Politică

Editorialistul Vocea Rusiei: Afacerea Rosia Montana, un razboi intre miliardari evrei din America, Israel si Ungaria

mihai-tociu-in-piata-universitatii-1092013-democracy-is-a-lieMilitanta anticrestina pentru o “Romanie murdara“, Tatiana Alina Mungiu Pipidi, contestatoare vehementa a proiectului Rosia Montana, a primit numai dintr-un singur fond de “premiere” administrat si de fundatia miliardarului George Soros, suma de 345.000 USD (dovezi aici, aici, aici si aici). Terra Millenium III, un alt ONG pasionat de salvarea Rosiei Montane, a primit 280.000 USD (aici, aici si aici). Mircea Toma si ai lui au primit doar vreo 120.000 USD din acest fond (aici, aici si aici). Cristian Pirvulescu cu Pro Democratia si APADOR CH, organizatii si anticrestine si “ecologiste”, au primit mai multe sute de mii de dolari pentru diverse proiecte fanteziste (aici, aici, aici, aici, aici, aici si aici).

Centrul pentru Jurnalism “Independent”, ONG care militeaza pentru eliminarea religiei din scoli si pentru o “Romanie curata”, a primit si ea, prin manutele Ioanei Avadani, cateva sute de mii de dolari (aici, aici si aici). Un alt ONG de mucava, “CeRe“, dar prezent prin doi postaci in Piata Universitatii, pentru “salvarea Rosiei Montane”, a primit pentru “participare publica” vreo 125.000 USD. Macar au fost corecti: au cerut bani pentru “participare publica”, participa la demonstratii (aici si aici)!

Militia Spirituala, organizatie extremista de stanga, declarat anticrestina, agitatoare in Piata Universitatii si infiltrata in organul guvernamental “post-anticomunist” IICCMER al lui Marius Oprea si Vladimir Tismaneanu, a primit, si ea, 105.000 USD de la “Soros Fund” (aici si aici). Mai exista si o lista de burse, cu dedicatie pentru minoritari “secui” si “romi”, mai putin consistenta. Adunarile le puteti face singuri aici, la CEETrust.org – Grant-uri Romania.

Evident, aceasta este numai una dintre surse. Cei numiti mai sus au zeci de alte surse similare de finantare, dintre care majoritatea firelor duc tot la miliardarul George Soros. Cand o afacere ca Rosia Montana promite un castig de peste 10 miliarde de euro, ce mai conteaza cateva milioane aruncate in ograda de oratanii “civile”? Mai ales cand acestea contribuie si la distrugerea unei natiuni, din temelii. Dar cine este George Soros si pentru cine lucreaza el, de fapt?

Ne putem intreba cum un fost colaborator al SS-ului si Gestapo-ului in Ungaria horthysta – evreu pe deasupra -, cel mai probabil preluat apoi de NKVD dupa modelul Dionis Patapievici, a ajuns miliardar in “lumea capitalului”? Desigur. Tot asa cum nu putem sa nu observam ca toate operatiunile lui in zona “societatii civile” au servit si s-au cuplat pe interesele Rusiei, continuatoarea directiilor geopolitice ale URSS dar si ale lui Petru cel Mare, cat si, evident, a metodelor distructive “ex-sovietice”, pentru intarirea propriului imperiu. In acest spatiu, si nu numai.

Mihai Tociu (foto sus), cunoscut militant civic de dreapta, a scris o analiza pe aceasta tema: De ce Soroș le-a dat ”ecologiștilor” Roșia Montană.

Valentin Mandrasescu, pseudonimul ales de redactia Vocea Rusiei pentru Romania, s-a simtit lezat de unele referiri la “mama Rusia” si s-a burzuluit pe Facebook: “Unii nationalisti “de dreapta” sunt cu Sorosu’ in gura toata ziua. Cica cei care sunt impotriva jafului de la Rosia Montana sunt toti platiti de Soros. Perfect. Daca vreti sa mergem pe logica asta, atunci toti cei care sunt pentru jaful de la Rosia Montana sunt platiti de miliardarii israelieni Beny Steinmetz, Thomas Kaplan si John Paulson”. Logica e falsa, desigur, dar il pune pe Valentin Mandrasescu intr-o stare de aporie: acum, daca el nu va scrie despre Soros si Reteaua lui, va insemna ca este platit de Soros. Sau poate de succesorul controlorului lui Soros, omul invizibil din “Padure”… Stie dl Mandrasescu de unde. “Recunoasteti ca daca nu-l aparati pe Soros cel putin il ignorati complet, ceea ce e tot aia. Se numeste, parca… ceva prin omisiune. Unde e Soros in analiza Dvs? Sau nici ruble n-a mancat nici gura nu-i miroase?”, a fost putin apostrofat pe aceeasi retea sociala editorialistul de la Vocea Rusiei.

Pana la urma insa, acesta a fost obligat sa-si admita omisiunea, sintetizand esenta Afacerii Rosia Montana, intr-o viziune frusta: un razboi al miliardarilor evrei, intre ei. Valentin Mandrasescu: “Situatia este simpla si banala. Astazi, o companie detinuta de Steinmetz, Kaplan, Paulson (etc) vrea sa fure aurul de la Rosia Montana. Numai la capitolul aur e un furt de cel putin 3,7 miliarde de dolari. Asta exceptand metalele rare si argintul. Soros este impotriva deoarece vrea sa-l exploateze (fure) chiar el. Eu sunt impotriva pentru ca nu vreau sa fie exploatat in detrimentul statului roman. Diferenta de pozitie o poate vedea oricine. Cand (daca) o companie controlata de Soros va inlocui RMGC, voi pune tunul pe ea si pe el. Rezumat: S&K&P vor ca aurul sa ajunga la ei, Soros vrea ca aurul sa ajunga la el, eu vreau ca aurul (daca se exploateaza) sa ajunga la statul roman. E foarte simplu.”

Si, totusi, (mai) lipseste ceva: de ce ar milita Ungaria pentru niste afaceristi evrei? Obsesia statului vecin cu Transilvania, intretinuta adeseori de Rusia (sa nu ne facem ca uitam declaratiile generalissimului Putin) unde este? Oricum, ne bucuram sa avem un patriot roman, cel putin dupa nume si din vorbe, la Vocea Rusiei, care ne promite, de altfel, si noi analize-bomba despre Rosia Montana. Speram sa nu-l uite pe “marele mogul” George Soros. Dar sa vedem la cine se refera Valentin Mandrasescu:

John Paulson, un alt mogul mondial al aurului aflat intr-o oarecare cadere pe lista miliardarilor Forbes (de la locul 61 la 91, cu 11,2 miliarde doalri), conform Wikipedia provine prin mama sa dintr-o familie de imigranti evrei originari din Lituania si Romania.

Thomas Kaplan, un miliardar evreu american de 51 de ani, se autodescrie drept un “evanghelist al aurului“. El este cel care i-a convins pe John Paulson si George Soros, impreuna cu un alt “coleg de breasla”, Stevan Cohen, sa cumpere actiuni la NovaGold, o companie miniera cu sediul in Vancouver, Canada, care exploreaza aur si cupru in Alaska. Despre Beny Steinmetzafaceristul cu diamante israelian – si razboiul lui cu George Soros – care la randul lui a investit in Rosia Montana Gold Corporation, prin Newmont Mining Corporation -, portalul Ziaristi Online a scris inca din luna aprilie a acestui an. Nimeni din Romania n-a preluat stirea care circula deja in presa anglo-americana. O amintim, in incheierea acestui scurt excurs si in asteptarea dezvaluirilor promise de Valentin Mandrasescu:

ROSIA MONTANA AFRICANA. George Soros implicat intr-un scandal mondial, cu arestari FBI, israelieni, lovituri de stat si lorzi britanici, pentru un munte de fier de 10 miliarde de dolari din Guineea.

Si sa nu uitam ca toata agitatia lui Ponta si Basescu pentru Rosia Montana are ca punct de referinta ultima vizita a mogulului George Soros in Romania, cand, pentru cateva ore bune, a disparut complet din peisaj, cu ajutorul firmei sale de securitate. Vedeti: VIDEO Nasul Tv: Ce a cautat Soros in Romania? Scurtatura spre Rosia Montana cu salvamontistul Ponta si salvamarul Basescu sau tigania din Frumusani?

Autor: Z.O.

Sursa: Ziaristi online

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • de acord cu voi, z.o. (constiinta colectiva e chiar asa de univoca?), ca tot felul de matracuci, bogatasi, ticalosi, putrezi – si cate si mai cate adjective sau epitete vreti voi – vor sa puna labele lor manjite pe aurul nostru (sau, in cazul unora, pe ardealul intreg). Dar asta-i poveste veche de cand lumea. Unii ii zic capitalism. Chestia asta are si reguli, scrise si nescrise. Prin alea nescrise, de exemplu, se cumpara politicieni corupti dar influenti.
    Pe toti aia pe care ii aratati cu degetul ca au luat bani sa lupte impotriva rmgc ii felicit ca au reusit. Pt ca e nevoie de bani ca sa lupti cu ei.
    Si da, cand va fi nevoie, sa ia bani de la evreii rmgc ca sa lupte contra lui soros.
    Pana cand o sa avem si noi conducatori adevarati.

  • ce usor este sa aruncam cu tot felul de aberatii fara sa spunem mai nimic .
    ce relevanta are acest articol vizavi de ce se intampla acum in tara judecati si voi .