Analize și opinii Politică

Drama japoneză și tsunami-ul românesc


Drama din Japonia ilustrează cât de fragilă este societatea umană! Mitul invincibilității a căzut! Nu poți să învingi toate forțele naturii. Oricâte măsuri ar fi luate împotriva șocurilor seismice, oricâte proceduri educative ar fi inițiate, lovitura vine întotdeauna din altă parte!

Unii talibani de pe plaiuri mioritice s-ar grăbi să invoce mânia divină ca explicație pentru acest dramatic episod japonez. Nu mă pot abține să nu constat că într-o asemnea situație nu am înțeles de ce tocmai Japonia ar fi trebuit să fie masacrată și nu România. Recent, Maehara, ministrul de externe și-a dat demisia fiindcă presa ar fi descoperit faptul că primise o donație de câteva sute de dolari. Iar, ca o recunoaștere a greșelii făcute, Maehara a declarat „Îmi cer scuze făţă de poporul japonez pentru demisia după doar şase luni şi pentru provocarea neîncrederii într-o problemă cu finanţare politică, deşi am căutat să urmez un stil curat de politică”.

În fața unei asemenea atitudini te întrebi care sunt motivele pentru care România mai stă în picioare. Desigur, noi suntem mai religioși! Dar și mai corupți, mai necinstiți, fără onoare și spirit de solidaritate, fără demnitate și implicare civică! Făcând ca toate declarațiile noastre religioase să rămână simple sloganuri fără efect în ceea ce privește creșterea nivelului de civilizație! Utile a fi folosite doar pentru a ne crește imaginea de sine!

”Țara soarelui Răsare” nu este doar un ținut populând insulele Pacificului, ci și un teritoriu edificat pe o altă planetă. În care mai există demisii de onoare, altruism și politicieni ce au demnitatea de a-și cere scuze public. Dacă pentru aceste lucruri Japonia merita un tsunami, atunci România ar trebui să-și facă abonament permanent. Ignorăm faptul că generăm în mod sistematic tipuri de tsunami originale cu ale căror efecte am început să ne obișnuim. Drept urmare, nu avem motive să ne facem iluzii că vreodată în țara noastră carpatină vom fi molipsiți de onoarea niponilor. Cel mult, îi vom admira și noi vom continua să ne construim Imperiul nostru creștin pe nisipuri mișcătoare!

P.S. Există și posibilitatea ca drama pe care o trăiesc alții să ne trezească și pe noi la realitate. Rămâne de văzut dacă vom avea puterea să schimbăm cursul istoriei noastre!

prof. Lehaci Florentin

sursa: proatitudine.ro

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • @Loco,
    Este adevarat ca nu stim ce va fi. insa, stim ce este. Si asta este mai mult decat suficient ca sa intuim cum va arata si viitorul in conditiile in care tara noastra va fi populata de acelasi gen de oameni, cu acelasi specific de mentalitate coelctiva!

  • Daca ar fi sa procedam ca la japonezi, Primul Ministru ar trebui sa demisioneze din saptamana in saptamana. Acesta cred ca ar fi recordul absolut de timp in Romania in care un Prim Ministru sau un ministru s-ar putea abtine de la actiuni si decizii ilegale, coruptie si trafic de influenta, INDIFERENT DIN CE PARTID ar veni. Suntem primitivi domnilor, de ce nu intelegeti ? Societatea romaneasca nu mai progreseaza, ba chiar da inapoi, nu se vede ? De fapt nici nu mai suntem o societate, suntem o adunatura care ne luptam intre noi pentru supravietuire. Numai acceptand acest lucru ne putem explica tot ceea ce se intampla in prezent in Romania.

  • ATAT ATORUL ARTICOLULUI DE FATA(PENTRU CARE AVEAM O MARE STIMA-REFERITOR LA TITLURILE CASTIGATE PRIN UNUVERSITATI DIN LUMEA IN TREAGA)CAT SI COMENTATORILOR DIN FATA MEA;POT SPUNE CA NU CURGE SANGE DE ROMAN DIN VOI.DE ASA CEVA DORITI VOI ACESTEI TARISOARE MIORITICE CARE A SUFERIT ATATEA SI ATATEA STIHII ALE ASA ZISEI NATURI?IAR REFERITOR LA MENTALITATEA CLASEI POLITICE DIN ROMANIA CARPATINA;CEA MAI MARE VINA O AVETI VOI ALEGATORII.DESCHIDETI BINE OCHII CAND SANT ALEGERI DE ORI CE FEL.I-MI PARE FOARTE RAU, SANT IN ASENTIMENTUL CO-NATIONALILOR.EU SANT PLECAT DIN ROMANIA DE CEVA ANI:NU MI-AM UITAT SI NU I-MI VOI UITA PLAIURILE NATALE.NU I-AM DORIT SI NU I-I VOI DORI ATATA RAU CA VOI,CUM I-I DORITI VOI BIETEI ROMANII.PACAT PROFESORE SI VOI TOTI ALTII.MARE PACAT.

  • @Pascaru Manole,
    Nu stiu daca se intelegea din acest articol ca i-as fi dorit rau Romaniei. Cel putin, eu deocamdata traiesc in ea si nu scriu din exterior. Referintele mele erau de orin comparativ. daca Japonia merita o pedeapsa divina pnetru imoralitatea ei, atunci ce sa mai spui de un popor care face rating Tv-urilor urmarind dovorturile Columbenilor sau ale Zavoranilor si apoi muta canalul pentru a mai vedea ce este prin Japonia pentru a-si face cruce. tarii nu pot sa ii doresc rau, nici acestei populatii ignorante, insa ceva totusi astept sa se intample. Fiindca altfel, toti vom ajunge sa facem declaratii de dragoste de pe alte meleaguri!!!!!