Politică

DIICOT „inghite” DNA !

In urma cu doi –trei ani, pana si initiatii sistemului considerau doar o chestiune de timp „inghitirea” de catre Directia Nationala Anticoruptie a unei DIICOT care parea scos din joc la acea data. Iata insa ca roata pare sa se fi schimbat si, dupa spargerea „binomului” si embargoul informational la care serviciile i-au supus pe procurorii anticoruptie, situatia a ajuns sa stea exact cu totul invers.



Astfel ca informarile necesare pentru deschiderea marilor dosare ale unor infractiuni cu puternic impact economic au fost pasate in curtea DIICOT. Structura ai carei procurori, in urma cu ceva ani buni, au mai detonat astfel de dosare in urma unor anchete „beton”, obtinand condamnari pe banda rulanta in instanta impotriva unor miliardari extrem de influenti. Numai ca, de aceasta data, ramane de vazut daca DIICOT va „inghiti” dosarele traditionale ale DNA, mai ales ca printre „tintele in miscare” ale informarilor parvenite se numara si cativa giganti economici europeni…

Vor, dar si pot…?

Majoritatea zdrobitoare a spetelor economice au fost „deturnate” in ultima vreme catre DIICOT, procurorii lui Daniel Horodniceanu avand acum ridicate la fileu nenumarate „mingi” informationale prin care pot reintra in prim-planul spectacolului justitiar care tine Romania cu sufletul la gura de atata vreme.

Si cum la DIICOT au mai fost duse cu bine la cap astfel de dosare in urma cu ani buni, ar fi astfel suficiente premise pentru ca ofensiva statului roman impotriva marilor evazionisti sa fie una de succes. Numai ca sunt si multi din sistem care inca se indoiesc ca DIICOT va da drumul la aceste dosare in care sunt implicate inclusiv unele dintre cele mai mari companii multinationale care au o influenta majora la nivelul Romaniei. Si, chiar daca procurorii vor, ramane de vazut si daca pot sa poarte cu succes „razboiul juridic de gherila” care va urma atat cu avocatii inculpatilor, cat si cu ambasadorii occidentali sustinatori pe fata ai respectivelor companii…

Autor: Catalin Tache

Sursa: National.ro

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

  • DNA-ul fost initial P.N.A este infiintat din dispozitia U.E si cu fonduri nerambursabile tot de la U.E.(pentru a permite inscrierea Ro in cursa pentru aderare la U.E.). DIICOT s-a infiintat ulterior de catre niste neispraviti, MAFIOTI pentru se creea functii banoase si pentru cei care nu au incaput in schema P.N.A. supradimensionata si mai ales pentru a proteja si exploata MAREA INFRACTIONALITATE si nu pentru a o combate.
    DECI LUCRU FIRESC NATURAL ESTE CA DIICOT SA FIE ABSORBIT DE CATRE D.N.A.