emise ilegal de notarul sibian Radu Gabriel Bucsa (Minuta)
Joi, 12 noiembrie 2015 16:09 | Scris de Alex PUIU

Magistrati – Instante

Inca o lovitura pentru familia prezidentiala. Dupa casa din strada Gheorghe Magheru nr. 35 din Sibiu pierduta in urma cu zece ani, Klaus si Carmen Iohannis (foto) au ramas si fara imobilul situat pe strada Nicolae Balcescu nr. 29. Este vorba despre spatiul comercial inchiriat, potrivit presei, pe zeci de mii de euro, bancii Raiffeisen.

Curtea de Apel Brasov a decis irevocabil, joi 12 noiembrie 2015, anularea contractului de vanzare-cumparare autentificat sub nr. 924/01.06.1999 de BNP Radu Gabriel Bucsa, incheiat intre paratii Ioan Bastea (decedat), in calitate de vanzator, si Carmen Georgeta Johannis si Klaus Werner Johannis, in calitate de cumparatori, precum si radierea din Cartea Funciara a Sibiului a dreptului de proprietate al sotilor Iohannis asupra imobilului din strada Nicolae Balcescu nr. 29.

Iata minuta deciziei irevocabile a Curtii de Apel Brasov:

“Admite exceptia tardivitatii motivelor de recurs depuse la termenul din 03.09.2015, exceptie invocata de intimatul parat Statul Roman prin Ministerul Finantelor Publice, prin Directia Regionala a Finantelor Publice Brasov, prin Administratia Judeteana a Finantelor Publice Brasov si in consecinta: Constata nule motivele de recurs formulate de recurentii parati Lazurca Georgeta, Johannis Carmen Georgeta si Johannis Klaus Werner prin memoriul de recurs din 03.09.2015 impotriva deciziei civile nr. 235/16.05.2014 pronuntata de Tribunalul Brasov. Admite cererea de anulare a recursului declarat de recurentul parat Statul Roman prin Municipiul Sibiu, prin Primar, pentru lipsa dovezii mandatului de reprezentare a Statului Roman, cerere formulata de intimatul parat Statul Roman prin Ministerul Finantelor Publice, prin Directia Regionala a Finantelor Publice Brasov, prin Administratia Judeteana a Finantelor Publice Brasov si in consecinta: Anuleaza recursul formulat si precizat de recurentul parat Statul Roman prin Municipiul Sibiu, prin Primar, impotriva deciziei civile nr. 235/16.05.2014 pronuntata de Tribunalul Brasov. Respinge recursul formulat de recurentii parati Lazurca Georgeta, Johannis Carmen Georgeta si Johannis Klaus Werner impotriva deciziei civile nr. 235/16.05.2014 a Tribunalului Brasov, pe care o mentine. Respinge cererea de acordare cheltuieli de judecata in recurs, formulata de intimatii reclamanti Antonescu Elisabeta, Oarga Ioan, Oarga Steluta Ancuta, Oarga Ioan Adrian. Irevocabila. Pronuntata in sedinta publica azi, 12.11.2015“.

Tribunalul Brasov: „Cauza ilicita izvorata din fraudarea legii ce a invalidat certificatul de mostenitor se extinde si asupra contractului de vanzare-cumparare subsecvent”

Practic, Curtea de Apel Brasov a mentinut decizia nr. 235/16.05.2014 pronuntata in apel de judecatoarele Anamaria Ionescu si Manuela Bonciu, de la Tribunalul Brasov, care au constatat ca sotii Iohannis au dobandit imobilul din strada Nicolae Balcescu nr. 29 in baza unui certificat de mostenitor emis, de notarul Radu Gabriel Bucsa, pe baza de acte false. Aceleasi documente false care au stat si la baza anularii, in iunie 2005, tot printr-o decizie a Curtii de Apel Brasov, a contractului de vanzare-cumparare prin care Klaus Iohannis si Carmen Iohannis au achizitionat imobilul din strada Gh. Magheru nr. 35.

Pana la redactarea deciziei irevocabile a Curtii de Apel Brasov, iata ce retin judecatoarele Anamaria Ionescu si Manuela Bonciu, de la Tribunalul Brasov, in motivarea hotararii pronuntate in apel, potrivit jurnalistilor Rise Project:

“Cauza ilicita izvorata din fraudarea legii ce a invalidat certificatul de mostenitor se extinde si asupra contractului de vanzare-cumparare subsecvent, tertii – in speta doar paratul Johannis Klaus Werner – nefiind aparati de prezumtia de buna-credinta, fata de amploarea operatiunii ilicite rezultata din hotararile judecatoresti definitive pronuntate, consecintele juridice produse, succesiunea actelor juridice atacate si coparticipantii la intocmirea lor. Actul juridic subsecvent, intemeindu-se pe un act juridic incheiat prin fraudarea legii si fondat pe o cauza ilicita, nu ar putea fi validat prin simpla invocare a bunei-credinte a tertului, mai ales ca acesta este sotul celeilalte parti contractante care la randul sau a participat la intocmirea actului nul initial. In consecinta, petitul avand ca obiect constatarea nulitatii contractului de vanzare-cumparare este intemeiat, urmand a fi admis. Consecinta desfiintarii certificatului de mostenitor nr. 90/1999, prin decizia civila irevocabila mai sus-mentionata, si a contractului de vanzare-cumparare autentificat sub nr. 924/1999, prin prezenta decizie, acte juridice inscrise in cartea funciara nr. 9331 Sibiu sub B 9, 10, si 11, o constituie radierea dreptului de proprietate al paratilor Bastea Ioan, Johannis Carmen Georgeta si Johannis Klaus Werner din cartea funciara, potrivit art. 34 pct. 1 din D-L nr. 115/1938 preluat de art. 36 pct. 1 din Legea nr. 7/1996“.

Prezentam minuta deciziei Tribunalului Brasov (dosar nr. 262/62/2014):

“Respinge exceptiile lipsei de interes a reclamantilor privind petitul avand ca obiect constatarea nulitatii absolute a certificatului de mostenitor, a inadmisibilitatii petitelor avand ca obiect rectificarea si repunerea partilor in situatia anterioara de carte funciara, a lipsei de obiect, lipsei de interes si inadmisibilitatii cererii privind constatarea calitatii reclamantilor de proprietari dobanditori de buna credinta prin cumparare in baza Legii nr. 112/1995, a lipsei calitatii procesuale active si lipsei de interes a reclamantilor privind petitul avand ca obiect constatarea nulitatii absolute a contractului de vanzare-cumparare autentificat sub nr. 924/1999 de BNP Bucsa Radu Gabriel. Admite exceptiile lipsei de obiect a petitului privind constatarea nulitatii absolute a certificatului de mostenitor nr. 90/1999 emis de BNP Bucsa Radu Gabriel, inadmisibilitatii cererii de constatare a nulitatii incheierilor de intabulare nr. 5271/1999, 6625/1999 si 6626/1999 pronuntate de judecatorul delegat al Biroului de Carte Funciara al Judecatoriei Sibiu si exceptia lipsei calitatii procesuale active a reclamantilor Oarga Ana, Oarga Ioan si Antonescu Elisabeta cu privire la petitul avand ca obiect constatarea calitatii reclamantilor de dobanditori de buna credinta prin cumparare in baza Legii 112/1995. Admite apelul formulat de apelantii-reclamanti Oarga Ana, Oarga Ioan si Antonescu Elisabeta si cererea de aderare la apel formulata de intervenientul Marinescu Marius Albin impotriva sentintei civile nr. 8530/29.11.2004. Admite in parte actiunea civila formulata de reclamantii Oarga Ana, Oarga Ioan si Antonescu Elisabeta in contradictoriu cu paratii Johannis Carmen Georgeta, Johanis Klaus Werner, Lazurca Georgeta, Bastea Ioan decedat, mostenitor fiind Bastea Rodica si Statul Roman prin Municipiul Sibiu prin Primar. Admite cererea de interventie formulata de intervenientul Marinescu Marius Albin in interesul reclamantilor. Constata nulitatea absoluta a contractului de vanzare-cumparare autentificat sub nr. 924/01.06.1999 de BNP Bucsa Radu Gabriel, incheiat intre paratii Bastea Ioan – decedat, mostenitor fiind Bastea Rodica, in calitate de vanzator, si Johannis Carmen Georgeta si Johannis Klaus Werner, in calitate de cumparatori. Dispune rectificarea CF nr. 9331 Sibiu sub nr. top 45/1 in sensul radierii dreptului de proprietate al paratilor Bastea Ioan, Johannis Carmen Georgeta si Johannis Klaus Werner inscris sub nr. B9,10 si 11 asupra imobilului de la A+1. Inlatura din dispozitivul sentintei atacate mentiunile referitoare la respingerea celor doua cereri formulate de reclamanti si aratate mai sus, la respingerea cererii de interventie accesorie, la cheltuielile de judecata si la respingerea exceptiei lipsei calitatii procesuale active a reclamantilor cu privire la cererea de constatare a calitatii acestora de dobanditori de buna credinta prin cumparare in temeiul Legii 112/1995. Mentine celelalte dispozitii. Obliga intimatii Bastea Rodica in calitate de mostenitor al intimatului Bastea Ion, Lazurca Georgeta, Johannis Carmen Georgeta si Johannis Klaus Werner sa plateasca apelantilor-reclamanti Oarga Ana, Oarga Ioan si Antonescu Elisabeta suma de 4855,1 lei, iar apelantului-intervenient Marinescu Marius Albin suma de 5,15 lei cu titlu de cheltuieli de judecata“.

Sursa: Chilian.ro