C O N T R A P R O P A G A N D Ă

Europarlamentar polonez: “Euromaidanul a fost o operațiune CIA sprijinită de Ministerul de Externe al Poloniei. Lunetiștii din Kiev s-au antrenat și în Polonia”

izbienie-berkutaLa cei 72 de ani ai săi, Janusz Korwin-Mikke, europarlamentar și lider al Partidului Conservator KORWiN din Polonia, se declară eurosceptic și susține că revoltele din Kiev au fost organizate de CIA cu sprijinul agenților secreți polonezi. Conform informațiilor apărute în publicația  Nie, Ministerul de Externe polonez a invitat militanții ucraineni în Polonia și i-a antrenat undeva în afara Varșoviei în septembrie 2013.

“Este adevărat, a fost și operațiunea noastră… Lunetiștii s-au antrenat și în Polonia. Frankfurter Allgemeine Zeitung a făcut recent dezvăluiri referitoare la cine anume a tras focurile de armă în Kiev. Teroriștii au ucis 40 de protestatari și 20 de ofițeri de poliție pentru a provoca panică. În sfârșit ies la iveală aceste adevăruri.”

Korwin-Mikke, care a candidat la funcția de președinte în 1995, 2000 și 2005,  este de părere că niciun european (inclusiv polonezii) nu ar trebui să simtă vreo amenințare din partea Rusiei:

„Nu avem dispute teritoriale cu Rusia și toată tevatura asta militară servește clar scopurilor Statelor Unite. De altfel, ucrainenii ar trebui să știe că pentru situația din țara lor ar trebui să le fie “recunoscători” chiar americanilor. Rusia nu avea nicio intenție să le ia ceva ucrainenilor. Pentru Polonia, ar fi fost o situație ideală ca Ucraina să fie un stat mai slab, însă independent. Evenimentele de pe Maidan au distrus tot… ”

“Însăși Victoria Nuland, asistentul secretarului de stat al SUA pentru afaceri europene şi eurasiatice, a recunoscut că America a cheltuit 5 miliarde de dolari pentru destabilizarea situației din Ucraina, iar ceea ce se întâmplă acum în Ucraina este de fapt o agresiune din partea americanilor iar Putin este considerat țapul ispășitor”, a mai spus  Janusz Korwin-Mikke.

Autor: Gandeste.org

Related Posts

4 Responses “Europarlamentar polonez: “Euromaidanul a fost o operațiune CIA sprijinită de Ministerul de Externe al Poloniei. Lunetiștii din Kiev s-au antrenat și în Polonia””

 1. anonim says:

  “Sub tirul unor critici dure europene legate de programul de asasinate prin drone al SUA, oficialii americani si germani au minimalizat rolul jucat de Ramstein in operatiile cu drone ale SUA si au dat raspunsuri evazive cand erau confruntati direct cu intrebari legate de baza militara. Dar slideul arata ca facilitatile din Ramstein au o functie esentiala in loviturile letale ale dronelor date de CIA si armata americana in Orientul Apropiat, Afganistan si Africa.”
  […]
  “Desi guvernul german nu a avut intentii in acest sens, ar putea fi supus unor presiuni crescande sa o faca. “Pur si simplu e vorba de crima”, a spus Björn Schiffbauer de la Institutul pentru Legea Internationala de la Universitatea din Colognia. Expertii legali intervievati de Der Spiegel au afirmat ca membrii americani ai bazei ar putea fi urmariti penali in calitate de criminali de razboi de procurorii germani.
  Ramstein este una din cele mai mari baze militare americane din afara SUA, gazduind mai mult de 16 000 militari si personal civil.”
  […]
  Sursa: http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2015/04/19/noam-chomsky-cea-mai-grava-campanie-terorista-din-lume-a-fost-orchestrata-la-washington-video-scandal-diplomatic-razboiul-dronelor-este-condus-din-ramstein-o-baza-militara-americana-din-germ/

 2. dorint says:

  Nu Rusia nu vea absolut nimic cu Ukraina, doar sa le ia cu japca ,,putin,, Crimeea, pe vreo 200 de ani macar, hai lasati-o cu lobby-ul ptr. Rusia , ca nu tine!

 3. dinu says:

  Toate crizele din lume sunt provocate de americani, acum ne pun pe noi sa ii dam o palma rusului pt. avea motiv de razboi in europa, acesti anticristi urmaresc destabilizarea UE.

Let us talk about
Name and Mail are required
Join the discuss