Politică

Draftul rezoluției Luminiței Arhire cu privire la madam Europa

MOTTO: „Draftul Rezoluției Parlamentului European privind statul de drept din România, folosește formulări extrem de dure față de autoritățile din România și vorbește în termeni fără precedent despre legislația promovată de coaliția PSD-ALDE în domeniile justiție, anti-corupție, mass-media, ONG-uri (…)



Draftul Rezoluției, de o duritate extremă, este de fapt un rechizitoriu la adresa marilor modificări făcute de Parlament și Guvern în justiție, lupta anti-corupție și alte domenii – cheie, precum libertatea de exprimare și libertatea ONG-urilor. Draftul condamnă «intervenția violentă și disproporționată» a jandarmilor și polițiștilor la protestul diasporei din 10 august.”( G4 MEDIA.ro, 7 noiembrie 2018)
………………………………………………………………………………………..

Coană Europo…hei! coană Europo! Vrei tu să adopți Rezoluție împotriva mea? Păi, consideră că a crăpat un drac, dragă, deoarece și eu scriu, chiar acum, pe genunchi , o rezoluție împotriva ta!

De ce l-ai ținut în brațe, coană Europo, pe Băsescu Traian pe care eu ( plus încă șapte-milioane-patru-sute-de-mii de prieteni) l-am dat afară pe ușă cu un șut electoral în dos și l-am trimis la garaj să-și aprindă țigara cu „flacăra democrației”? Poate pentru că o ciupea hazliu pe doamna Angela Merkel de cuirasă și-i șoptea la ureche bancuri fără perdea? Că erai impacientată de mureai în vara lui 2012, coană Europo… ia să vezi ce îngrijorată erai : prin doamna Viviane Reding care se declara, pe 2 iulie 2012 “…foarte îngrijorată de atacurile recente la independenţa Curţii Constituţionale a României…” că , de! să nu-i aresteze USL-ul pe bravii judecători…pe 6 iulie devenea „…foarte îngrijorat… ” Jose Manuel Barosso… daʹ să vezi ce „…foarte îngrijorat…” era Herman van Rompuy la aceeași dată, în timp ce doamna Angela aprecia, pe 9 iulie 2012, drept „…inacceptabilă încălcarea statului de drept în România cu privire la destituirea preşedintelui…”, precizând că temerile sale au fost confirmate în urma unei discuţii telefonice cu surprize! surprize!… însuși Traian Băsescu. Îmi amintesc că Jose Manuel, pe 12 iulie, i-a întocmit lui Victor Ponta, premierul țării mele, pe masa de la bufetul Comisiei Europene, o listă de bucate pe care-au cazut și două-trei picături de sos picant, listă cuprinzând ce-am eu voie să fac și ce anume nu am voie, ca să nu mai spun că pe 10 august tot ăsta se arăta, în același an, „…profund interesat…” de transmiterea datelor privind listele electorale la Curtea Constituțională … Pe toți reprezentanții de vază ai UE îi freca grija pentru mine și am impresia că-i mai freacă și pe ăștia de-acum!

De ce, coană Europo, nu sunt și eu „cetățean Schengen” , ca Robert Turcescu-Schengen (că ăla așa se semnează), de exemplu? Păi, nu sunt, deși am îndeplinit toate cele, pentru că nu numai Olanda strâmbă din nas când aude de mine și zice că sunt „mitochen” , dar ia te uită ce afirma senin Hans-Peter Friedrich, ministru german de Interne, în 2013: „Uniunea Europeană verifică de mai multă vreme dacă România și Bulgaria sunt pregătite pentru intrarea în Schengen. Ultimul raport UE a constatat progrese, dar acestea nu sunt suficiente. România și Bulgaria trebuie să lupte cu mai multă hotărâre împotriva corupţiei. Cine îşi poate procura o viză cu şpagă în cele două ţări poate ajunge în Germania fără control la graniţe (!!! n.n.). Extinderea spaţiului Schengen poate fi acceptată de cetăţenii noştri doar dacă toate criteriile de aderare sunt îndeplinite. În acest moment condiţiile nu sunt îndeplinite”.( DIGI 24.ro, interviu cu Hans-Peter Friedrich, 3 martie 2013).

De ce nu mi-ai dat și mie , coană Europo, subvenție pentru agricultură într-un cuantum baban, cum ai dat altora ? Și doar aveam la Bruxelles comisar ROMÂN, Cioloș pre numele lui, la Agricultură…bine, oricum credeau toți că-i al Franței, nu al României, dar de! se mai înșeală oamenii ! Să-ți spun și de ce credeau așa? Uite de ce: “…în Uniunea Europeană cea mai mare subvenție pe suprafață (SAPS) o iau fermierii din Malta, aceștia primind circa 600 de euro/ha. De asemenea, sume considerabile se oferă și agricultorilor din Olanda (459 euro/ha), Grecia (418 euro/ha), Italia (394 euro/ha), Franța (291 euro/ha), Polonia (212 euro/ha).” ( ȘTIRI AGRICOLE.ro, 15 iulie 2015), în timp ce fermierul român lua pe hârtie 157 euro/ha , iar în realitate doar 140 euro/ha, că de! a uitat echipa de negociatori să declare două milioane de hectare de teren agricol și s-a lungit plapuma ca să le-acopere și pe-acelea. Cică am avut negociatori proști… da’ nici românul Cioloș, care scria pe Facebook că „…patriotismul înseamnă în primul rând bun-simț…”, de l-a cocoșat poporul cu LIKE-uri pentru așa un panseu inteligent, nu le-a dat un cot între coaste ca să se deștepte…

Nu te mai obosesc, coană Europo, să-ți amintesc toate măgăriile pe care le-ai comis împotriva mea… l-am suportat pe Liiceanu, plicticos la rupere, scuipându-mi în cap coji de semințe filozofice și bosumflate de la tribuna ta și pe Liviu Avram cu slide-urile lui prostești plângându-se că guvernul României „îl face” la portofel… treacă de la mine, că și eu le-am spus ce cred despre ei pe paginile lor de Facebook și m-am răcorit ! dar acum m-ai călcat pe coadă rău-rău cu porcăria asta de Rezoluție de doi bani…

O babă surdă și chioară dar, în schimb, o scorpie limbută și bârfitoare ești, madam, că de aia ți se spune „bătrâna continentă”( sau incontinentă, că așa scrie în DEX) . Vai de capul tău ! Ai ajuns să semeni perfect , dar PERFECT ! cu „ non-alcoholica” aia de Monica Macovei !

Autor: Luminița Arhire

Sursa: Luminița Arhire Facebook

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Neamtu ala care zicea “Cine îşi poate procura o viză cu şpagă în cele două ţări poate ajunge în Germania fără control la graniţe” mintea ca un german. Asta ptr ca Grecia era deja olina cu “refugiati” si daca Bulgaria si Romania ar fi fost in Schengen nu mai era nevoie de mita. Da pen ca Romania si Vulgaria nu erau in Schengen a fots nevoita Muttu merkel sa ii cheme … Adikca daca eram in schengen avea cancerareasa oe cune da vina .;..