Politică

Danone recunoaşte că a minţit consumatorii. Activia şi Actimel nu au efecte benefice asupra sănătăţii

Libertateaarticol1Grupul Danone, cel mai are producator de iaurt din lume, a anuntat ca renunta la recunoasterea efectelor benefice asupra sanatatii a doua dintre produsele sale: Activia si Actimel, prezente si pe piata romaneasca.

In raportul trimestrial privind veniturile, gigantul francez a precizat ca a retras de la Autoritatea europeana pentru securitatea alimentelor (EFSA) solicitarea prin care incerca sa obtinarecunoasterea oficiala a presupuselor efecte benefice asupra sanatatii, anunta Business Week, citat de Ziare.com

Pana acum, campaniile de promovare ale celor doua produse erau bazate pe afirmatii potrivit caroraActivia usureaza digestia si Actimel mareste imunitatea organismului. Danone isi motiveaza decizia prin „lipsa de claritate si vizibilitate in ceea ce priveste aplicarea reglementarilor europene”din domeniu.

In februarie 2010, EDSA a decis ca afirmatiile Danone, potrivit carora un ingredient denumitImmunofortis, prezent in produsele destinate copiilor, contribuie la intarirea sistemului imunitar nu sunt sustinute stiintific.

Actiunile Danone au scazut cu peste 1% pe bursa din Paris dupa acest anunt, in ciuda faptului ca grupul a anuntat o crestere a veniturilor in primul trimestru de 8,3%, pana la 3,9 miliarde euro.

Producatorul de iaurt a raportat cea mai rapida crestere a vanzarilor, in primele luni ale acestui an. Pana la 31 martie, vanzarile au crescut cu 8,3 la suta pana la 3,98 miliarde de euro, de la 3,67 miliarde de euro anul trecut.

Sursa: Financiarul.ro