Analize și opinii Politică

DECIZIE ISTORICA: Fara scutiri de taxe pentru BISERICA. Propune ROMA

Premierul italian intenţionează să amendeze legea italiană pentru a forţa Biserica Catolică să plătească impozite pe toate clădirile folosite în scop comercial, scrie Business Week. Este o decizie curajoasă a şefului guvernului, în ţara unde Biserica are încă o influenţă foarte mare.

Premierul italian Mario Monti propune o măsură ce ar putea înfuria puternica Biserică Catolică, care s-a bucurat întotdeauna de privilegii. Şeful guvernului vrea ca Biserica să plătească impozite pentru toate proprietăţile folosite în scopuri comerciale.

Biserica plăteşte în prezent impozite pentru clădirile folosite 100% în scopuri comerciale, pe baza unei legi promulgate în urmă cu 20 de ani.

Legea este însă ambiguă, astfel că Biserica scapă netaxată în multe cazuri – atunci când clinicile sale au o capelă sau atunci când mănăstirile dispun de locuri de cazare pentru turişti, spre exemplu.

Potrivit Partidului Radical, un critic al clerului, Biserica Catolică deţine nu mai puţin de 100.000 de proprietăţi în Italia, o treime dintre acestea fiind folosite în scopuri comerciale.

Italia ar câştiga în jur de 100 de milioane de euro prin taxarea corespunzătoare a tuturor proprietăţilor, apreciază specialiştii citaţi de Business Week.

sursa: realitatea.net

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Pe cind si la noi astfel de lege ? Dar si o lege prin care statul SA NU MAI PLATEASCA SALARII FRAUDULOASE PREOTILOR ?FRAUDULOASE FIINCA DACA AU SALARII EI AR TREBUII SA PRESTEZE GRATUIT LA NUNTI ,BOTEZURI SI INMORMINTARI SI NU SA PERCEAPA FRAUDULOS SI NEIMPOZABIL SUME MARI DE BANI,IN LIPSA CARORA REFUZA SA PRESTEZE ! CA SA NUMAI VORBIM DE MOSIILE SI FIRMELE PE CARE SI LE-A TRAS DE LA STAT=ADICA DE LA NOI ACEASTA INSTITUTIE CARE INCEPE SA SEMENE TOT MAI MULT CU O SECTA MAFIOTA CARE NU AJUTA SOCIETATEA CU NIMIC !SI,NOTA BENE ,EU AICI NU MA REFER LA CREDINTA CI LA INSTITUTIA ACEASTA CARE N-ARE APROAPE NIMIC E- AFACE CU IDEILE PROMOVATE DE DOMNUL NOSTRU IISUS CRISTOS !