Politică

Documentul USA FREEDOM omoară practic ultima fărâmă de liberatate in America

Screen-Shot-2015-04-17-at-12.03.30-PM-1024x598Odata cu aprobarea documentului USA FREEDOM, mass-media centrală a salutat trecerea proiectului de lege, considerand-o un pas binevenit înainte și un semn de înfrângere pentru documentul USA Patriot, lege care a fost adoptată în sine, urmare a atacurilor din 9/11 Septembrie și care a reprezentat coborârea rapidă a Statelor Unite într-o tiranie de tip stat polițienesc.

Din păcate, cu toate acestea, votarea documentului USA FREEDOM nu este o victorie pentru libertate. De fapt, este un sunet  al unui cui jignitor în sicriul libertatii.

Proiectul de lege, care a fost promovat și sprijinit de mulți dintre aceiași membri ai Congresului care au susținut Patriot Act (în special, James Sensenbrenner) vine acum pe urmele unei a doua decizii a Curtii Supreme a SUA conform careia cea mai mare parte de colectare a datelor de telecomunicații, nu a fost autorizată de către PATRIOT Act, și, prin urmare reprezinta un act ilegal neconstituțional.

Pentru a fi siguri ca documentul USA FREEDOM va fi in lucru, parlamentarii au inceput sa impinga in aceasta directie inca din 2013. La acea vreme, proiectul de lege a încercat să extindă, de fapt dispozițiile documentul USA Patriot până la sfârșitul anului 2017, precum să mențină și un număr de încălcări ale libertăților civile și de probleme de confidențialitate.

Noua versiune a Legii nu este cu nimic mai buna, cu excepția, poate, a limbii care a fost folosita pentru a o promova.

Cand Curtea a decis că documentul USA Patriot nu a autorizat colectarea de date la nivel național și că acest lucru încalcă Constituția, a aratat, în esență că acțiunile ANS și restul aparatului de informații din SUA ca fiind ilegale. Documentul USA FREEDOM nu face nimic pentru a pedepsi sau pentru a preveni agenții de informații, care au interceptat convorbirille telefonice ale cetatenilor americani în mod ilegal. De fapt, acesta a legalizat procesul. Potrivit lui Daniel McAdams de la Institutul Ron Paul, proiectul de lege este în măsură să legalizeze depozitarea și colectarea de date  prin punerea responsabilitatii pe umerii marilor companii de telecomunicații care vor fi însărcinate doar cu aceasta problema – stocarea și reținerea tuturor datelor – pentru a fi folosite in viitor de către agențiile de informații. Aceste date trebuie să fie predate agențiilor, cand sunt cerute. Este în esență, supraveghere în masă.

Acesti giganti in domeniul telecomunicatiei, care vor fi acum responsabil de colectarea datelor au lucrat mână în mână cu agențiile de informații de ceva timp. Acum legea le va cere să facă acest lucru. Desigur, trebuie amintit că, la nivel de varf din multe companii, aparatul de supraveghere si inteligenta, împreună cu consiliile corporative capitaliste sunt de multe ori unul și același. Mai multe pe thedailysheeple.com.

Iar clipul din link-ul urmator ne arata cat de deziformati sunt americanii si cat de usor le este autoritatilor sa-i prosteasca:

Video Sugestiv. Americanii sunt mult mai putin inteligenti decât oricând înainte

Sursa: Vremuri tulburi