Politică

Dan Diaconu: ”Râdeaţi că Plăvanul e prost? Staţi numai să vedeţi de ce e capabil prostul! Şi să vedeţi atunci dacă o să vă mai priască râsul.”

Când Plăvanul a incendiat Colectivul a făcut-o pentru a acapara justiţia. Aceea era miza care-i permitea să conducă după bunul plac. Miza guvernului Cioloş a fost strict atacul punctual asupra justiţiei, acapararea totală a sistemului şi instaurarea terorii. Suplimentar acum pentru Orban ar mai fi un mizilic, anume desfiinţarea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor în Justiţie. După ce reuşeşte această operaţiune de commando, guvernul beţivului poate chiar să moară.



Nu am nici cea mai mică îndoială că absolut toată operaţiunea de numire a şefilor Parchetelor se va face pe repede-înainte şi că desfiinţarea SIIJ se va face prin ordonanţă de urgenţă. La fel cum se vor face şi restul ticăloşiilor. N-am nici cea mai mică îndoială că se va institui în forţă un regim de teroare absolută. Ceea ce urmează e mai negru decât tot ceea ce vă imaginaţi.

N-o spun pentru a vă speria, ci pentru a vă face conştienţi că ceea ce urmează vă obligă să aveţi un plan de backup. Se vizează nu doar loviturile economico-juridice la adresa noastră, ci chiar schimbarea de regim prin votarea unei alte Constituţii. Ştiu că acum totul pare exagerat, dar gândiţi-vă doar de ce involuţie am avut parte începând cu fatidicul an 2004.

Planul e unul de-a dreptul ticălos. După noile numiri în Parchete şi desfiinţarea SIIJ, urmează eliminarea „dujmanilor poporului” prin procese după şablonul DNA. Motivul e unul simplu: destructurarea întregii clase politice, astfel încât să nu mai existe nicio iniţiativă care-ar putea deranja stăpânirea. Nu vă mai spun decât că până în vară Ponta va intra la puşcărie cu un dosar de râsul curcilor. Şi ca el o groază de alţi politicieni mai mici sau mai mari.

Alegerile îi vor întroniza pe liberali cu o majoritate absolută care le va permite modificări majore ale Constituţiei. Iar după această mişcare poate veni orice deoarece nu mai contează.

Miza schimbării Constituţiei este aceea de a transforma România dintr-o democraţie, chiar şi-aşa şchioapă cum este acum, într-un regim absolut nedemocratic, în care puterea nu se mai regăseşte nici măcar teoretic în mâna cetăţenilor, ci în zona instituţiilor de forţă. Absolut tot ceea ce va urma va fi doar circ. Degeaba vei alege pe cineva deoarece va fi castrat din start. Spre exemplu, o propunere a noii Constituţii constă în cenzurarea oricărei iniţiative votate de Parlament de către un „Consiliu Juridic” specializat în coerenţă legislativă care va avea inclusiv puterea de a întoarce în Parlament o lege deja votată. Asta înainte ca iniţiativa respectivă să ajungă la preşedinte. Doar ca să vă „liniştesc” vă spun că e vorba de una dintre iniţiativele minore ale noii Constituţii!

În ceea ce priveşte omul de rând şi viaţa în general o rezum cât se poate de simplu: va fi teroare! Venituri mici, impozite şi taxe cocoşătoare şi privatizări în masă ale absolut tuturor serviciilor publice. Sănătatea va deveni un mega-lux. De altfel se vede încă de-acum, din programul de guvernare făcut pe genunchi, că se vizează închideri masive de spitale. E-adevărat, nu se spune transparent, ci se vorbeşte de comasare. V-aţi liniştit? Dar dacă vă întreb cum ar arăta însă o operaţiune de comasare a tuturor spitalelor din Moldova, aşi fi la fel de liniştiţi? V-o spun aşa, ca să înţelegeţi cam ce se ascunde în spatele unor formulări ambigue.

În final nu vă mai spun decât un singur lucru: ceea ce ar fi trebuit să înţelegeţi după toată experienţa comunistă era că unei naţiuni trebuie să-i fie mai frică de prostie decât de moarte. Noi, nu doar c-am ignorat acest avertisment, ne-am adâncit în prostie şi priviţi numai ce spectacol grotesc avem pus în scenă. Râdeaţi că Plăvanul e prost? Staţi numai să vedeţi de ce e capabil prostul! Şi să vedeţi atunci dacă o să vă mai priască râsul.

Autor: Dan Diaconu

Sursa: Trenduri economice

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • …mda… exact asa va fi! insa… insa NE MERITAM PE DEPLIN orice va fi sa fie… la natiunea de fomisti, slugi, tradatori si puturosi nici nu se poate altceva… fiecare gest de impilare, de batjocura, de jignire si de desconsiderare va fi exact ceea ce ne trebuie administrat… fara mila, fara oprire, pe seama ne-simtirii noastre…

  • Ponta sa zica mersi ca intra’n parnaie pe un dosar de tot rasu. Sa intre pe alea pa bune ! (ca nu il mai scoate nimeni) .