Politică

După ce a alungat Fondul Monetar, Orban emite moneda fără dobândă

orban2Ungaria face istorie. După ce a ordonat FMI’ului să abandoneze ţara, naţiunea acum printează monedă fără dobândă. Din anii ’30 cu cazul Germaniei, nicio ţară europeană nu a avut curaj să fugă din ghearele cartelurilor bancare internaţionale controlate de Rotschilds. Aceasta este o ştire nemaipomenită care ar trebui să încurajeze patrioţii naţionalişti din lumea întreagă să intensifice lupta pentru libertatea de la dictaturăfinanciară. Deja în 2011 primul ministru ungar,Viktor Orban promisese să restabilească justiţia predecesorilor săi socialişti care vânduseră poporul naţiunii la sclavagismul unei datoriiinfinite constrânsa de FMI şi de statul terorist al Israelului. Aceste administraţii precedente erau infiltrate de israelieni în înaltele roluri, iar în mijlocul furiei maselor în fine, ca şi reacţie, poporul a votat partidul Fidesz al lui Orban.

După o relatare pe siturile germanofone ale “National Journal”, Orban a decis să submineze cămătarii de pe tron. Popularul şi naţionalistul prim ministru a spus FMI’ului că Ungaria nu vrea şi nu cere “asistenţă” ulterioară a delegatului de la Federal Reserve de proprietate a familiei Rotschild. Ungurii nu vor mai fi constrânşi să plătească interese exagerate către băncile centrale private şi iresponsabile.

Mai mult de atât, guvernul ungar şi-a asumat suveranitatea asupra monedei şi emite monedă fără dobânda atât cât are nevoie. Rezultatele au fost cel puţin excepţionale. Economia naţională, care se clătina din cauza unei grele datorii, a recuperat imediat cu instrumente inedite ale Germaniei nationalsocialiste.

Ministrul economiei ungare a anunţat că mulţumită “unei politici de bilanţ disciplinat” a replatit în 12 august 2013 suma de 2,2 bilioane de datorie către FMI, înainte de data limită din martie 2014. Orban a declarat: “Ungaria se bucură de încrederea investitorilor” care nu înseamnă nici FMI nici Fed sau alte tentacule ale imperiului financiar al familiei Rotschild. Se referea la investitorii care produc în Ungaria pentru unguri, creând o creştere economică adevărată, şi nu o “creştere pe hârtie” a piraţilor plutocratici, ci acel gen de producţie care angajează într-adevăr persoanele şi le îmbunătăţeşte viaţă.

Cu Ungaria liberă din cuşca de servitute la sclavagismul datoriei nu rămâne decât de mirare că preşedintele băncii centrale ungare administrată de guvern pentru binele public şi nu pentru bogăţia privată a cerut FMI’ului să închidă porţile în una dintre cele mai vechi ţări din Europa. În plus, procurorul general, repetând gesturile Islandei, a acuzat cei trei precedenţi prim miniştri de datoria criminală în care au precipitat naţiunea. Unicul pas care rămâne pentru a distruge complet puterea bancksterilor în Ungaria, e aceea de a activa un sistem de troc pentru schimbul cu externul cum există în Germania cu naţional socialiştii şi cum există astăzi în Brazilia, Rusia, India, China şi Sudafrica, aşa zişii BRICS, o coaliţie economică internaţională. Şi dacă USA ar urma strada Ungariei, americanii s-ar putea elibera de tirania cămătarilor şi ar putea spera la reîntoarcerea la o prosperitate pacifică.

Sursa: Art31.ro

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • aceasta e calea, Ungaria daca a facut asta, si nu e camuflata vreo actiune personala atunci trocul e solutia caci altfel banii ,care deja nu mai inseamna nimic, si nu e vina lor, vor fi folositi de cei care ii detin, in baza nu stiu caror legi, conform carora omul este supus banului si indirect exploatat de citiva stapini de bani. Ma bucur sa aflu ca sunt si altii care gindesc ca mine la nivel de stat si pentru stat, sau mai bine zis pentru tara si pentru oameni!

  • @Art31.ro
    @ vivi
    Foarte corect articolul, absolut de acord !!
    Singurul lucru pe care-l am de recomandat acestui V. Orban este SA STEA IN BANCA LUI SI SA-SI VADA DE LUNGUL NASULUI in relatiile cu tari ca Romania, Slovacia, etc.

  • Moneda fara dobanda ,atat cat are nevoie=Inflatia-i programata in Ungaria din prezent ,care de 93 d-ani exista de la Trianon 1920 04.07. ! Nici o luna mai devreme ! De unde aveti stirea ,ca-i unul din cele mai vechi state din Europa? este opinia maghiara ! ca a fost ” FEUDA supusa Imperiului Sfant Franc-german din 800 ,de Carol cel Mare 798-802 ,ca Marcha Orientalis Pannonia Aquincum (Budapesta) de comandantul militar Gerard II de Bavaria – Regensburg ! mult inaintea ” DESCALECATILOR ” care in 896 condusi de Zoltan= Sultan-Gyala-Kende,sant nimicititi la Timisensis-Banat intre Timis si Begha de ” Mercenarii Lotaringieni ” Din casa Lothari regnum ” stranepot Carolingean ! Imparatul Franz Joseph in 1896 la Timisoara pune temelia ” Catedralei Milenium=1000 d-ani decand Zoltan a fost descalecat intradevar,in mlastinile Beghei ramas ! ca multi din ” Horda de Aur ” a hunilor.! 1000+25 (1921 moartea Karl I nepotul lui Franz Joseph de Habsburg-Lothringen ,care a fost ultimul rege al feudei ungare !!! In 1025 d-ani nici ” SEMINTIE hungara ” n-a posedat “” Un clofter patrat din ” STRIGONIUM ” Gran-Györ ca cu Horthy in noiembrie 1921 ,feuda hungara ,a fost libera ! putea lustrui cizmele Husarilor maghiari.! Arpazi Strigoi mai exista si-n prezent pe bancnota de ” Forint 20 000 (1 euro=0,0034 Forint) batut fara dobanda ,dar cu cea mai mare ” INFLATIE de pe GLOB “temelia Statului Ungar suveran cu moneda proprie sa pus abia in 1923 ,cand Vatikanul si-a luat ” Pantoful Sfant ” de pe ” Papalacul pannon ” din 800 ca statut de Carol cel Mare aplicat.!!! Jo Marin RO-!

  • indiferent ce vor spune unii , se pare ca orban tine mult mai mult la poporul lui in comparatie cu multi dintre cei de pe la noi….

  • Da mai…asa este…Ungaria, marea economie europeana si mondiala, cea mai mare natiune si cea mai mare tara din Europa , da cu flit FMI-ului, bancii Mondiale, Bancii europene, UE, Federal Reserve, Americii, FMI-ului :)))) si papagalii pun botul la asa ceva, bai voi chiar numai judecati?? daca maine un consortiu bancar impreuna cu USA sau FMI sau orice economie mondiala solida doar stranuta, Ungaria da faliment a doua zi, voi chiar atat de naivi ati ajuns?

  • Din pacate, vestile de acolo nu sunt toate bune. Se intampla ca in Israel, copii evrei invata limba maghiara. Intrebati de jurnalistii unguri, de ce, au raspuns…trebuie sa cunoastem limba noii noastre patrii!! In acelasi timp, pe fondul unei legi imbarligate si prin aportul unui organ de stat secretos, se dau suptafete de teren mari drept compensare celor care au suferit in al doilea razboi mondial in taberele de munca.Aceste licitatii de terenuri sunt complet secrete. Nimeni nu cunoaste cat, unde, catre cine si la ce bani se dau aceste terenuri. In plus, s-au facut obligatorii vaccinurile HPV , numai pentru populatia maghiara, autohtona. Un vaccin care produce infertilitate…Asa ca , nu stiu care este planul pentru Ungaria. Stiu doar ca vestile sunt destul de amestecate…S-ar putea peste 100 ani, sa ne salutam vecinii cu Shalom si nu cu Io napot!

  • Mai oameni buni. Chiar asta e cea mai mare problama acum in Romania sa tot injurati maghiari si secui si asa mai departe. Spre binele vostru mai de graba incepeti sa faceti ceva spre binele vostru. Sunt foarte muti romani care vad ca Romania este o tara plin de hoti si de talhari ect. dar sunt mai muti care din proprie prostie nu vad mai incolo de nasul lor. Mai ganditiva, care dintre tari este in stare mai buna? Cred ca romani au de invatat de la maghiari. Eu-s maghiar, dar am prieteni si maghiari si romani, nu ne certam, suntem PRIETENI. Nu avem ce face ca istoria asa s-a intamplat cum este acuma. Ganditiva un pic, care este de fapt rolul vieti.

  • Toti au o parere, sunt multumiti sau revoltati de actiunile lui Orban. Ideea este ca noi aici in Romania, cu politicienii nostri, ar trebui sa ne tinem gura. Nationalismul exista doar cand e vorba de unguri si secui, da atunci toti sunt MARI Romani! De ce nu suntem nationalisti cand vine vorba de NOI? A fura de la stat nici macar nu e considerat un lucru foarte rau in tara asta, desi STATUL suntem NOI, deci de la NOI se fura!!! Haideti sa fim nationalisti, asa cum e si Orban nationalist, incearca sa faca ceva in interesul tarii si al poporului pe care-l conduce. Ca face bine sau face rau…doar istoria poate spune, dar el macar incearca. Ponta si pana la urma toti politicienii care au ajuns la putere in Romania, au avut un singur interes pe care-l au in continuare: sa-si umple buzunarele in cei 4 ani in care sigur sunt la putere, atat! Si noi stam, ne uitam si votam in continuare ca cetateanul turmentat. Aaaa si comentam despre unguri ca-i mai usor decat sa si faci ceva!

  • faceti o mica paralela cu ce se intampla cu fetele romance si ce se intampla cu cele unguroaice.
    ale noastre se prostitueaza la nivel stradal in europa, ale maghiarilor o fac la nivel inalt in paturi de demnitari.
    asta-i diferenta si cauza pentru care lor le merge bine si noua nu.

  • Tot asa a procedat si Kennedy si a murit, saracul de el. Mergem la unguri, daca asa un premier bun au. Sa traiesti, Orban!!!!SUNT OLTEANCA, DAR EU NU TIN CONT DE ETNIE.Am prieteni, din toate etniile. Cea mai buna prietena a mea, este unguroaica.O femeie de milioane, harnica, buna, etc.Stiti ce mi-a spus atunci, dupa asa zisa revolutie si dupa incidentele din Tg. Mures? Ca atunci, cand a fost Regiunea Mures Autonoma Maghiara,maghiarii nu au fost favorizati cu nimic, fata de romani. Marii mafioti, care au venit la putere, au stricat relatiile dintre unguri si maghiari. Mergem la unguri!!!!Puteti sa ma injurati, sa ziceti orice, dar merita incercat.

  • voi sunteti toti neinformati suficient, orban a alungat un imprumut de 3% dobanda si a luat de pe piata libera cu 6% dobanda! diferenta este de 440 miliarde de ft anual pt unguri si a introdus 28 feluri de impozite noi, impozit pe őperatiuni bancare,deci daca ridici salarul de pe card, platesti impozit! la dobanzile bancare sau orice venit se plateste 6% cas!!! deci nu fiti creduli in capcana populismului, pe alte cai fidesz este un partid de jaf si delapidare, constructii de cai ferate cu pret dublu ca in Germania si autostrada triplu cat bechtel la voi!!in 3 ani 500.000 de tineri au plecat peste granite din paradisul lui orbán , care este considerat chiar de unguri-cel mai mare si nerusinat mincinos cat a existat vreodata in politica maghiara!!!

  • Victor Orbán NU ESTE patriot, pur și simplu este un om bolnav psihic, care nu vrea nimic altceva, decât să devină un tiran de tip Ceaușescu. Uniunea Europeană și instituțiile internaționale sunt doar obstacole care terebuie eliminiate din drum. Poporul maghiar asistă fără cuvânt la inaugurarea unei dictaturi europene.

  • Interesanta atitudine, de aplaudat chiar. Pacat ca la noi e nevoie de o revolutie ca politicienii sa inteleaga ca Romanii nu vor sa fie sclavii nimanui.

  • imi face placere ca ati impartasit continutul articolului la fel cum imi face placere discutia din jurul temei…
    insa va rog sa respectati termenii licentei pe care am folosit-o pentru a acoperi materialul de pe site-ul art31.ro

    salutari, Alin M.

  • Toata admiratia fata de atitudinea ungrilor!N-am cuvinte si nici informatia necensara pentru un comentariu mai amplu.

  • Doamne, dar nu ne cuceresc ungurii? Sa ajungem si noi o tara de 5 stele cum e ungaria, civilizatie si oameni cu cap nu incuiati ca 3 sfert din romani !

  • În plină criză economică în care se află Europa, Ungaria are o creștere economică pe semestrul doi al anului 2013 de 12%. Salariul mediu este de 100.000 de4 forinți cea ce înseamnă echivalent lei de 1500 lei, în condițiile în care prețurile alimentare sunt cu miult mai ieftine ca la noi și costrurile la curent carburanți și gazel semnificativ mai mici…

  • Sunt 2 variante:
    1) Victor Orban joaca un rol dictat … poate de Soros … cine stie!?
    sau
    2) Tipu’ e sarit rau si o va lua in freza cu prima ocazie …
    Poate va amintiti de liderul extremist din Austria (a mierlit-o intr-un accident de masina … evident, dupa ce nu mai era chiar asa pe val …)

    Partea cu patriotismul … Unii zic si acum ca tov. Ceasca era mare patriot … Stiti voi zicala “Sa nu faci niciodata bine cu de-a sila!”

  • Ce bine ca si voi ati ajuns la vorba. Intrebare? Cind vreti sa schimbati capul cu curu? Pentru ca stiu, capul se foloseste sa te gandesti, si curul pentru sa te caci. Conducerea Ungariei se gandeste, calculeaza, si inca o data calculeaza. Este un proverb bun englezesc: masoara de doua ori si taie numai o data! Conducerea Romaniei taie de zece ori, in special can este vorba de unguri sau secui, si dupa acea incearca sa socoteasca ceva, dar si aia cu grija. Unguri din Ardeal, paziti-va de iepurasi, cei care v-au inconjurat. Inainte a fost buna mamaliguta, si acom aleg din paine care este mai alba, le e frica de panea neagra, sa nu-si muste ungiile.

  • Observ ca Romanul este mai ungur decat maghiarul :)) ,Publicaţia germană „Handelsblatt” a fost prima care l-a numit pe Orbán „Pinocchio” inteesant este ca noi avem o atractie pentru regimurile autoritare poae ni se trage de la anii multi dininte de 89, cam acelas lucru il facea si dan diaconescu la noi de ar fi castigat.. din pacate realitatea pe care nu vor sau nu pot sa o intaleaga majoritatea este ca nu prin izolare putem sa ne marim calitatea vieti, globlizarea din nefericire schimba tot ce pana acum era considerat conventonal, exemlu, vrem sa muncim ieftin si cu caliate inalta? (doar chinezi vor in momentul de fata exemplu nokia si oare vor cu adevarat sau sunt fortati de sistemul “orban” din tara lor )sau!, degeaba produci daca nu poti sa vinzi ca sa vinzi trebuie sa te impui cu produse superioare si la pret mai mic va intreb, este posibil asa ceva? pot oare ecologisti astia verzi din covasna harghita sa nu mai vanda busteni si sa vanda mobila? catre burj al arab spre exemplu, sau macar un centru gen ikea? si va raspund imposibil din pacate, odata mari consumatori de lux nu cumpara offshore sau din surse indoielnice lipsite de brand decat daca ar fi o afacere, si daca pentru ei ar fi o afacere pentru noi nu ar fi castig, sa va explic ca sa ai un produs bun trebuie cercetare, trebuie oameni care sa urmeze o pregatire , scoala pe romaneste dar nu facuta romaneste ci facuta pe bune, iar daca ai un specialist care produce chestii greu de produs chiar unice pe piata atunci ele sar vinde, dar atunci ar mai muncii omul ieftin? sau ar fugi in “america” sa lucre acolo pe multi bani sa aiba un trai decent si zic “fuga” dar nu este asa ai tot dreptul daca esti de valoare si creezi modele noi la hublot de exemplu ai tot dreptul sa ceri salar mare sau sa mergi in directi unde esti renumerat corespunzator ,dar asta dragi inseamana liberalism si cati sunt mesteri in realitate si cati nu oricat ne-am umffla in pene nu toti intalegem dece nu cadem in cap din moment ce pamantul ii rotund, si atunci daca tot nu suntem egali nu ar trebui sa apelam si la biciu lui Atila pardon Orban sa ii tinem acasa pe cei ce pot face ceva si sa ii scoatem afara pe cei ce ne trag in jos si nici nu stiu de cine vorbesc (ca popor ma refer) de unguri sau de romani, :)) traim vremuri grele asta este realitatea , Ceausescu avea solutii (sistemul sau opresiv) dar va intreb sunteti dispusi la sacrificii ar fi suficient sa nu ne mai spalam cu apa calda si dupa ora 22 sa se opreasca curentul caldura dimineata si seara o ora si datoria externa atat a romaniei cat si a ungariei nu s-ar mai simntii :)) dar mai vrea cineva asa ceva , sau vreti ca societatea sa se axeze pe individ ai valoare ai parte nu ai, esti condamnat ori cum ati alege este rau si asta cu parere de rau vo spun!

  • Seful, ai dreptate, dar un lucru ai uitat: poti sa produci (se indifernet cat e bun produsul sau cautat, sau innovativ), dar daca omul nu are bani, nu ai cui vinde. Tai salarul, sau il tii la nivel minimalist, nu va avea angajatul bani decat de cele necesare traiului zilnic.
    Iar in legatura cu guvernul Orban, traiesc in acest guvern, platesc impozitele impuse de acest guvern, dar i-mi e frica ce se va intampla la alegeri. Omul de rand nu intelege de ce e important sa nu depindem de FMI. sau de la alte grupari de jidani, care dau bani cu dobanda extraordinara. Omul de rand vede doar ca are de platit dupa tranzactiile bancare, ca si acestea sunt impozite care ajuung la stat, dar pe termen lung merita. se simte deja o schimbare, se simte directia spre bine. numai ca cei saraci vor sa fie bogati dar asteptand, ne-lucrand, si neplatind impozite. Urmatorul pas intelept ar fii eliminarea ajutoarelor sociale, ca doar astea sunt (inca) exagerate in Ungaria. Iar omul de rand trebuie sa incerce sa vada lucrurile “din elicopter”. Si aici nu e nici o problema de etnie, dar cetatenii romani ar trebui sa forteze politica romaneasca sa faca ceva… daca nu cum Orban, dar orice ce are misca tara spre bine. si poate atunci nu vor fii peste 4 millioane de romani plecati din tara (aici cu referire la unn commentariu cati tineri maghiari au plecat din ungaria sub guvernarea lui Orban)…

  • Numai ca politicienii nostrii sunt cei mai mari hoti. La noi nu se deosebesc hotii romani de hotii unguri. Fura si aia si ceilalti. Frunda , Verestoy Attila, Borbely si multi altii.

  • Orban incurajat de Putin face acest ,,razboi financiar” Daca incolteste ceva ,are sansa sa si infrateasca.

  • Cind o sa il dam afara pe Isarescovici si vom avea barbati in fruntea tarii, poate o vom duce si noi ca si ungurii.

  • Vreau sa vad ziua aceea, cand bancherii internationali vor fi spanzurati in plina strada si cand aur topit le va fi turnat pe gura…sa-i saturam de aur si de bogatii !!!
    Moarte ciocoilor !!!

  • @nationalistul
    Corect, domnule, dar nu vad de ce ar trebui stricat pretiosul aur pentru a-l turna pe gitlejul gunoaielor alora, mai eficienta din pdv economic ar fi turnarea de SMOALA TOPITA, e mai ieftina !!

  • Noi spre deosebire de maghiari am fost mult mai ascultatori de rusi decit maghiarii.Noi am alespe cei mai rai si corupti sa ne conduca iar maghiarii pe cei mai buni.Sunt MAI HARNICI,priceputi si de cuvint fata de noi.Merita sa colaboram cu ei din toate punctele de vedere numai sa nu se amestece la religia noastra ortodoxa(singura adevarata)FIINDCA NOI SINGURI NU NE DESCURCAM.Ar trebui sa ne bucuram ca avem vecini de calitate nu sa-i invidiem si sa-i laudam.

  • Sa nu uitati: 1. forintul cade
    2. Ungaria a luat impprumut de la rusi acum 27 miliarde de dolari numai anul acesta!!!
    3. n-au investitori, n-au nimica!
    4. nivelul de trai a scazut foarte mult
    Eu afirm astea ptr ca am stat acolo!

  • Oameni buni treziti-va!Dusman.ii sunt langa voi,ungurii isi vad de treba lor,nu sunt interesati sa va ia tara. Eu sunt cetatean roman,nationalitate maghiara si traiesc departe de cele 2 tari.Nu exista nicaieri in lume ca asa hoti sa conduca o tara,Ponta cu clica lui sunt miliardari iar poporul de rand nu-si permite un trai decent.Nu am vazut nicaieri asa palate ca in Romania,masini scumpe.

  • În momentul în care se tipăresc banii de către statul Ungar, apare o inflație ce se vede de la o zi la alta, de genul azi iei pâinea cu 5000 de monede peste două zile cu aceiași bani nu iei decât un covrig. Aceasta distruge complet economia acelei țări.

  • Singurul lucru de facut este sa nu mai luam bani dela FMI si BM si sa taxam averile progresiv nu ca acum.Ce care vor sa fure tara sa fie bagati adanc in inchisori. Statul trbuie declarat neutru din punct de vedere politico-militar

  • Americanii eliberati ?
    Era scarcasm asta ?

    Singurul lucru care a oprit SUA de la opresiune totala a propriilor cetateni e faptul ca armele civililor nu au fost inca confiscate.
    In rest…e dictatura 99%…nu mai au nici un fel de drept, iar legile sunt mdificate a.i. conducerea sa poata face orice.

  • Aiesit din FMI Romania in 1989 si l-au impuscat pe Ceausescu si tara a indatorat-o si
    ruinat-o

  • Bravo lui Felicitari pentru ce face. Avem si noi pe cineva ca el? Suntem prea lasi. Cat despe Ciolos, strada l-a pus prim ministru, tot strada il va da jos.

  • daca se schimba mentalitaea de turma si conducatorii de cultura oilor si noi o sa putem sa ne gindim la inele tarii si nu la buzunar coruptia e mare daca salarul hotului politician e mic dar daca es prins corupt in paranteza domnul din parlament dar cunostinte de strada si o sa fie obligat sa restitue tot salarul incasat in fuctia folosita pentru coruptia se va schimba poate si metelitaea de turma in popor care vrea sa fie bine indiferent de nationalitate

  • …mai,mai ce naivi sunteti…pai desteptilor daca ati trai in tara asta ati vedea ca orban nu face nimic pentru popor…ha ha ha ,poporul,deci poporul nu cei din jurul lui orban traiesc din ce in ce mai rau …traiesc de pe o zi pe alta si in fiecare zi mai greu,…poporul munceste pentru un salariu de nimic ,care in curand nu o sa i mai ajunga nici pentru mancare… conducatorii acestia fantastici care au facut nu stiu ce cu FMI, ETC SUNT CRED, CEI MAI CORUPTI DIB ESTUK eUROPEI…