Analize și opinii

De ce nu are România loc în Schengen?

schengen-romaniaAnul acesta,  ca în fiecare an din 2007 încoace, am primit mult așteptatul raport MCV. Practic, o nouă dovadă a faptului că suntem o colonie, că politică externă nu mai facem demult și că politica internă trebuie să fie făcută între niște limite clare stabile la Bruxelles, pentru că ei știu mai bine ce, când și mai ales cum trebuie făcut. În alte circumstanțe, s-ar putea spune că Raportul MCV este o ingerință în politica unui stat național, dar România a renunțat de bunăvoie la auto guvernare iar tinerii frumoși și liberi nu par să-și dorească să decidă singuri pentru că ei oricum greșesc și de ce să fie dezamăgiți (vezi cazul Iohannis).

Această umilință perpetuă care este Raportul MCV pare veșnică. Nu contează cu adevărat dacă România face progrese, mai ales că aceste progrese sunt greu cuantificabile când vorbim de transparență și anticorupție. Cheia intrării României în Schengen este Portul Constanța. Atât timp cât există șansa ca România să preia comerțul făcut de Olanda prin Portul Rotterdam, România nu poate intra în Schengen, deoarece Olanda va face lobby ca România să pară cea mai coruptă țară.

În acest context, exemplul Turciei este grăitor. Vreo 10 ani s-a chinuit Turcia să le facă pe plac tehnocraților de la Bruxelles pentru a adera la UE. Economia turcă era în scădere și nu se întrezăreau șanse reale ca Turcia să fie primită în Europa. În acel moment, Erdogan a schimbat radical politica externă, a renunțat la ideea de cerși aderarea la UE iar Turcia a avut o revenire spectaculoasă în elita mondială, din care ieșise pentru a se ploconi pe la Bruxelles.

Acum, Germania, de frica milioanelor de imigranți, oferă Turciei șansa de a intra în Schengen. Da, Turcia a câștigat respect și mai ales Turcia a câștigat o poziție privilegiată în raport cu UE prin forță și acțiuni concrete pentru că este evident că Uniunea Europeană nu ajută pe nimeni, decât pe cei care o conduc. Relația cu Uniunea Europeană nu trebuie să fie de vasalitate, ci una de egalitate, nu trebuie să privim părerile unor funcționari de la Bruxelles ca pe Sfânta Scriptură pentru că ei au tendița să ”greșească”, mai ales în favoarea lor.

Cum își impune Uniunea Europeană politica la București

Controlul exercitat de UE cu ajutorul MCV este uriaș. Practic, prin crearea DNA și acordarea de puteri infinite, s-a cam terminat cu democrația. Pentru ca această stare de fapt să continue, Raportul MCV nu face decât să critice Parlamentul și să ridice în slăvi procurorii. Asistăm la o dictatură a procurorilor.

În contextul actual votul îți este anulat până să apuci să votezi. Orice partid ai alege, vei fi condus de procurori, pentru că DNA poate aresta orice parlamentar, indiferent de speță sau dovezi. Suntem puși în situația de a fi conduși de o mână de procurori, cu zero legitimitate, pentru că Bruxelles-ul are nevoie de funcționari în colonie, nu de politicieni.

Se merge tot mai mult pe modelul de politician birocrat, care nu poate ține un discurs, care nu poate face atmosferă și mai ales care nu poate cuagula oameni pentru că liderii carismatici sunt periculoși, iar Uniunea Europeană nu are nevoie de un nou Tsipras. Statele Uniunii Europene trebuie să răspundă întocmai și la timp iar pentru asta avem nevoie de oameni de tipul Cioloș sau Iohannis.

Autor: Alexandru David

Despre autor

contribuitor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu