Politică

Dezvaluiri: Filmul viral “Sunt ucraineanca“, produs de o firma de relatii publice avand legaturi cu ONG-uri de “schimbare a regimului”

i-am-ukrainian-protest-videoPe masura ce se inarmeaza, ocupa cladiri guvernamentale si trag asupra sediilor presei, protestatarii ucraineni sustinuti de SUA isi obtin legitimarea cu ajutorul unui film viral in stilul Kony 2012, care promoveaza imaginea spontana a protestelor.Insa acest film este strans legat de ONG-uri mai putin cunoscute, direct implicate in orchestrarea falselor “revolutii colorate” din trecut.

Filmul, intitulat “Sunt ucraineanca”, a strans deja peste 3 milioane de vizualizari. In film ne este prezentata o femeie atragatoare care sustine cu insistenta ca rascoala ucraineana se bazeaza doar pe libertate si democratie.

Avem de-a face cu o propaganda emotionala volubila si simplificata, care pretinde a explica “scopul unic” din spatele protestelor din Ucraina, o minciuna gogonata care ignora factorii geopolitici multi-fatetati din spatele rascoalei, factori centrati pe intentiile razboinice ale Statelor fata-ukrUnite, Uniunii Europene si Rusiei.


Femeia ii incurajeaza pe telespectatori sa “ii ajute prin transmiterea acestei povesti… doar prin promovarea acestui film”, incadrand astfel dezbaterea in jurul naratiunii ca aceasta criza se refera doar la dorirea “libertatii” de catre ucraineni, ignorand in esenta adevaratele motive din spatele revoltei instigate de Occident, care vizeaza izolarea geopolitica a Rusiei.

Originile filmului nu sunt atat de “spontane” precum sunt infatisate. Clipul a fost produs de echipa din spatele “De la soapta la urlet” (A Whisper to a Roar), un documentar despre “lupta pentru democratie” din intreaga lume, finantat de catre Printul Moulay Hicham al Marocului. “Inspiratia” din spatele documentarului nu a fost nimeni altcineva decat Larry Diamond, membru al Consiliului pentru Relatii Externe (Council of Foreign Relations, CFR). CFR este considerat drept “cel mai influent think tank american” si are lagaturi stranse cu Departamentul de Stat american.

Diamond a conlucrat strans cu Fundatia Nationala pentru Democratie (National Endowment for Democracy, NED) si Agentia Americana pentru Dezvoltare Internationala (USAID). NED este considerata drept “bratul civil” al CIA si, de la crearea sa in 1983, a fost implicata in instigarea a numeroase rascoale, lovituri de stat si schimbari de regim neocoloniale, incluzand reusita “Revolutie Portocalie” care l-a adus pe Viktor Iushcenko la putere in Ucraina.

Larry Diamond a mai jucat un rol instrumental sub auspiciile NED si in Primavara Araba, o serie de revolte presupus spontane care au fost de fapt organizate si conduse de unele dintre cele mai puternice institutii occidentale de pe planeta.

Legatura lui Diamond cu “Sunt ucraineanca” sugereaza limpede ca filmul este un efort pueril de a convinge publicul nestiutor ca rascoala ucraineana este complet organica si neinstigata de puterile occidentale, cand de fapt avem de-a face exact cu contrariul. Clipul aduce aminte de inselatoria Kony din 2012, cand un clip viral s-a folosit de propaganda simplificata si manipulare emotionala pentru a convinge milioane de oameni de necesitatea implicarii militare a SUA in Africa.

Intr-un interviu pentru Huffington Post, creatorul clipului recunoaste ca a fost in Ucraina pentru “a pregati un film despre democratie” inca dinainte de inceperea protestelor.

Ceea ce a condus la confirmarea absoluta ca filmul este o isprava PR atent gandita, este faptul ca femeia din clip a fost invitata imediat sa apara la CNN cu Anderson Cooper intr-o emisiune ce va fi difuzata in seara aceasta (n.tr. 22 februarie). Cooper si CNN au promovat agresiv inselaciunea Kony pana la destramarea acesteia dupa ce unul dintre regizori a avut o cadere nervoasa. Cooper a mai fost de asemenea puternic implicat in promovarea inselaciunii “Danny din Siria” care se baza pe imagini regizate pentru a justifica interventia militara americana in Siria.

Cu dovezi clare ca protestatarii sunt platiti, printre acuzatii ca ar fi inarmati de Statele Unite, povestea din spatele crizei ucrainene este in mod cert mult mai complexa decat o simpla revolta spontana impotriva coruptiei. Protestatarii pro-UE vizeaza in mod bizar o conlucrare mai stransa cu o Uniune Europeana faimoasa pentru coruptia institutionalizata, ale carei abuzuri costa anual aproape cat intreg PIB-ul Ucrainei.

De asemenea, multi dintre activistii care ocupa cladirile guvernamentale din Kiev fac parte din gruparea Spilna Sprava, organizatie finantata si sustinuta de globalistul miliardar George Soros.

Scena a fost pregatita pentru ca revolta sa devina violenta in luna decembrie, cand Secretarul de Stat Adjunct american Victoria Nuland a anuntat ca Statele Unite vor investi 5 miliarde de dolari pentru a-i ajuta pe ucraineni sa obtina “o buna forma de guvernare”. Adevarata natura a acelui guvern a fost dezvaluita la inceputul lunii, atunci cand scurgerile de informatii au adus in atentia publicului convorbirile telefonice dintre Nuland si ambasadorul american Geoffrey Pyatt, in care se discuta despre alegerea viitorilor lideri marioneta ai Ucrainei, sprijinind astfel juramantul lui John McCain de a neutraliza influenta rusa.

Milioane de oameni nu vor cunoaste niciodata adevarul din spatele revoltelor din Ucraina, deoarece acesta este cumva mai complex decat femeia atragatoare care face afirmatii volubile despre libertate si democratie in cele 2 minute cat dureaza filmul de pe YouTube. Asa lucreaza propaganda – cu cat mai simpla, cu atat mai bine. Filmul de mai jos furnizeaza o imagine mai ampla asupra adevaratei agende din spatele crizei.

Autor: Paul Joseph Watson

Sursa: Razboi intru cuvant, preluare si traducere dupa Global Research

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • În filmul de față s-au folosit cadre filmate de tânărul regizor din Republica Moldova, Cristian Jereghi, fiul celebrului regizor, Valeriu Jereghi.