Politică

Ei se vor bate cu ruşii! US Army va angaja Transsexuali

1413832461408_wps_43_Transgender_Major_AlexandSecretarul american al Apărării, Ash Carter, a dispus crearea unui grup de lucru care să înceapă procesul de ridicare a interdicției ca persoanele transsexuale să poate fi angajate în Armata Statelor Unite.

În următoarele șase luni, grupul va studia impactul și schimbările pe care o asemenea măsură le va aduce.

Într-o declarație, Carter a spus:

„Grupul de lucru va porni de la prezumția că persoanele transsexuale pot fi angajate deschis fără un impact negativ asupra eficienței militare, cu excepția obiectivelor unde vor fi identificate impedimente practice.”

Carter, citat de ABC News, a catalogat actualele regulamente care interzic prezența transsexualilor „vetuste” și „provocând incertitudini care distrag comandanții de la misiunile importante”.

În februarie, în prima sa lună ca șef al Pentagonului, Carter a anunțat că este „foarte deschis la minte” în ceea ce privește prezența transsexualilor în armată.

În prezent, transsexualilor li se interzice angajarea în US Army și, dacă sunt descoperiți, pot fi demiși. Pe viitor, transexualii americani vor fi avangarda luminată în lupta cu forţele speciale ale Federaţiei Ruse.

Foto: AFP Getty Images

Sursa: Napoca News