Politică

Doamna Pellea, e adevărat că ați luat un credit preferențial de la Raiffeisen Bank, peste limita obișnuită de aprobare, cu acordul direct al distinsului domn civil von Groningen?

“Zice că… o naibă de balaur…” Pe vremuri, așa începea cîntecul celor de la Phoenix. Ce cîntec! Ce album! Ce vremuri! Mama lor. Niște genii. Niște tefelei. Niște artiști. Am zis artiști? Hopa! Bine, bre, că adusei vorba. Păi să vă povestesc despre artiști.

Oana Pellea Raiffaisen CEO _

Zice că… Zice că opinia publică e mereu trează și că, prin intermediul dînsei, am primit, pe surse, o bîrfă proaspătă, recentă despre doamna Pellea. Știți voi, doamna Oana Pellea, doamna aceea principială și cu privirea luminoasă, dar dîrză, cea care apreciază banii komuniștilor retrograzi, mama lor de kaghebiști. Huoo, Puie Monta, Colectiv, Colectiv. Rezist. Rezist.

Pentru cine nu știe sau a uitat. Vă povesteam acum cîteva săptămâni cum distinsa luptătoare principială și deontoloagă doamna Oana Pellea,un artist remarcabil, fără de cusur și fără de prihană, dedicată întru totul cauzei luptei anti-comuniste și anti-pesediste,a luat niște bani – un fleac, un mizilic, niște zeci de mii de euro – de la Guvernul Ponta, pentru un proiect cultural, artistic, poetic, ceva de mare anvergură internațională.

A făcut proiectul, a luat banii, apoi a continuat netulburată și neprihănită să înjure comuniștii. Principii. Mi se pare normal. Principiile e principii, dar totuși, și banii e bani. Chestii separate, nu le încurcăm.

Dar aici intervine noutatea, exclusivitatea, bîrfa proaspătă, știrile senzaționale și CLICK AICI.

Zice că aceleași principii congruente, cele despre bani, ar fi ajutat-o să ia și un credit de la Raiffeisen Bank, peste limita obișnuită de aprobare și cu aprobare direct de la conducere, adică, absolut la întîmplare, de la van Groningen.

Ups. Am zis van Groningen? Am zis Raiffeisen? Am zis Oana Pellea? Am zis bani? Ups. Măi să fie. Ce asocieri. Ce coincidențe. Voi credeți în coincidențe, pufoșii mei dragi? Pe lîngă Moș Crăciun, Harrison Ford și Făt Frumos, voi încă mai credeți în coincidențe?

Oare să fie la întîmplare felul în care toată lumea anti-comunistă și pro-corporatistă din România lucrează împreună, într-o rețea mare, veselă, fericită, dar mai ales și mai ales eficientă și cu vocea la unison, atunci cînd trebuie, întocmai și la timp?

Mai un ban, mai un credit, mai o atitudine, mai un protest, mai un huooo ăia care vor să disciplineze corporațiile sălbatice, alea cu profiturile sifonate în paradisurile fiscale?

Eu, dragii mei corporatiști, nu cred în coincidențe. Mai ales că același zvon îmi spune că doamna Pellea făcea traininguri de-alea corporatiste, tot cam în aceeași vreme, tot la Raiffeisen – ce întîmplare! ce coincidență! – cam pe 3000 de euro ședința de training. Tarif bun, exigent, ca pentru un artist remarcabil.

Ups. Stai așa. Tot de la Raiffeisen?? Măi să fie! Ce coincidență! Cum e Raiffeisen ăsta în toți și în toate, mai ceva ca Brîncuși…

Deci, ca să nu avem discuții, întreb și eu ca tot kaghebistul naiv: e adevărat, doamna Pellea? Poate n-o fi. Poate e doar un zvon nemernic. Poate e doar o bîrfă răutăcioasă și răuvoitoare, un fake news de-ăla nasol, ca la Hotnews și la Digi 24.

Deci, pentru conformitate, să nu creăm confuzii, eu zic să îi adresăm doamnei Pellea niște întrebări simple, elementare, cu DA și NU, ca la referendum:

Doamna Pellea, distins far călăuzitor, e adevărat sau nu că ați luat un credit preferențial de la Raiffeisen Bank, peste limita obișnuită de aprobare, cu acordul direct al distinsului domn civil von Groningen?

Doamna Pellea, artistă remarcabilă și suflet puternic, e adevărat că, tot în acea perioadă, făceați traininguri corporatiste de însuflețire procedural-metodologică cu angajații Raiffeisen Bank, pe modestul tarif de 3000 de euro per ședință de făcut corporatiștii fericiți și eficienți?

Știți Dvs: DA sau NU. Ca la sondaje. Ca la referendum. Simplu.

Aș mai pune și întrebarea dacă e adevărat că guvernul Ponta trebuia să cadă și dacă și guvernul ăsta de acum, Grindeanu, trebuie și ăsta să cadă, să vină dom’le un guvern competent, guvernul MEU, dar la asta știu deja răspunsul. Puie Monta! Rezist! Rezist! Cioloș! Cioloș! Sex pe apucate.

I rest my case. Transmiteți-i voi întrebările mele doamnei Pellea, că pe mine mă bufnește emoția cînd mă gîndesc cîte principii sînt în acțiune zilele astea prin România.

Autor: Mirel Palada

Sursa: Mirel Palada