Politică

Despre România altfel decât din perspectiva cătuşelor DNA

1401834042_caricatura-slugarnicieCe poate fi mai rău decât să fii slugă? Să fii slugă proastă-adică să îţi alegi prost stăpânul.

Atenţi să nu deranjeze mofturile vreunui congressman american sau liniştea cine ştie cărui funcţionar de la Casa Albă (căci Obama probabil ştie despre România cât ştiu eu despre Botswana),politicienii români ignoră ce se întâmplă în propria curte-Balcani.

Să le aducem aminte?

Ucraina este în haos. Minoritatea românească de acolo refuză să joace pe cartea guvernului de la Kiev şi este implicit trădată de Statul Român, care are ordin de la stăpânii săi să joace pe o singură carte.

Republica Moldova este praf economic şi partidele politice susţinute de SUA şi de Occident au picat examenul competenţei. Uniunea Europeană nu are niciun interes să discute serios cu privire la aderarea Moldovei la structura ueuropeană.

Serbia s-a resemnat. Ştie că nu va intra în UE, cât despre NATO- nu s-au vindecat rănile de când a intrat NATO peste sârbi. Putin şi nu Obama este eroul zilei în Serbia, deci viitorul acestei ţări mici dar războinice este unul alături de Rusia.

Dar hai să trecem la colegii noştri din NATO şi din UE.

Turcia e în NATO. Dar cu toate astea relaţiile dintre Ankara şi Moscova cunosc o îmbunătăţire pe zi ce trece, în timp ce Washingtonul simte, tot pe zi ce trece, cum îşi pierde aliatul la Marea Neagră.

Bulgaria este ruptă sufleteşte între alianţa tradiţională cu Rusia-bulgarii nu au complexe rusofobe, ca românii,din contra- şi condiţionările impuse de SUA şi de UE. Iar cum aceste condiţionări fac ca bulgarii să piardă mulţi bani, vă daţi seama că nimic nu încurajează pe bulgari să fie pro-occidentali.

Grecia? Este o bombă cu ceas pentru UE iar opţiunile grecilor în politica internaţională nu au altă direcţie decât….Moscova.

Ciprul? S-a oferit să găzduiască o bază rusească în Mediterana.

Ungaria a ales. Relaţii bune cu Rusia şi un nu politicos dar ferm măscăriilor ideologice transatlantice.

Gândiţi-vă că oricare din aceste state poate să blocheze decizii la nivel de UE şi de NATO şi….aveţi imaginea.

Cum unii de pe aici cred în influenţa globală a Israelului, merită să aruncăm o privire şi acolo în curte.
Israelul se simte trădat de către Statele Unite, angrenate în alianţe complexe cu ţări islamice pentru a putea sărăci economic Rusia.

Îmblânzirea relaţiilor dintre Washington şi Teheran reprezintă o ameninţare directă pentru Israel, dar lobby-ul israelian din capitala SUA este tot mai neputincios de când un Hussein este preşedinte al Americii.

Uitaţi-vă acum pe hartă şi vedeţi cum România este o ţară tot mai izolată, pierzând pe zi ce trece, încrederea cu vecinii săi.

Dar cum clasa politică,mass-media şi societatea civilă românească suferă de o formă de schizofrenie istorică, nu o să vedeţi pe nimeni punându-şi astfel de întrebări. În definitiv nu există alte probleme în lumea asta decât ce a mai povestit Dorin Cocoş despre Elena Udrea la DNA…..

Autor: Bogdan Duca

Sursa: Bogdan Duca-un blog…

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Au trecut 25 de ani de jaf ordinar si inca ne mai intrebam ce se intampla ? EU, NATO, USA sunt si ei instrumentele in mana bancherilor si corporatiilor prin care suntem jefuiti pana la distrugere complecta, adica New World Order. In drumul lor spre supunerea catatii Russia vor sa ne puna sa facem treaba lor murdara impreuna cu Polonia, Bulgaria, Ucraina si alti fraieri. Este o singura cale de iesire: CALEA UNGARIEI. Afara cu toate gunoaiele si sa trecem la reconstruirea tarii.