Politică

Disprețul nomenclaturiștilor și masa votantă

Motto: „Nu ne tăiem deplasările pentru că avem bani puțini la buget, ci vom face în așa fel încât cei de la Finanțe să înțeleagă. Nu ne conduc Finanțele” (Viorel Hrebenciuc, lider PSD)

„Virtutea e ușoară când ai ce-ți trebuie!” (Mihai Eminescu)

Acest dispreț al fostei și actualei nomenclaturi se etalează fără rușine în fața și față de masa votantă. Și ei cred că totul li se cuvine chiar dacă acest „totul” se traduce într-o atitudine cinică față de propriul popor. Nu contează nici tradiția poporului, nici necesitățile actuale.

În fața unui popor hămesit și pauperizat, grija unui nomenclaturist suficient mental precum Hrebenciuc este aceea că nu are suficienți bani pentru deplasări inutile numite „de serviciu”. Același lucru se manifestă și împotriva tradițiilor religioase românești. Grija mare a USL-ului este ca în modificarea Constituției să figureze și un paragraf, care să permită căsătoriile gay (homosexuale).

Eu credeam că Ponta și ai lui au grija să pună în noua Constituție un paragraf prin care poporului român să i se asigure coșul minim de subzistență, înlesniri pentru plata facturilor la întreținere și curent electric. Dar precum Ana Pauker și Gh. Gh. Dej, care se gândeau la confortul personal în plină epocă stalinistă, și urmașii lor actuali rebotezați „democrați” se gândesc bineînțeles la confort personal și la devalizarea bugetului de stat. Este de ajuns că presa a publicat cheltuielile cuplului penibil Mihăieș-Patapievici. Acele deconturi păreau ale unor gestionari de restaurante nicidecum ale unor oameni de cultură. S-a sesizat oare Parchetul sau DNA?!

Nu, fiindcă era vorba de ban public! Iar urmașii cominterniștilor de ieri, Tismăneanu sau Patapievici, uzează de el disprețuind pe cei care au o singură misiune: să pună ștampila pe buletinul de vot și să muncească pentru ei!

În logica acestui dispreț față de poporul român este și obsesia regionalizării. Este exact ca în proverbul cu așezarea căruței în fața boilor. Constituția nouă nici nu a fost validată pe când actuala nici nu prevede conceptul de regionalizare!! De unde acest interes? USL-ul primește comenzi politice și din afara țării?!

În majoritatea sa zdrobitoare, poporul s-a exprimat în sondaje împotriva regionalizării. Atunci ce alt scop grăbește adoptarea unei noi Constituții atât de diletant făcute? Ce alte priorități ar mai avea acești legiuitori improvizați care vor să modifice Constituția?

Privind mai atent la vârf observăm că și electoratul român este foarte pasiv față de aceste abuzuri. O lege care ar fi curățat în mare măsură clasa politică este legea lustrației, dar această lege îi este absolut indiferentă poporului român. Atunci de ce ne mai mirăm că, după ce ajung acești foști și actuali nomenclaturiști în funcții importante, presa le dezvăluie trecutul în ipostaze crude?!

Se pare că în mentalitatea colectivă faptul că ai fost nomenclaturist sau turnător pe linie comunistă nu e mare lucru. Dar dacă despre trecutul unui mare intelectual se află că a fost simpatizant legionar, toată lumea sare ca opărită. Este și aici un nou paradox al societății românești. Deși majoritatea românilor nu au trăit legionarismul îl consideră demonic, în schimb, deși au trecut prin comunism, găsesc acestui sistem antiuman o serie de virtuți. Oare acest popor a fost reificat?! Oare spălarea creierului a fost atât de profundă? Cum e posibil să nu ne indignăm de declarațiile acestui grof Hrebenciuc că nu-i ajung banii pentru deplasări în străinătate, dar să devenim brusc critici când vine vorba de tinerețea lui Cioran, Petre Țuțea sau Constantin Noica?!

autor: Adrian Majuru

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Fostii, actualii nomenclaturisti si tot neamul lor, inhaitati cu clanurile interlope, cu baietii destepti, cu smecherii si marii baroni locali, ne conduc si ne hotarasc, pe mai departe, destinul. Fac, pe mai departe, ce vor cu banii si averea tarii, cu soarta, sanatatea si demnitatea noastra, a romanilor, a acelora care ii mai voteaza, acordandu-le increderea inca. Electoratul roman NU are de unde sa stie despre abuzurile si jafurile care se fac acolo la nivel inalt; NU este informat corect si educat despre toate acestea.