Politică

DORMI LINȘTITĂ, LULUȚA?

Ghita arunca in aer Romania cu acuzatii care le pot aduce lui Florian Coldea si Laurei Kovesi 20 de ani de puscarie: „Amandoi sunt de fapt ofiteri ai unui serviciu secret strain… Este foarte simplu sa se verifice si petrecerea de la Sinaia. A fost la vila SRI din Sinaia. Sunt martori soferii, ospatarii, lautarii si in episoadele viitoare veti vedea si filmuletul. Kovesi tot nu raspunde: a fost sau nu la acea petrecere?”. PICCJ trebuie sa deschida dosar de tradare.

kovesi-florin-nemes-digi-890x395

Sebastian Ghita a revenit in forta cu un nou episod. Este vorba despre episodul 8 din serialul sau de dezvaluiri, un episod in care fostul deputat le aduce acuzatii extrem de grave capilor „Binomului SRI-DNA”, generalul Florian Coldea si Laura Kovesi. In episodul 8 difuzat de postul Romania TV, luni 16 ianuarie 2017, de fapt, o inregistrare audio, Ghita sustine ca Florian Coldea si Laura Kovesi sunt in realitate ofiteri ai unui serviciu secret strain, insa nu dezvaluie care ar fi acest serviciu, precizand doar ca este vorba despre o tara partenera Romaniei.

In mod normal, in urma acestor dezvaluiri, la nivelul Parlamentului ar trebui convocata de urgenta o comisie de ancheta care sa verifice dezvaluirile lui Sebastian Ghita. Iar fostul deputat trebuie sa fie luat serios in considerare, avand in vedere ca este fost membru al Comisiei parlamentare de control asupra activitatii SRI, calitate din care a avut acces la nenumarate secrete. Ca sa nu mai spunem de prietenia sa cu Florian Coldea si chiar si cu Laura Kovesi, asa cum sustine.

De asemenea, in mod normal, presedintele Romaniei Klaus Iohannis ar trebui sa o convoace de urgenta pe sefa DNA si sa ii ceara acesteia sa demisioneze din fruntea parchetului anticoruptie. Pentru ca este evident ca Laura Kovesi nu se mai bucura de credibilitate dupa dezvaluirile lui Ghita, iar prezenta ei in fruntea DNA risca sa vulnerabilizeze chiar DNA.

Mai important este insa altceva: Parchetul General ar trebui sa se sesizeze si sa deschida un dosar de urmarire penala pentru infractiunea de tradare, pentru a cerceta daca Florian Coldea si Laura Kovesi sunt sau nu agenti ai unui serviciu secret. Daca ceea ce spune Sebastian Ghita este adevarat, vestile sunt extrem de proaste pentru capii „Binomului SRI-DNA”. Coldea si Kovesi ar putea face intre 10 si 20 de ani de puscarie, caci cu atat se pedepseste tradarea.

Prezentam prevederile art. 394 din Codul penal:

Art. 394 – Tradarea

Fapta cetateanului roman de a intra in legatura cu o putere sau cu o organizatie straina ori cu agenti ai acestora, in scopul de a suprima sau stirbi unitatea si indivizibilitatea, suveranitatea sau independenta statului, prin:

a) provocare de razboi contra tarii sau de inlesnire a ocupatiei militare straine;

b) subminare economica, politica sau a capacitatii de aparare a statului;

c) aservire fata de o putere sau organizatie straina;

d) ajutarea unei puteri sau organizatii straine pentru desfasurarea unei activitati ostile impotriva securitatii nationale,

se pedepseste cu inchisoarea de la 10 la 20 de ani si interzicerea exercitarii unor drepturi”.

Iata dezvaluirile lui Sebastian Ghita din episodul 8:

Buna seara,

Sunt convins ca deja multe din dezvaluirile facute despre aceste doua persoane, Coldea si Kovesi, au putut fi verificate de catre dumneavoastra. Ati vazut toti documente, facturi, imagini, si ati auzit multe din lucrurile intamplate in Romania. Dar nu pe toate. Sunt convins insa ca atat Kovesi, cat si Coldea incearca sa minta si sa musamalizeze totul. In cazul plagiatului doamnei Kovesi, Parchetul General a spus ca nu a putut verifica zborul de la Cluj cu avion privat, pentru ca nu au gasit firma, pentru ca firma e in insolventa si parchetul nu a reusit sa recupereze niste documente. Eu cred ca a mintit. Iata factura din 27 iulie 2012, cea care dovedeste ca impreuna cu Mihnea Costoiu am fost la Cluj pentru a o acoperi pe Kovesi. Ati vazut toti cum comisia aceea a ministerului a pacalit legea, a mintit si a incercat sa demonstreze ceva ce ne este clar tututor. A incercat sa demonstreze ca Kovesi a plagiat doar putin si nu in partile esentiale, dar in realitate ei au verificat doar 100 de pagini din 400 si nu au folosit un soft deloc. Am vazut ca Grupul de Investigatii Politice si domnul Ciuvica au facut o contestatie la acea decizie si vom vedea ce va raspunde ministerul si acea comisie de verificare a plagiatelor, de data asta. Dar nu este in regula ca o institutie sa minta. De aceea m-am hotarat si eu sa vorbesc despre ce s-a intamplat in acesti zece ani, cum vedeti toti in Romania se minte, se ameninta si se falsifica pentru a o proteja pe aceasta femeie in functie. E prea mult.

In episoadele viitoare, am sa va spun motivul adevarat pentru care aceasta doamna Kovesi e tinuta in functie, ce lucruri a facut pana acum in aceasta tara si ce se mai doreste de la dansa in continuare. Iata factura cu zborul de la Cluj (vezi facsimil 1). Ca sa va convingeti ca Kovesi minte, iar DNA falsifica probe am sa va prezint si inregistrarile reale fata de cele falsificate din dosarul Realitatea. Si o sa auziti cu urechile dumneavoastra in episoadele viitoare cum DNA-ul falsifica inregistrari.

factura_zbor_Cluj_doctorat_Kovesi

Puterea lui Coldea asupra colegilor si asupra celorlalte institutii vine din relatia de exclusivitate cu Kovesi. Amandoi sunt de fapt ofiteri ai unui serviciu secret strain. Serviciu secret al unei tari partenere Romaniei, dar totusi un serviciu strain. Acesta este motivul pentru care Coldea obliga SRI si pe colegii din SRI sa o ajute pe Kovesi tot timpul, cu plagiatul, cu CNADCU, cu comisiile, cu orice, astfel incat Kovesi sa ramana acolo in functie. Este foarte simplu sa se verifice si petrecerea de la Sinaia. A fost la vila SRI din Sinaia. Au vazut si sunt martori soferii, ospatarii, lautarii si in episoadele viitoare veti vedea si filmuletul. Doamna Kovesi tot nu raspunde intrebarii publice: a fost sau nu la acea petrecere?

Dar este anormal ca institutiile sa minta.

Doamna Kovesi tot nu raspunde intrebarii publice – A fost sau nu la acea petrecere? Dar este anormal ca institutiile sa minta. Nu se poate Comisia de la Ministerul Invatamantului sa minta in privinta plagiatului, iar SRI trebuie sa spuna adevarul despre sutele de prezente ale lui Kovesi la SRI. Asa cum mint acum, asa si fabrica dosare, schimba inregistrari, masluiesc probe si denuntatori. Daca institutiile mint, atunci nu exista niciun stat de drept. Dupa 25 de ani, trebuie sa schimbam acest lucru. Nu multi oameni au informatii si nu multi oameni au curajul sa vorbeasca. Majoritatea aleg sa taca.

Am sa vorbesc despre cazul domnului Florian Coldea.

Acum doi ani, dupa ce doamna Udrea l-a acuzat public de diverse intamplari auzite in biroul domnului Basescu, Florian Coldea a fost chemat la o alta comisie interna a SRI. M-a rugat sa-l ajut si sa-i dau documente despre vacantele petrecute impreuna cu mine. A mai fost audiat domnul Coldea. Sigur ca eu l-am ajutat cu banii pentru vacante, si n-am vazut acest lucru ca pe ceva rau sau anormal. In mod evident, eu platind multe din acele cheltuieli, documentele erau la mine. L-am rugat pe un prieten de-al meu, pentru documentele care ii erau necesare lui Florian Coldea, sa ma ajute cu facturi si chitante de la o agentie de turism. Florian Coldea s-a dus la comisia SRI, si se duce si acum, cu acele documente. Vestea proasta insa este ca nu am putut sa-i fac rost de documente lui Florian Coldea de acum doi ani si de acum patru ani si asa mai departe. Si atunci, din pacate, este foarte usor de dovedit, prin verificarea in contabilitatea acelor firme, ca documentele pe care le prezinta Florian Coldea sunt false. Si cele pe care le-a prezentat sunt false, pentru ca numerele acelea de facturi nu au fost niciodata inregistrate la Ministerul de Finante. I-am spus lui Florian Coldea ca nu se mai pot face toate documentele cu doi – patru – sase ani in urma, si mi-a spus sa i le dau asa ca se descurca dansul. I le-am dat si, din pacate, acele documente nu ii vor fi utile la comisia SRI. Si mai bine spune adevarul si incearca sa ajute la aflarea lucrurilor intamplate in acesti ultimi zece ani decat sa vina cu documente false in fata colegilor sai.

Uitati aceste documente.

factura_AS_Word_Travel

Am sa revin, asa cum am spus, cu mai multe informatii, cu mai multe date, cu mai multe documente si cu mai multe inregistrari despre ce s-a intamplat in Romania in acesti ultimi zece ani.

Ce sunt aceste documente pe care le vedeti? Am sa dau un exemplu: in 2014 – la inceput, daca nu ma insel – a existat o vacanta la Disneyland. Si n-am facut hartiile si documentele atunci, si se vede foarte clar cum banii au ajuns la o agentie de turism care reprezinta Lufthansa, printr-o agentie de turism a prietenului meu din Ploiesti, A&S World Travel, iar banii pentru acea vacanta de la Disneyland au venit de la Asesoft. Acestea sunt hartiile inregistrate in contabilitatile firmelor, iar hartiile, facturile si chitantele pe care le are domnul Coldea si pe care le-a prezentat SRI-ului sunt niste documente care erau menite sa-l ajute pe dansul la Comisia de control, nu sunt niste documente reale, si de aceea nu-l pot ajuta absolut deloc acum”.

Asesoft

factura_AS_World_Travel_2

Asesoft_2

Autor: George Tarata

Sursa: Lumea Justitiei