Politică

De ce au fost în Piața Universtității doar 100 de protestatari, deși se anunțaseră zeci de mii? Pentru că SRI a fost ocupat cu Teroristul de la Tîrgu Secuiesc!

127379Găgești Deal, luni, 30 noiembrie 2015, seara. N-am ce face și dau o raită cu telecomanda pe la posturile tv de știri. Toate anunță proteste de amploare pentru a doua zi, marți, 1 decembrie 2015, în București. Tonul e isteric. Unul care amintește de tonul sirenelor care anunțau în România lui 1944 venirea unui nou val de bombardiere americane peste București. 2o.ooo de inși în Piața Universității. 40.000 de inși în fața Parlamentului.

Protestele – strigă prin studiouri fătucele răgușite de emoție – sînt anunțate pe Rețelele sociale.

Protestul din 3 noiembrie 2015, cel care a dus la căderea Guvernului, fusese anunțat pe rețelele sociale. Spre deosebire de acesta, protestul anunțat pentru 1 decembrie 2015, e al unor oameni supărați, supărați rău de tot. Citez din presă:

„Astfel, pe pagina de Facebook ”Revoluție 1 DECEMBRIE 2015 Ziua Dreptății”, internauții au scris că a venit momentul pentru dreptate.

”ROMÂNIA ȚARA TUTUROR POSIBILITĂȚILOR, o țară bolnavă care de la Revoluția din 89 până în prezent domina mafia, corupția și hoția condusă de-a lungul anilor de oameni care au știut numai să fure, iar noi românii ne-am lasat dusi de nas , mintiti si satui de aceleasi promisiuni false.

DRAGI ROMANI a venit ziua în care trebuie să deschidem ochii să ne trezim din somnul cel de moarte, care ne apasa de generații întregi, ne-am săturat să fim sclavi în propria țară pe 01.12.2015. Haideți să ne unim cu mic cu mare din toate colțurile țării să obținem schimbarea pentru o Românie curată pentru viitorul copiilor nostrii. Să facem dreptate și lumină în țară noastră, acum ori niciodată, să luptăm pentru o soartă mai bună. Doamne ajută!”.

Pentru a doua zi, îmi programasem să mă întorc la București. Am șovăit mult timp s-o fac. Ce rost avea să mă întorc într-un București devastat de Revoluție? Pînă la urmă mi-am luat inima-n dinți și m-am suit în mașină.

Marți seara, în Piața Universității se strînseseră cu chiu cu vai vreo sută de inși. Unde greșisem? Nu greșisem de loc. Cînd se anunță astfel de proteste pe Facebook, așa cum s-a întîmplat în 3 noiembrie 2015, ele sigur au loc. De data asta nu luasem în calcul un fapt, de spre care n-aveam cum să știu, deoarece nu fac parte din Divizia Presă: SRI-ul fusese ocupat în aceste zile cu prinderea Teroristului de la Tîrgu Secuiesc!

Autor: Ion Cristoiu

Sursa: Cristoiublog.ro