Politică

DJ Cioloş cântă fals

Circulă o poveste. Un român din Anglia, un artist în programele de gestiune bancară, a primit de la firma sa o excursie de şapte zile în Dubai, cu şase nopți de cazare în Burj al Arab Jumeirah, hotelul de şapte stele, o vreme, Perla Golfului Persic.



Omul și-a luat nevasta și copilul și a plecat în excursia vieții sale, pe care o visa de cîțiva ani. În Burj al Arab, hotelul cu heliportul ca o tavă pe umărul unei prințese, aterizau, pe rînd, elicopterele nababilor din toată lumea. Iar în larg, bărcile lor lăsau cozi albe de păun pe albastrul mării încremenite. Privea golful pe fereastră și se minuna de ce vede. Prima mare surpriză i-a adus-o băiatul. N-a trecut mult și copilul țopăia de bucurie. Îşi făcuse deja primii prieteni prin hotel.

-Te-ai împrietenit, deja, cu copiii arabi?

-Nu, tată! Hotelul este plin de copii care vorbesc românește!

Tatăl ar fi rămas încremenit. Nu se aștepta ca în Burj al Arab să-i întîlnească pe turiștii țării sale de origine. Copilul nu mințea. În Burj al Arab erau cazate cîteva familii din România, aflate, și ele, în vacanță. Dar nu în vacanțe primite cadou, ci în vacanțe de oameni cu stare.

Încet-încet, programatorul român din Anglia avea să afle de la fiul său cine sunt copiii care i-au acaparat odrasla. Cică unul era avocat, că îl cheamă Boștină, iar un altul, un român care trăieşte în Elvetia și se numește Buzăianu.

Omul nostru m-a întrebat cine sunt cei doi? Cine!? Îmi venea să-l trimit la Elena Udrea sau la Traian Băsescu, la Adriean Videanu și la Mihai David. I-ar explica ei mai multe. Sau să-l trimit la DNA, la procurorii care se fac că îl cercetează pe Bogdan Buzăianu după ce, mai mult decît suspect, știind bine ce a făcut, Traian Băsescu i-a semnat renunțarea la cetățenia română.

Între timp, cam la două-trei zile, a apărut știrea cu sechestrul de 4,7 milioane de euro pe bunurile Elenei Udrea pentru trafic de influență și spălare de bani.

-Cu ce amintiri ai rămas de la Burj al Arab, domnule ”cutare”?

-A trebuit să cîștig o recompensă ca să aflu și eu că există români care merg în Dubai cu avionul privat, nu cu o cursă de linie!

Ei bine, Bogdan Buzăianu, cel mai mare afacerist al mandatului președintelui Băsescu, a fost semnalat de presă în Elveția, la un forum celebru, în compania generalului Florian Coldea, transformat, peste noapte, în consultant și profesor la două universități. Tot presa română speculează că aceste două personaje, faimoase și prin călătoriile lor în Sechelles și Dubai, caută susținători pentru o nouă lansare politică: Dacian Cioloș. Mai mult, începe să se vorbească de nababul energiei din România că ar fi cumpărat forumul de la Crans Montana. Şi n-a fost acolo în calitate de nabab sau expert, ci de proprietar, iar generalul Coldea, nu de trăgător de sfori, ci în calitate de proptea a unuia dintre cei mai veroși oameni de afaceri care au vîndut energia de la Hidroelectrica. Şi de care Traian Băsescu nu era străin.

Ei bine, Dacian Cioloș, cel mai de lemn politician român din ultima vreme, fost și, de formă, premier, este noua stea pe care se pregătesc să o lanseze făcătorii de președinți. Adică Bogdan Buzăianu, Florian Coldea și Vasile Dâncu, marii amatori de excursii scumpe. Acestora li se adaugă și discretul general Ardelean, zis Vulpea, cel care se ocupă acum de securitatea unor bănci și a unor afaceri ale lui Ion Ţiriac. Dar și de sprijinirea nepotului său, DJ Cioloș!

Cînd am citit știrea cu Cioloș, am fost la fel de șocat ca și de poveștile de călătorie din Dubai. Cioloș – președinte al României? Măi să fie! Nu ne-a fost de ajuns ca premier? Nu a compus nici măcar o strategie de creștere a castraveților! Proiectul său de guvernare a fost un fel de cadou redactat de alții. Nici măcar o echipă n-a fost în stare să-și adune. Se spune că, în zilele de după nominalizare, DJ Cioloș ar fi folosit cu insistență numai două întrebări:

-Nu vrei să fii ministru?

și

-Nu vreți să puneți un ministru?

Hidroelectrica, Alpiq Romenergie, Alpiq Romindustries, Energy Holding, EHOL, Atel Energy şi Energy Financing Team.

Autor: Cornel Nistorescu

Sursa: Cotidianul