Politică

De ce nu ne plac americanii – cinci motive pertinente

AmericanFlagSpyA fost și ziua de 4 iulie. Toata ziua am „admirat” (a se citi „injurat”) tot felul de lingai care se inchina la „stapanii lumii” in mass-media traditionale, in fel si chip: cel mai mult ne-a atras atentia unul, redactor la stiripesurse.ro, care scoate limba cat un cot si o indeasa puternic in dosul Americii, astfel:

E 4 iulie iar. E o zi perfectă de vară, ziua Americii, zi pe care noi, românii, am început să o sărbătorim chiar mai abitir decât propria noastră variantă de Independence Day. Dintotodeauna românii au fost filo americani, iubirea pentru națiunea americană transformându-se chiar într-un început de mică obsesie, când zeci de ani la rând am stat cu ochii pe cer, așteptând să vină americanii.

Incredibil, asa e? Ca o replica, ii uram sa o sarbatoreasca el si cu ma-sa aceasta zi, noi nu putem sarbatori ziua cotropitorilor… Iar romanii adevarati nu sunt si nu au fost filo-americani, romanii sunt si vor fi filo-romani. Ailalti, care sunt „filo-dracu-lacu-si-cu-tac-su” nu sunt romani. Sunt orice altceva dar nu romani. Romanii sunt filo-romani. Punct.

Cinci motive pentru care nu ne plac americanii

Am fost deseori acuzati de catre cititorii filo-americani (apropos de sintagma de mai sus) ca atacam prea mult America si ca asta inseamna ca suntem cu rusii. In Romania anului 2016, daca nu esti cu americanii, mai ales dupa ce au facut functional scutul de la Deveselu, inseamna ca esti impotriva lor sau mai grav esti cu rusii. Gata, un motiv suficient sa te ia la ochi astia de la SRI si sa iti monitorizeze fiecare miscare in online, sa te documenteze operativ la locul de munca, sa iti verifice prietenii, facturile la telefon, etc. Voua vi se pare normal? Noua nu.

Noi am identificat cinci motive pentru care nu ne plac americanii; bineinteles, nu vorbim de americanul de rand, de „specia” in sine, ci vorbim de politica lor de stat. Daca mai gasiti si alte motive, semnalati-le…

1. Nu ne plac americanii pentru ca mint cu nerusinare atunci cand le dicteaza interesul: „Iraq detine arme chimice de distrugere in masa”

Nu e vorba de acea manipulare a opiniei publice, este vorba de minciuni sfruntate spuse de la cel mai inalt nivel; razboiul in Irak a inceput atunci cand administratia americana a spus lumii intregi ca are informatii privind faptul ca Saddam Hussein detine arme chimice de distrugere in masa. Dupa un razboi care a durat ani de zile, a costat sute de miliarde de dolari si a omorat peste 100.000 de civili si combatanti, nu s-a gasit nici urma de eprubeta in care sa se gaseasca vreun agent chimic. O minciuna care a permis „jandarmului mondial” sa inceapa razboiul pentru petrolul din Golf. Doar nu credeati ca americanii ar fi acceptat scumpirea pretului benzinei la pompa, nu?

2. Nu ne plac americanii pentru ca ne dispretuiesc: „În ziua de azi chiar şi locuitorii din Bucureşti, România au acces la internet mult mai rapid decât multe oraşe din Statele Unite. Este inacceptabil, trebuie schimbat ceva”.

Citatul apartine lui Bernie Sanders, unul din liderii democratilor americani, si este preluat de pe contul de Twitter al acestuia, intr-o postare din luna martie. Cel putin acesta stia unde se afla Bucurestiul, spre deosebire de alti americani. Si totusi, folosindu-se de aceasta viteza de internet ne spioneaza (Google, Facebook, aplicatii mobile, etc) – de ce se plang?

Dispretul americanilor pentru tara noastra reiese si din modul in care au intrat cu bocancii militari in tara noastra, permitandu-si sa se comporte ca la ei acasa. Mai mult, daca vreun militar american se intampla sa omoare vreun roman, in loc sa il predea justitiei, il trimiteau acasa, bine merci, unde primea o pedeapsa cu suspendare. Ca asa fac ei in lumea intreaga, de ce nu ar face-o si la noi? Doar luptam „sold la sold”, nu?

3. Nu ne plac americanii pentru ca nu stiu care este Capitala Romaniei: „Hello, Budapest!”

Rand pe rand, artisti de renume (nu numai americani, ce e drept), precum cei de la Metallica sau Lenny Kravitz, au confundat Bucharest cu Budapest. Acum, daca ne-am duce in Washington sa strigam „Hello, Moscow”, ei cum s-ar simti?

Cu toate acestea, americanii isi permit sa ne dea lectii de geografie, geopolitica si geo-economie cu naturaletea cu care isi savureaza hot-dogul intr-o zi de iulie, la un „barbecue” cu prietenii…

4. Nu ne plac americanii pentru ca ne-au mituit si racolat sefii serviciilor, politiei si institutiilor de forta

Politisti, procurori, judecatori, agenti secreti, agenti de protectie ai SPP, membri ai trupelor anti-tero si nu numai sunt introdusi in clasicele „cursuri de perfectionare” care se tin in tara, cu sprijinul ambasadei SUA, in strainatate (la Academia FBI din Budapesta, la Centrul de Studii Marshall din Germania) sau chiar peste Ocean, la Academia FBI din Quantico, acolo unde rand pe rand „cursantii” devin filo-americani. Va mai mira de ce si de cine asculta sefii politiei si ai serviciilor secrete? Pe noi nu!

Cei mai merituosi si mai filo-americani sunt preluati de catre agentii de influenta ai ambasadei si prelucrati cat sa stie cine e stapanul in tara asta.

E drept, din cand in cand mai apare in peisaj si cate un ametit, cum e Valeriu Zgonea, care mergea la Ambasada SUA pentru a-si turna colegii de partid „anti-americani”; cumva acest personaj de aminteste de cele care se prostituau si colaborau cu fortele de ocupatie naziste in timpul celui de-al doilea razboi mondial, in Franta, Olanda, etc. Dupa razboi acestea au fost tunse la zero si insemnate cu zvastica pe frunte. Pe Zgonea cine il tunde dupa ce ocupatia americana ia sfarsit?

5. Nu ne plac americanii pentru ca in numele unei aliante nefolositoare ne imping spre un razboi care nu este al nostru

Amplasarea scutului de la Deveselu pe teritoriu romanesc nu foloseste deloc Romaniei. Daca pana atunci Rusia nu avea absolut nicio intentie militara agresiva privind Romania, din momentul operationalizarii scutului anti-racheta, tara noastra a devenit o tinta pentru rusi. Textele americane cum ca acest scut este unul defensiv care chipurile ar proteja Europa de atacurile Iranului, o tara care nu a atacat in istoria ei recenta pe nimeni si nu a pornit vreodata vreun razboi, nu au mers la strategii militari rusi care, pe buna dreptate, au mutat la randul lor pe tabla de sah a viitorului conflict NATO-Rusia.

Daca adaugam aici si faptul ca din momentul in care tara noastra a participat activ cu trupe de „mentinere a pacii” (de fapt de intretinere a conflictelor) in teatrele de operatiuni unde au interes americanii, militarii nostri au devenit tinte pentru rebeli, anual inregistrand  victime care lupta intr-un razboi care nu ne intereseaza, avem o imagine completa a ceea ce inseamna „parteneriatul strategic americano-roman”.

The END

Daca mai aveti si alte motive pentru care nu va plac (sau va plac) americanii, scrieti-ne. Suntem curiosi cum vedeti voi toata aceasta situatie – de la noi ati vazut cum se vede…

Sursa: Politic Scam

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Nu că mi-aș dori, dar tare mult mi-aș dori să plece către România, de la Moscova vreo 20-30 de rachete cu fosfor alb…să vezi atunci ce laudă românii lu’ pește scutul de la Deveselu!

  • ..si-un refren:
    “Tarancuta, tarancuta/ Cu bujori in obrajori/ Ai sa ma aduci, in STARE/ Sa te PRIND de CINGATOARE/ ZIUA in AMIAZA MARE/ Sa-ti DAU…ce-are fiecare, in DOTARE: un –mail, un like pe fb, un … in…, nu in ultimul rand, o PETITIE motivata-n fapt si-n drept, privind incalacarea dispozitiilor art 41,1 din Conventia de la Viena,1961, bonus: un bilet, numa dus la teatru…TITANIC VALS…
    Cu “aleasa consideratie”, regrete eterne si paralizarea dorintelor privind agatarea cu clamma a unui stat suveran in “podoaba capilara” a strategiei globale “crosetata” cu “atata dibacie”, pardon, “diplomatie”…lalaleiiiii….

  • apropos de “prosti”, unul de-al lor, zis Trump (ca nu i-as baga pe toti in aceeasi galeata), a afirmat intr-un discurs, ca, “cei” ce canta-n SI major, partitura ce-ar avea legatura cu o anume dogma cf careia daca ne-aruncam in aer impreuna cu oricine altcineva din jur, nu conteaza, ajungem in paradis, “ne” considera naivi, chiar prosti!Alti lideri si-au dat mana, dupa ce in prealabil s-au doborat reciproc, constientizand faptul ca 3/4 dintre conduc. lumii n-ar fi chiar ingerasi, dimpotriva, la mijloc, desigur, adevarul, raportat la care, macar in al 12-lea ceas, sa ne raliem, corectand din mers greselile comise de-a lungul veacurilor, asigurand un parcurs echilibrat, firesc al ev vietii pe Pamant, scriind, ei bine, da, Istorie!

  • 5 motive? .Asta este pentru cei care pot intelege.Sa nu uitam Corea,Vietnam, Afganistan,Irak,Panama,etc,iar noi nu trebuie sa uitam ca 1945 la Yalta ei ne-au vandut sovieticilor in schimbul Greciei care aveau sute de mii de comunisti ,iar noi nici o mie si nici aia romani.Istoria recenta ne demonstreaza ca azi te lauda si a doua zi te omoara.