Politică

Dan Diaconu: ”Secţia pentru Investigarea Magistraţilor e ultima redută care le stă în gât!”

De ce a fost atâta supărare cu Ordonanţa 7? În fapt e vorba de două paragrafe. Primul prevedea că şefii nu mai pot fi delegaţi, iar conform celui de-al doilea, pentru a ocupa o funcţie de conducere se introducea criteriul bunei reputaţii profesionale. Hai să le luăm pe rând.



Ştiţi ce e cu delegările? Să-l luăm ca exemplu pe nulitate Lazăr. El, conform legislaţiei în vigoare, e demis, doar că Plăvanul a ales să urineze pe Constituţie şi să nu semneze. C-aşa vrea faţa lui de bou. Peste o lună mandatul lui Lăzărică se încheie. Fără prevederile Ordonanţei 7, moş Corega va fi din nou delegat de grupul infracţional denumit pompos Secţia de Procurori a CSM în funcţia de Procuror Şef. Şi dacă Plăvanul va inventa noi motive pentru a nu accepta un alt procuror, Lăzărică va rămâne delegat acolo până la calendele greceşti. Este ceea ce s-a tot întâmplat în justiţie în neagra perioadă a lui băsescu: peste 80% din conducerile parchetelor erau delegări. E simplu de ce: dacă nu prestezi corespunzător te schimba pe loc. Într-un mod absolut natransparent, dar profund pe placul securiştilor. C-aşa-i la ei: se merge pe ordin, nu pe lege.

Cealaltă „bubă”, anume criteriul bunei reputaţii profesionale, presupune ca un procuror care-a avut probleme grave în activitatea sa să nu poată ocupa funcţii de conducere. Hai să vedem ce-ar presupune asta. Spre exemplu, golanilor Onea, Negulescu sau Man, cei care-au făcut abuzuri strigătoare la cer, nu ar mai avea voie să conducă un pachet dacă ar reuşi să rămână în magistratură. De ce e simplu: nu au o bună reputaţie profesională. Vi se pare ceva exagerat? NU, desigur! Acest criteriu aduce doar o brumă de normalitate interzicându-le golanilor imorali accesul la funcţiile de conducere.

Acestea sunt elementele care i-au supărat pe bravii magistraţi haştagişti(în fapt, în majoritate covârşitoare procurori) . Reţineţi că delegare înseamnă în fapt posibilitatea netransparentă de numire a şefilor din justiţie, iar renunţarea la criteriul bunei reputaţii nu-i altceva decât conservarea imoralităţii. E limpede cred pentru oricine care-s idealurile care se ascund în spatele „eroismului” fals afişat de cei care urlă nebunia cu „independenţa justiţiei”. În fapt nu vor altceva decât menţinerea statutului mafiot care le-a adus puteri şi privilegii de neimaginat în nicio ţară din lumea civilizată.

Cum Ordonanţa 7 a fost deturnată – după tipicul celebrei Ordonanţe 13 – nu ne mai putem aştepta decât la o restauraţie completă care se va face în momentul desfiinţării Secţiei pentru Investigarea Magistraţilor. Asta e ultima redută care le stă în gât. Dacă reuşesc s-o frigă, au rezolvat-o: calea mafiei şi a golăniei e redeschisă, astfel încât grupul infracţional al rezistenţilor din justiţie poate elimina şi ultimii profesionişti care se întâmplă să mai fie pe-acolo. Vai de capul nostru!

Autor: Dan Diaconu

Sursa: Trenduri economice

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu