Politică

Dr. Călin Georgescu: “Micul producător, succesul economiei acestei ţări!”

calin-georgescu-diana-stoica_018„Viitorul României” în viziunea dr. Călin Georgescu în cadrul conferinței „Dialoguri băimărene”, organizată la Baia Mare. Fragmente din discurs:

“România este o ţară condamnată la neputinţă pentru a fi exploatată” – descrie dr. Călin Georgescu prezentul ţării



“Daca nu ai viitor, practic nu ai pentru ce sa lupti. Cu alte cuvinte, nu ai steag. Daca nu ai steag, nu ai unde sa te duci. Asa a fost in toata istoria Romaniei. Fiecare tara, fiecare neam a avut un steag. Ca sa schitez cat de cat viitorul, trebuie sa te uiti la ranile nevindecate ale prezentului. Este o conditie sine qua non.

Prezentul astazi in Romania, in doua cuvinte: este o tara condamnata la neputinta pentru a fi exploatata. Punct. In 23 de ani, a fost o promovare maligna a incompetentei, ducand pana la deprofesionalizarea masiva a tarii noastre. Si, peste toate, sufletul romanesc, spun eu, a fost trecut prin sabie. Un popor este mort daca nu poate visa. Daca nu visezi esti un infrant. Suntem facuti din plamada viselor noastre, spunea Shakespeare. Si am avut oameni mari, genii, care au facut asta pentru Romania. Ca sa reconstruiesti un prezent distrus, ai nevoie de un trecut glorios si de un viitor luminos”.

“Micul producător, succesul economiei acestei ţări!”

“Trebuie să vezi invizibilul, să crezi incredibilul şi vei avea imprevizibilul ca răsplată. Şi atunci vom reuşi. Am să vă spun cheia succesului acestei ţări, din experienţa mea destul de consistentă cel puţin în structurile internaţionale mari, foarte mari. Avem nevoie de două lucruri: de dragoste, de unire a noastră într-un singur suflu. Să crezi adevărul, să crezi adevărul şi să iubeşti adevărul. Şi al doilea lucru ca şi cheie a succesului în economia acestei ţări, micul producător. Punct! Cu micul producător eu aş cuceri nu numai România, ci toată lumea. Pentru că România nu are doar posibilitatea de a se reface, ci are capacitatea de a fi un lider european incontestabil.”