Politică

Ești mulțumit, Emil Constantinescu ?! Dar tu, Adrian Năstase ?!… Nenorociților !

indexNota bene: dacă este să-i identificăm în persoană pe nemernicii care au făcut posibilă legislația prin care ne pierdem Țara bucată cu bucată, cumpărată de străini, în fruntea listei de criminali se află EMIL CONSTANTINESCU și ADRIAN NĂSTASE.

Blestemat fie numele lor în vecii vecilor!

În curând, România va înstrăina şi ultimul lucru pe care-l poate: pământul. Conform unei informaţii a Digi 24, străinii au cumpărat deja jumătate din terenurile agricole din ţara noastră.

Membrii asociaţiei Eco Ruralis afirmă că pământul românesc are două calităţi majore: este bun şi este ieftin. Numai Italia are 200.000 de companii agricole înregistrate în România. Companiile din paradisurile fiscale nu lipsesc nici ele.

„Sunt companii din Belize, din paradisul fiscal, care investesc la noi, companii din Austria, aproape fiecare ţară din Europa de Vest are o companie care a investit în pământ românesc. Italienii au vreo 200.000 de companii agricole înregistrate în România”, afirmă Szőcs-Boruss Miklós-Attila, coordonatul Eco Ruralis.

Investitorii vin în România şi profitând de sărăcia proprietarilor, cumpără parcelă după parcelă, le comasează şi apoi vând întreaga suprafaţă la preţuri mult mai mari, profiturile fiind maxime. Mai mult, producţia de pe aceste terenuri nu ajunge în România, ci la export.

După ce le cumpără, străinii arendează terenurile tot românilor care le lucrează. Fenomenul acaparării de teren a ajuns la cote alarmante, în România, dar nu numai. Astfel, s-a ajuns ca mai mult de 50% din suprafaţa agricolă din Europa să se afle în mâinile a doar 3% dintre proprietarii de pământ.

„Analizând subvenţiile din 2013 observăm că 1% din agroindustriaşi primesc 50% de subvenţii europene în România. Este alarmant gradul de comasare a subvenţiilor”, spune Szőcs-Boruss Miklós-Attila.

„Astfel, s-a ajuns ca mai mult de 50% din suprafaţa agricolă din Europa să se afle în mâinile a doar 3% dintre proprietarii de pământ.” – OARE REALIZEAZA SUSTINATORII UE, PROOCCIDENTALII, CE INSEAMNA ACEST FAPT ???

Sursa: Ion Coja

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • “OARE REALIZEAZA SUSTINATORII UE, PROOCCIDENTALII, CE INSEAMNA ACEST FAPT ???”
    Pai, sa vedem care-i problema: suntem sau nu suntem cetateni ai UE? vrem sa avem aceleasi drepturi ca orice alt cetatean UE pe intreg cuprinsul Uniunii? daca raspunsul este “NU”, atunci n-avem ce discuta, logic vorbind.
    Daca raspunsul este “DA”, atunci astfel de articole de propaganda furibund-nationalist-comunist-ceausista, inspirate probabil de Rusia Today, subventionate de ambasada rusa si cu un scop bine-tintit de zapacire a celor care o duc mai greu in actualul context economic, nu-mi produc decat o greata imensa.
    Cu ce ma deranjeaza daca un proprietar roman de teren, cetatean UE, care nu are priceperea sau posibilitatea sa-l exploateze si il tine plin de balarii, il vinde unui alt cetatean italian si UE, care stie cum si are posibilitatea sa-l cultive si sa produca ceva – orice?
    Reglementarea respectiva nu restrange drepturile cetatenilor romani, ci dimpotriva le extinde. Daca pana acum Statul Roman nu-mi permitea mie, cetatean roman, sa-mi vand pamantul al carui proprietar de drept sunt, unui cetatean italian, daca pretul oferit era mai bun decat cel oferit de un cetatean german – din acest moment sunt cu adevarat liber sa dispun cum vreau de proprietatea mea.
    Frica poate sa existe doar la samsarii locali de terenuri, care-si vad amenintate schemele de escrocherii si profiturile uriase facute pe spinarea proprietarilor saraci care n-au alta optiune decat sa vanda mafiei locale.
    Oameni buni, suntem membri UE, de unde sentimentele astea paranoide de antagonism fata de uniune, fata de ceilalti cetateni din italia, Franta, Anglia, Polonia, Germania, s.a.m.d.?
    De cand au devenit romanii xenofobi?
    Daca vrem sa fim respectati si primiti cu bratele deschise in orice parte a UE, trebuie sa ne comportam la fel si la noi acasa. Si asta a fost intotdeauna in traditia poporului roman – ospitalitatea si toleranta romanilor a fost mereu pomenita de calatorii straini in trecut.
    De ce vrem acum cu tot dinadinsul sa dovedim ca suntem niste salbatici intoleranti si necivilizati, sa provocam dispret si respingere la nivel international?
    Asta vrem sa fie Romania secolului 21?

  • Atunci cand 85 de indivizi detin o avere mai mare decat 3, 5 miliarde de oameni este firesc ca sa inceapa PRIVATIZAREA Planetei. Peste tot, caracatita cu arme financiare trec domeniul public in domeniul privat. Chiar nu intelegem ce se intampla? CE ameninta tarile UE ca sunt obligate, prin tratat, sa permita ” libera circulatie a capitalului” adica, celor 0,01 % care detin marele capital sa li-se permita sa puna stapanire pe tot pamantul si resursele naturale. Atunci sa va tineti FEUDALISM in UE! Cum este posibil sa inghitim o asemenea prostie!! Chiar in asa un hal am ajuns, sa nu mai vedem cine sunt dusmanii Romaniei ??

  • Doua chestiuni:
    1) @LC – imbecilul de mai sus
    Mai prostovane, mergi in Franta, Anglia, Germania, Italia, etc si incearca sa cumperi pamant acolo. Or sa te umple aia de respect si egalitate in drepturi. Se pishe direct in fruntea ta de cetatean european.
    Apropo, “europenii” sunt foarte ofuscati de faptul ca Bulgaria, Ungaria, Polonia si alte state cental si est europene nu le vand o palma de pamant. Romania este singura tara care isi vinde pamantul. Oare de ce? Vezi care este situatia economica, sociala si morala a Romaniei si ai sa aflii raspunsurile. Unul dintre raspunsuri este faptul ca a ajuns o tara in care populatia majoritara este imbecila, la fel ca tine.

    2) Si cine vreti voi sa apere/pastreze si sa munceasca pamantul? Astia?
    http://inpremiera.antena3.ro/reportaje/viata-ca-vacanta-308.html

  • Cand in urma cu niste ani faceam eu si altii, scandal pe net cu aceste probleme pe care le sesizati dvs aici cu vanzarea tarii la bucata multi sareau ca arsi ca nu sunt european, ca sunt antieuropean, ca sunt stalinist, ca sunt nostalgic, etc. Ca acum – adica atunci – e trendy sa tii cu Europa si nu cu tara, ba dimpotriva, despre tara sa dai numai de rau, sa-i arati toate relele si locurile urate [de parca altii nu au asa ceva] trebuia sa faci asa ca un schiop sau un ciung care-si arata ciotul de picior sau de mana ca sa primeasca mila publica. Nu gaseam pe nimeni care sa mi se alature, necum sa ia propria atitudine fata de dezmatul din perioada lui Constantinescu, Nastase si inca fo doi-trei. Acum e bine ca in sfarsit am mai lasat-o cu europenismul asta de rahat desi e destul de tarziu. Mare lucru nu se mai poate face, baietii s-au blindat de acte, facturi, contracte, nu-i mai misti nici cu tancul. Unde erati, unde dracu eram cu totii cand se facea manaria, nu sa venim acum chipurile foarte hotarati impotriva, acum cand ce s-a facut e bun facut ? Va spun eu unde eram : aici eram dar taceam ca rahatu-n iarba ca Tariceanu – Cinci neveste si cu Ady – 15 case ne aruncau – asa la misto – cate ceva si noua prin pensii, prin salarii minime, ajutoare, etc. Si, boii de noi, taceam si inghiteam galusca. Acuma ne dam de ceasul mortii, ne izmenim, facem pe frustratii. Sa o lasam mai bine in sange cum zicea Dan Iosif, sa nu ne dam acuma foarte intristati, ca aici eram si cand jaful avea loc. Dar nu numai ca taceam dar mai si tineam cu …ursul.

  • Asta noapte, ingrijorata ca fiul meu a plecat din tara, m-am uitat pe harta lumii si in special pe cea a Europei. Am vazut cat de frumos sta Romania, ca o inima a europei. O tara importanta, bogata, cu ferestrele deschise spre Dunare si spre mare.Totusi, noi romanii n-o iubim destul, cat sa o aparam. Suntem rai unii cu altii si sarutam calcaile strainilor. Ciudat popor. Suntem dusmanii nostri. Nu intelegem ca un popor dezbinat cum suntem noi , este foarte usor de cucerit. Vom fi cuceriti fara razboi.Si nimeni altcineva nu este vinovat in afara de noi insine.Romani, veniti acasa. Este foarte multa treabaaici si avem de toate.Cine a zis ca trebuie sa ne luam tara inapoi are dreptate. SA NE LUAM TARA INAPO>