Politică

Despre minionii frumoşi, liberi şi….

downloadÎmi spune o prietenă: „Dar ce rău eşti tu cu cei din piaţă. În definitiv, nu e vina lor că avem nişte politicieni ca ăştia.”

Ba vă rog frumos, este vina lor. Este vina acestor minioni, hipsteri, tineri frumoşi şi mânioşi, şi liberi, şi….. Ei sunt, mai toţi, tineri cu studii superioare (un procent important are studii postuniverstare), urbani, care câştigă undeva peste media pe economie sau au surse de venit (părinţii) care le permit să ducă o viaţă de clasă de mijloc iar grijile lor să fie „cu ce mă îmbrac mâine?” şi „la ce club ieşim sâmbătă?” şi nu „dacă iau bucata asta de telemea îmi ajung bani şi de roşii?” cum gândesc foarte- foarte mulţi cetăţeni români.

Astea sunt calităţi care ar trebui să îi facă elita de azi şi de mâine a clasei politice româneşti fără nicio problemă. Tot ce ar trebui ar fi să încerce să şi gândească în consecinţă.

Însă ce să vezi? Această generaţie care ar trebui să fie viitorul frumos şi liber al României. se dovedeşte a fi cea mai mare turmă cuvântătoare din istoria societăţiii civile româneşti.

Uitaţi-vă la lozincile lor- alea din 2012, din 2013, din 2014, di 2015. O lozincă este rezumatul unei doctrine, unei viziuni şi a existat şi există tot timpul în lumea profesioniştilor politicii, o atenţie sporită faţă de scandărle din piaţă.

Trecem peste imbecilul „Cine nu sare, nu vrea schimbare”- lozincă joculeţ care atinge gradul de inteligenţă al jocurilor de grădiniţă şi de ….team-building pentru corporatişti.

Ce vedem? Fie prostii utopice („să schimbăm sistemul”, „nu mai vrem partide”, „o altă clasă politică”), idioţenii ideologice („democracy is a lie”, „jos capitalismul”- ei fiind toţi beneficiarii sistemului capitalist, „jos comunismul”- ei fiind adepţii unei viziuni anarho comuniste) sau aiureli care arată că nu au stat să caute măcar pe Google ce şi cum cu privire la doleanţele lor.

Doamne, ce certuri am avut în timpul episodului hipsteriot din 2013, cu o domnişoară, altfel foarte drăguţă, care era pornită pe redevenţa la aur, dar nu ştia ce e aia redevenţă….

Să ne uităm la sondajele făcute în piaţă. 65 la sută se cred de dreapta, dar 70 la sută vor mai mult stat- semn că tinerii frumoşi, liberi şi inimoşi nu au pierdut vremea să vadă ce înseamnă a fi de dreapta-articolele de pe wikipedia ar fi fost suficiente.

Votează cu „jos comunismul”. Că aşa ştiu ei: unii sunt comunişti, deci trebuie votat contra lor. Cine sunt comuniştii ăia? Se postează informaţia pe Facebook şi e credibilă.

La prezidenţiale au fost atât de porniţi să apere ţara de comunism încât nu au binevoit să vadă cine este candidatul pe care l-au votat cu pasiune isterică- idiotismul e totuşi mai periculos decât ce credeau ei că ar fi comunism.

Îs mai uşor de manipulat decât babele lui Dragnea sau ale lui Mazăre. Alea votează pentru o sticlă de ulei şi un kil de făină- ceea ce nu e puţin pentru ele, în timp ce pe tinerii frumoşi şi liberi nu îi cumperi cu nimic. E suficient să le exciţi glandul cu care fac ei politică şi să le susuri direcţia în el….

Îs toţi foarte anticlericali. Nu vor catedrale ci spitale, dar nu se chinuie să se documenteze cu privire la mici amănunte bugetare- cum ar fi: câţi bani dă, în mod real Statul Bisericilor? Şi câţi bani dau, prin taxe şi impozite, Bisericile Statului?

Urăsc Parlamentul pentru că nu le plac parlamentarii. Aşa că vor un parlament mic şi cât mai slab ca putere- că atât îi duce pe ei mintea. Vă daţi seama că dacă le-am da putere executivă ar dărâma spitale pentru că sunt urâte? Sau pentru că unii medici iau şpagă?

De la oameni cu studii, ca ei, m-aş aştepta să înţeleagă cum e cu justiţia. Dacă le place libertatea, să îi deranjeze lipsa de control asupra procurorilor- transformaţi în ţara asta în nişte semizei. Dar….îs mai fanatici cu „anticorupţia” lor decât fanii lui Arsenie Boca….

De ce îi fac minioni? Pentru că sunt sclavi amuzanţi şi inconştienţi. Probabil ei ajung să se creadă chiar un mecanism important al societăţii româneşti, când nu sunt decât un mecanism al manipulării care transformă România în direcţii străine de democraţie şi de libertate.
Revoluţionari în afara programului de lucru, nu sunt în stare să se organizeze sindical pentru a îşi apăra drepturile încălcate în corporaţii, lor li se instrumentalizează de către „băieţi deştepţi” masturbările civice….

Ce pot să iubesc la ei? Că mi-au furat orice speranţă că în România va fi normalitate? Cel mult îmi provoacă milă….

Autor: Bogdan Duca

Sursa: Bogdan Duca- Un blog

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Toata stima dle Duca,o realitate cruda din pacate pe care o vedem si traim cu totii,chiar daca neprietenii ne spun ca suntem pe calea cea buna.