Politică

Deputatul PNL Daniel Zamfir: ”Dumneavoastră, premierul României, aţi ales să serviţi interesele unor bancheri străini, (…) în loc să serviţi demn interesele cetăţenilor României!”

Romania Nighclub Fire PremierDeputatul PNL Daniel Zamfir îl acuză pe premierul Dacian Cioloş, într-o scrisoare deschisă, că “servește interesele unor bancheri străini” în loc să aibă grijă de interesele cetățenilor români. Acuzațiile deputatului vin în contextul legii dării în plată, pe care  Guvernul a criticat-o în punctul său de vedere.

‘Opriţi minciuna, intoxicarea şi abuzul împotriva legii dării în plată şi, pe cale de consecinţă, împotriva sutelor de mii de familii din România care aşteaptă această lege sufocate de credite pe care nu le mai pot plăti nu din cauza lor, nu din rea-voinţă, ci din cauza crizei, produselor mincinoase vândute de bănci, clauzelor abuzive din contracte şi lipsei de supraveghere a Băncii Naţionale.

Dumneavoastră, premierul României, aţi ales să serviţi interesele unor bancheri străini care, în a doua cea mai săracă ţară din Europa, au făcut profit dublu faţă de media europeană, în loc să serviţi demn interesele celor care cu adevărat aveau nevoie să fie reprezentaţi de dvs: cetăţenii României! În timp ce o mână de bancheri s-au ales cu bonusuri, sute de mii de familii de români au viitorul sub spectrul ruinei’, afirmă Zamfir, în scrisoare.

‘Dacă punctul de vedere al băncilor l-aţi preluat cuvânt cu cuvânt, există vreo frază măcar pe care să o fi preluat şi din poziţiile celor care îşi doresc această lege? (…) Nu are nicio relevanţă pentru dumneavoastră că toate aceste propuneri toxice pe care le-aţi preluat de la bancheri au fost respinse chiar de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor, aflată în subordinea Guvernului pe care îl conduceţi? Nu are nicio relevanţă că aceleaşi propuneri au fost respinse de două ori de Senatul României şi, anterior, şi de Camera Deputaţilor? Nu are nicio relevanţă că nici preşedintele României nu le-a preluat?’, îl întreabă retoric deputatul pe primul-ministru.

‘Vă cer public să vă opriţi! Să opriţi minciuna! Să opriţi intoxicarea! Să opriţi abuzul! Nu sunteţi prim-ministrul celor 40 de bănci străine, sunteţi premier peste o Românie în care aceste bănci şi-au permis abuzuri şi ilegalităţi pe care nu şi le-au permis în nicio ţară din Europa! O arată miile de procese câştigate de clienţi împotriva băncilor! N-am să vă cer demisia pentru că am convingerea că, dacă n-aţi făcut acest gest de onoare în cazul copiilor din Argeş, n-o veţi face nici acum! Ca parlamentar şi cetăţean al acestei ţări nu-mi rămâne decât să vă expun public incorectitudinea şi să vă cer să vă opriţi!’, conchide Daniel Zamfir.

Autor: Ionel Dancu

Sursa: Stiri pe surse

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Sunt dezamăgită de premierul Cioloș. Vorbește de faliment când băncile au spus că darea în plată nu va crea prejudicii de nesuportat. Oare numai băncile contează în țara asta? Băncile nu au nici o responsabilitate pentru creditele rezultate din supraevaluarea imobilelor tot de către bănci?…Numai băncile contează pentru conducătorii noștri, noi oamenii de rând nu contăm.