Politică

Dan Diaconu: “Se petrec chestiuni ilegale, domnilor! Dormiţi???”

Întrucât dinspre #rezist sosesc scuze penibile, doresc să atrag atenţia asupra câtorva elemente.



1. În România atât consumul cât şi deţinerea sau, cu atât mai mai mult, distribuţia drogurilor sunt strict interzise şi pedepsite de codul penal. Înţeleg că domnul de la #rezist a recunoscut că-şi prepara joint-uri, astfel încât nu înţeleg de ce cei de la Antidrog nu au nimic de spus în această privinţă.

2. În acelaşi „drept la replică” se dă de înţeles că în SUA consumul de marijuana este legalizat. Parţial adevărat. Cu toate că se duce o luptă aprigă pentru legalizarea aşa-zisului consum recreaţional pe întreg teritoriul SUA, în realitate sunt doar nouă state plus Washington DC unde este legal fumatul. În rest, mai notăm că în 30 de state este legal doar consumul în scop medical(adică medicamente preparate pe bază de canabis). Cu alte cuvinte deocamdată NU, nu e legal în SUA, ci doar în anumite state!

3. În ceea ce priveşte Europa, se dă de înţeles că în Olanda consumul ar fi legal. În realitate, nu e legal ci acceptat, în sensul că autorităţile „închid ochii”. Pentru a ţine fenomenul sub control, modul în care autorităţile accepta este destul de interesant: ca persoană nu ai voie să deţii mai mult de 5g de drog uşor, iar ca magazin specializat(coffee shop) n-ai voie să ai mai mult de 500g. Chestia devine interesantă în ceea ce priveşte aprovizionarea: n-ai voie să te aprovizionezi! Cu alte cuvinte, proprietarii respectivelor stabilimente „pretind” c-au găsit în faţa uşii drogul pe care-l comercializează(sper că s-a înţeles ironia!). Mai mult, se specifică extrem de clar că în acele zone nu trebuie să fie deranjată liniştea publică. Dacă vreţi să înţelegeţi la ce mă refer, încercaţi să „scrâşniţi” roţile maşinii sau să opriţi cu muzica dată la maxim în apropierea unui stabiliment şi-o să fiţi surprinşi de reacţia celor de-acolo.

În ceea ce priveşte afacerea noastră, concluzia e simplă: se petrec chestiuni ilegale, domnilor! Dormiţi???

Autor: Dan Diaconu

Sursa: Trenduri economice

Despre autor

contribuitor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu