Politică

Europol, Eurojust, TREVI și în curând…euro-FBI, euro-sentințe și euro-pușcării, sau ce ne mai ni se coace

europolEuropol este o agentie cu un activ de 700 de persoane, dotata cu un buget de peste 85 milioane de euro. Nu vă alarmați, doar ne apăra…

Eurojust este o unitate de cooperare judiciara in cadrul careia activeaza 350 de persoane , dintre care 80 sunt magistrati, bugetul acesteia ridicandu-se la 32 milioane euro. Eurojust urmeaza sa fie intregit prin crearea Parchetului European.

Citind istoria la vedere a Europol, cetateanul roman aflat intr-o perpetua stare de mirare vis-a vis de mersul din rau in mai rau al tuturor compartimentelor socio-economice nationale, ar trebui sa isi puna intrebarea ce rol a avut TREVI in crearea acestei stari.

TREVI poate fi definita drept o structura interguvernamentala ce reunea responsabili ai ministerelor de justitie si interne in scopul combaterii terorismului,traficului de persoane, al gerarii starilor de necesitate in caz de catastrofe naturale, impotriva tulburarilor publice scl…

A functionat intre 1976 si 1989 dar a fost recunoscuta oficial abia in 1992, in momentul semnarii Tratatului de la Maastricht, moment in care s-a instaurat si cooperarea politienesaca si judiciara penala.

Din organizatie faceau parte cele 12 tari membre ale CE si in calitate de observatori: Suedia, Austria, Maroc, Norvegia,Elvetia, Finlanda,Canada si…..Ungaria.

In aprilie 1989, organizatia isi activeaza baza de date informatizate europene privind emigratia.

Gasesc interesant faptul ca, in conformitate cu strategia TREVI , Ungaria dadea si primea informatii si indicatii indirect, respectiv prin oficialii germani si spanioli.

Deci, in 1989,” tulburarile publice” de pe teritoriul Romaniei (Tokes, revolutia, Targu Mures) au fost legal si institutional girate de MI si MJ din tara vecina si niciodata prietena.

Avand in vedere aceste foarte sumare date, ne putem pune intrebari legate de multitudinea asociatiilor asa-zis civice cu sediul-mama in Ungaria,finantate de Fundatia Soros, prin care politica romanesca a fost influentata pana la luarea in posesie, in anumite perioade.
Din 1976 pana in acest moment, TREVI s-a perfectionat, a evoluat, s-a ramificat, a devenit un mega-organism dificil controlabil .

Dar in fond, cine l-ar mai putea controla in conditiile actuale si daca l-ar controla, in folosul cui ar face-o?

Și ce e cu euro-FBI și cu euro-pușcăriile ?

Dupa evenimentele de la Paris, think tank-ul gandirii europene, alcatuit din piscuri ale competentelor intelectuale, profunzimi abisale ale clarviziunii istorice, strategi fara egal ai manariilor economico-financiaro-militare, maestii incontestabili ai manipularii institutionalizate respectiv membrii ai Institutului Thomas More*1, si-au dat cu parerea asupra evenimentului.

Au facut-o prin intermediul unui apendice al Institutului numit “Sauvons l’Europe” si prin gura unuia din foarte influentii sai membrii, economistul Paul N. Goldschmidt*2.

http://www.sauvonsleurope.eu/lapres-charlie/
La adresa de mai sus se poate citi integral articolul.

Partea cea mai interesanta suna cam asa:

“Crearea unui FBI european ar da nastere in mod clar unui transfer de suveranitate spre Uniune si mai important decat cel care a condus la crearea monedei europene.

Intr-adevar acesta implica dezvoltarea considerabila a aparatului judiciar existent si implict o descentralizare a implantarii sale, eventual crearea unui sistem carceral european (solutie posibila pentru izolarea teroristilor radicalizati) si o legislatie comuna pentru evitarea arbitrajelor judiciare intre tari membre.

Circumstantele ofera o fereastra de oportunitate in care cetatenii ar putea accepta constrangeri pe care ntr-un context mai destins, ar avea tendinta sa le refuze.

Trebuie deci cu orice pret sa se amplifice si exploateze miscarea de solidaritate care s-a manifestat in ultimele zile.

Este problema de care va trebui sa se ocupe cu prioritate urmatorul consiliu european.

Ei acum, cine sunt adevărații teroriști, atât ideologici cât și chiar fizici ?

Ar fi păcat să ratați restul cunoașterii în privința terorismului – timpul petrecut de către autor studiind și analizând, trebuie plătit doar prin aflarea faptelor.

*1 Institutul Thomas More se autodefineste drept un “laborator de opinii novatoare si solutii operationale, un centru de cercetare si expertiza, o retea de influenta”; Sediile se gasesc la Paris si Bruxelles.

*2 Licentiat in Stiinte Economice al Universitatii Libere Bruxelles, angajat al Goldman Sachs NY si Londra, (administrator), director al Serviciului Operatii Financiare in cadrul directiei generale afaceri economice si financiare a Comisiei Europene.inainte si dupa introducerea monedei Euro.

Sursa: Anti-Uniunea Europeana

Despre autor

contribuitor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu