Politică

Dezvăluiri macabre despre CRISTIAN BURCI, fost “baby broker”, actual “mogul media”

cb1Antena3 a prezentat miercuri seară imagini cutremurătoare cu unul dintre mogulii apropiați de Traian Băsescu. Mircea Badea a anunțat că este vorba despre Cristian Burci. Deținătorul publicației Adevărul și al televiziunii PrimaTV.

Antena3 a prezentat un filmuleț în care o echipă de jurnaliști străini a realizat un reportaj cu privire la adopțiile ilegale din România.

În acest filmuleț, potrivit Antena3, apare și Cristian BURCI, care, aparent, negociază o astfel de „vânzare”.

Filmul de 20 de minute, care conține informații incendiare despre Cristian Burci, proprietarul unor instituții media, printre care Adevarul.ro și Prima TV, a fost prezentat în anii ’90 de CBS News, în cadrul emisiunii 60 Minutes. Cristian Burci  este numit de către jurnaliști „baby broker”, intermediarul prin care familiile române își vindeau copiii.

Mircea Badea a explicat de unde provine termenul de “oligarh”, atribuit omului de afaceri care în decursul anilor a făcut numeroase afaceri cu statul.

“Două firme controlate de omul de Top 300 sunt acuzate că au căpuşat CFR. De societatea naţională au fost lipite două firme care au primit sume fără acoperire legală. Vă trec în revistă câteva titluri de presă. Aici se face referire la un dosar DNA. Dosar în care nu s-a mai întâmplat nimic. Explic aici calitatea de oligarh pe care i-am atribuit-o domnului Burci” a spus Mircea Badea.

“În zilele noastre, domnul Burci are Adevărul, are Prima, are Dilema şi alte câteva flecuşteţe media. Adevărul este acum o tribună frecventabilă pentru domnul Traian Băsescu şi doamna Kovesi. Cred că, statistic vorbind, dacă socotim prezenţa celor doi în ultimele şase luni, s-ar putea să iasă mai multe prezenţe la Adevărul, decât la B1 să zicem” a mai spus Mircea Badea.

“Site-ul Adevărul este acum în insolvenţă. Când vine vorba despre media, cred că un criteriu sănătos este dacă îşi produc banii pe care îi câştigă. Cu siguranţă Adevărul, ca şi Prima TV nu-şi produc banii. Adică cineva, în acest caz Burci, trebuie să vină în fiecare lună cu o desagă, sau un cont, din care să verse, astfel încât armata de jurnalişti, de actoraşi, să-şi poată primi leafa. Dau un exemplu. Mondenii, care are o audienţă mică. Nu vorbesc de calitatea emisiunii, ci strict despre audienţe. E imposibil să-şi acopere toate cheltuielile din audienţă. Şi domnul Burci vine şi varsă banul, din surse colaterale, ca să acopere acea diferenţă” explică realizatorul Antena 3.

Mircea Badea a prezentat şi informaţiile publice din declaraţia de avere a lui Bogdan Oprea, care s-a aflat pe statul de plată al “Adevărul”. Mircea Badea a prezentat şi comentat, alături de Mihai Gâdea şi Adrian Ursu,  reportajul realizat cu camera ascunsă imediat după Revoluţie, de către televiziunea americană CBS, în cadrul emisiunii “60 minutes”, una dintre cele mai prestigioase producţii de televiziune de peste Ocean. Este o anchetă despre vânzările de copii din România, prin diverşi intermediari, către cetăţeni americani. Vânzări, nu adopţii. Printre aceşti intermediari se număra şi un anume Cristian. Un “baby broker”, aşa cum a fost numit de jurnaliştii americani.

Sursa: Pesurse.ro

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Oofff…
    Ce creduli au fost romanii in anii 90,capitalismul naste trei lucruri razboi,fascism si comunism, copii capitalismului,comunistii sau fascistii isi devora proprii parinti care sunt capitalisti, daca sunt lasati sa cresca, iar parintii capitalisti isi devora propri copii fie ca-s comunisti ori fascisti pentru a supravietui in momente de criza economica. Cert este ca dupa 1990 in romania sa instalat capitalismul,iar certitudinea capitalista este data de mogulii credinciosi “inaltei porti” bicefalice de la Bruxelle si Washington. Resursele tarii sau inputinat iar lupta pentru “ciolan”si mentinerea confortului si avutiei sa accentuat intre moguli, este din ce in ce mai putin de furat si tributul catre maretul imperiu atlantist din ce in ce mai mare si impovarator, tara este pustiita, rumanii oameni pleaca in bejanie peste hotare pentru o bucata de pita amara, raman “hienele” si tiganii sai devore pe cei ramasi sau sai determine sa plece si pe cei mai optimisti care inca mai cred ca Romania mai este o tara fie ia si colonie sau un stat marioneta.
    Sa ne mai mire cum sa lansat in a fi milionari in EURO,moguli si “bisnismeni” Cristian Burici sau Voiculescu Dan ori Patriciu, cand primul dicton in capitalism este NU CONTEAZA CUM AI FACUT PRIMUL MILION DE DOLARI…
    POLITICA,DE ORICE GEN AR FI,N-ARE NICI O LEGATURA CU MORALA.
    “CALEA BOGATIEI SI MARIRII ESTE ACCEEA IN CARE SUNT JEFUITI SARACII SI SE UCID CEI SLABI” spunea G.B.Shaw in “CEZAR SI CLEOPATRA”