Politică

Din cauza unei nunţi de homosexuali, Nicuşor de la MasterChef, „executat” de televiziunea care l-a făcut celebru, ProTV

nicusor-coroama-concurentul-care-a-venit-la-masterchef-fara-sa-stie-sa-gateasca-altceva-in-afara-de-mancaruriNicuşor Coroamă, cunoscut publicului larg după emisiunea MasterChef, a fost ridiculizat săptămâna trecută chiar pe postul de televiziune care l-a făcut celebru – ProTV. Participant la emisiunea „Patru nunţi şi o provocare”, Nicuşor Coroamă i-a adresat soţiei sale (în timpul unei nunţi de homosexuali) câteva cuvinte extrem de jignitoare. Condamnabilă atitudinea sa. Condamnabilă, însă, şi manipularea făcută de ProTV, care a încercat (şi a reuşit) să-l ridiculizeze pe Nicuşor, adică pe cel care s-a opus nunţii cuplului gay şi a refuzat să apară alături de ei.

„Voiau neapărat ca eu să accept nunta asta, de gay”

Nicuşor Coroamă a fost sunat de cei de la ProTV şi invitat să participe la un concurs, „Patru nunţi şi o provocare”. Pentru cine nu ştie, formatul emisiunii este următorul: trei mirese participă la nunta celei de a patra. Se comentează despre tot ceea ce ţine de nuntă, se dau note pentru rochia miresei, meniu, atmosfera etc., iar la final, cuplul câştigător primeşte premiu o lună de miere într-un loc exotic. Nicuşor a acceptat invitaţia: „Mi-au spus că este vorba despre nunţi tradiţionale şi că ei vor să mă promoveze pe mine, vor să promoveze această zonă, a Vicovului, care este foarte frumoasă. Eu credeam că o să fie nunţi tradiţionale, din Ardeal, Banat, Maramureş etc. Când colo, am nimerit la o nuntă din Bucureşti, una din Pipera şi o nuntă gay. Ce tradiţii sunt aici?”

Înainte de concurs, Nicuşor şi soţia lui, Georgeta, au semnat un contract, după cum ne-a explicat fostul concurent de la MasterChef: „Am ajuns la Bucureşti seara, era după ora 21.00. Ne-au pus să semnăm contractul repede, că era târziu. Eram obosiţi de pe drum şi am semnat fără să citim. Oricum, aveam încredere în ei. La MasterChef s-au comportat foarte frumos şi au fost foarte corecţi. Dar aici a fost mult mai mare interesul. Voiau neapărat ca eu să accept nunta asta, de gay. Să fiu de acord cu aşa ceva. Dar religia mea nu-mi permite”.
În contractul pe care Nicuşor nu l-a citit, scria că avea să participe la concurs alături de un cuplu gay: „Am aflat asta a doua zi, când au venit la noi la hotel şi ne-au luat interviu. Eu m-am opus din prima. Ce nuntă gay? Nu se acceptă aşa ceva. Atunci ei au spus că ne vor scoate pe noi sau pe ei şi ne vor muta la altă grupă. Când colo, tot cu ei am fost”.

„La nuntă, mi-au cerut să scot afară 40 de oameni ca să aibă loc echipa ProTV”

Discuţiile concurenţilor pe marginea nunţii lui Nicuşor şi a Georgetei au fost canalizate de producătorii emisiunii pe un făgaş care ridică anumite semne de întrebare în privinţa echidistanţei. Spre exemplu, Nicuşor a fost ridiculizat de una dintre concurente, pentru faptul că atunci când s-a furat mireasa a mers după ea şi nu a aşteptat cuminte în restaurant să îi fie adusă. În alte ediţii ale emisiunii, declaraţii care nu aveau legătură cu realitatea erau imediat amendate de realizatori, vocea din off explicând concurentei cum stau lucrurile. Aici, s-a evitat să se precizeze faptul că acesta este obiceiul în zonă, că mirele merge să aducă mireasa, nu o aşteaptă golind pahar după pahar. Din modul în care au fost puse cap la cap comentariile concurentelor s-a lăsat să se înţeleagă că dacă un gay vine în Bucovina, oamenii aruncă cu pietre în el, una dintre concurente spunând chiar că „Prezenţa lui Daniel (n.r. mireasa gay) la nunta Getuţei mi s-a părut un act de mare curaj”.

Bucovina, după cum ştim cu toţii, este o zonă în care trăiesc liniştite vreo şapte – opt etnii, fără a avea o problemă una cu alta. În Bucovina, zonă în care credinţa creştin ortodoxă se manifestă extrem de puternic, există o grămadă de alte culte religioase. Şi iar nu are nimeni vreo problemă. Atâta timp cât fiecare îşi vede de treaba lui. Mă îndoiesc că vreun gay este fugărit cu pietre prin satele bucovinene, doar pentru că este altfel din punct de vedere sexual. Atâta timp cât îşi vede de treabă şi nu pune mâna pe fundurile bărbaţilor, nu cred că are cineva grija lui.

Pe lângă faptul că nu a fost de acord cu nunta gay, Nicuşor i-a mai supărat pe cei de la ProTV: „La nuntă, mi-au cerut să scot afară 40 de oameni ca să aibă loc echipa ProTV. Mi-au spus să-i duc în altă parte. Au vrut să-i scot şi pe naşi de la masă. Cum să fac aşa ceva? Şi nu am scos afară pe nimeni. S-au supărat apoi pentru că nu am dat voie să se fumeze în sală. Dar erau 350 de oameni, ce se întâmpla dacă se apucau toţi să fumeze?”

Nicuşor ne-a mai povestit şi că „l-au păcălit şi pe preot. I-au spus că sunt de la MasterChef şi au venit să filmeze nunta lui Nicuşor. L-au pus pe preot să semneze rapid o hârtie, în ziua aia, pe 27 iulie. Dar apoi, nu ştiu de ce, au scris o dată dinainte, 11 parcă”.

Nunta bucovineană versus nunta gay

Momentul jenant produs de Nicuşor s-a înregistrat la nunta gay. Dar până la acel moment se impun câteva precizări. ProTV a prezentat o nuntă gay, probabil tocmai pentru a încerca să elimine ideile preconcepute legate de această minoritate. În mod normal ar putea fi felicitaţi. Problema este, însă, că ProTV nu şi-a asumat direct această poziţie. Nunta cuplului de gay a fost prezentată într-o emisiune concurs alături de alte trei nunţi cu miri şi mirese. Ceremonia prin care cei doi homosexuali s-au căsătorit a avut loc pe malul Lacului Buftea, fiind oficiată de către pastorul Diane Fisher, reprezentant al Metropolitan Community Church (MCC), adus special în România pentru acest eveniment. Bineînţeles, nu aavut loc şi o cununie civilă, acest lucru nefiind legal în România.Telespectatorul a fost lăsat să creadă că fiecare şi-a organizat nunta, iar la final, cel mai bun a câştigat. ProTV a omis să spună că nunta cuplului gay a fost organizată chiar de ei, după cum ne-a povestit şi Georgeta: „Nunta a fost făcută pe platourile ProTV de la Buftea. Toţi invitaţii erau vedete de la ProTV. Nu ştiu dacă erau vreo 10 – 15 persoane pe care nu le cunoşteam, dintre invitaţi. În rest, pe toţi îi ştiam de la televizor, de la ProTV. Aţi şi văzut că această nuntă a fost prezentată cel mai mult la televizor”.

Să revenim la momentul lui Nicuşor. La un moment dat, s-a apropiat de masa la care stătea soţia lui şi i-a cerut să plece de acolo, să vină cu el. Ea a refuzat, iar el i-a adresat câteva cuvinte extrem de urâte. Ce s-a întâmplat? Răspunde Nicuşor: „În ziua aceea, am fost sunat de acasă şi mi s-a apus că a murit mama. Adică bunica. Dar noi aşa îi spuneam, mama, că ne-a crescut pe toţi. Am vorbit cu producătoarea: Ar fi fost gata nunta la acea oră şi era timp să dea Geta şi interviurile. Mi-a spus că . Şi atunci m-am enervat. Eu nu beau şi nu fumez. De nervi, am băut un pahar şi am fumat şi o ţigară. Nu mai ştiam ce e cu mine. M-am dus la Geta la masă şi nu mai ştiu ce i-am spus. I-am văzut şi pe gay cum se pupau şi se dezbrăcau şi săreau în apă, simţeam că îmi pierd minţile”.

Georgeta l-a iertat pe Nicuşor: „pentru că ştiu că el nu este aşa şi mai ştiu şi ce s-a întâmplat acolo”.

Nicuşor are şi o nedumerire, pe care tot el o lămureşte: „Eu mă întreb de ce nu au dat toată filmarea, să se vadă de la ce a pornit. Ei, din cauză că nu am vrut să fiu de acord cu nunta gay, au zis că lasă că îţi punem capac. Mă întrebau de ce nu poţi să fii de acord, că nu e nimic grav, că aşa este normal. Le-am spus că nu sunt, că eu sunt de la ţară şi lumea, la noi, nu acceptă lucrurile astea”.

„Sunt vreo trei, patru persoane care au făcut toate lucrurile astea”

Personal, nu pot fi de acord cu jignirea grosolană a unei femei, indiferent de circumstanţe. Nicuşor este un tânăr care a fost copleşit de probleme, de la cele familiale (pierderea bunicii, cea care l-a crescut) până la cele care ţin de credinţa lui creştin ortodoxă.

Nu vreau să-l scuz pe Nicuşor, nici nu aş putea, dar convingerea mea este că el a fost „executat”.

„Eu nu pot să acuz tot ProTV –ul, Doamne fereşte. Dar sunt vreo trei, patru persoane care au făcut toate lucrurile astea”, îmi spunea Nicuşor. Aceste trei, patru persoane au fost extrem de iritate de faptul că Nicuşor nu a acceptat nunta gay. Sunt convins că el nu a fost ales întâmplător pentru a participa la emisiune alături de acest cuplu. Avea ceva popularitate, iar prezenţa sa aducea un plus de audienţă nunţii gay. De fapt, emisiunea în care a fost prezentată nunta gay a fost lider autoritar de audienţă pe segmentul orar respectiv. Cred cu tărie că scopul ProTV a fost acela de a promova o nuntă gay. Repet, e dreptul şi opţiunea lor. Doar că nu au făcut-o corect. Au manipulat şi au ascuns adevărul. Dacă şi-ar fi asumat această nuntă gay, dorinţa de a promova o minoritate sau, mai corect, drepturile unei minorităţi, ar fi fost mai în ton cu profesionalismul demonstrat în atâtea rânduri de televiziunea bucureşteană.

Autor: Tiberiu Avram
Sursa: Monitorul de Suceava

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Fiilor, nu va lasati ademeniti de falsele moaste, vechi, tari si urat mirositoare ! Va rog sa veniti la biserica pentru ca am sa va poftesc sub patrafirul meu. Aici veti gasi unicele moaste vii, compuse dintr-un organ cilindric, vanjos si lung de 22 de centimetri, cu cap gros, precum si doua bile paroase si mari asemeni unor oua de strut. Sunt fierbinti, primitoare, izvorasc o mireasma dulce de stromeleag si daca le molfaiti alene, veti trezi izvorul de mir sub forma unui jet alb, laptos, fierbinte si reconfortant. Asadar, nu mai asteptati, ci poftiti la coada, la adevaratele moaste facatoare de minuni ale cuviosului Pơpơnarie !

  • Daca suntem o mamaliga o sa ajuingem sa cerem voie sa facem pipi si o sa vina un minoritar din trupa lui Bivolaru, care – nu-i asa – are drepturi, sa ne ceara sa facem pipi in gura lui. Vai de noi !