Politică

Dan Diaconu: ”Nu uitaţi, până să preia puterea şi imediat după ce au obţinut controlul, băsescu şi pedeliştii au repetat până la obsesie că nu se taie pensiile şi salariile!

Nu uitaţi: până să preia puterea şi imediat după ce au obţinut controlul, băsescu şi pedeliştii au repetat până la obsesie că „nu se taie pensiile şi salariile”. După ce s-au întronizat au constatat că nu prea e atât de furat pentru a sătura toate gurile. Primul care a căzut în capcana lipsei de mălai a fost Florin Anghelescu, supranumit „Regele Tutunului”. A încercat să dea un tun pentru a-şi recupera banii băgaţi, dar a nimerit într-o groapă de securişti care trăgeau lozul pentru „cine trebuie”. Urmarea o ştiţi cu toţii: nevastă-sa s-a dat demisă din funcţia de consilier prezidenţial, iar el a fost sinucis. Şi stop joc.



Situaţia era tristă. Şpagă nu prea aveai de unde să tragi, doar „tiranul Năstase” crezuse şmenul cu „statul de drept” şi dăduse drumul unor mecanisme după ce şi-a pus oamenii în gardă. Nu prea mai fura nimeni. De-aia n-au putut să-l înfunde decât cu un proces penibil. Şi ăla după ce au scormonit inclusiv ăia de la CIA prin înregistrările lor. După instaurarea „justiţiei mele” băsescu a dat ordinul mardelirii lui Năstate, în ciuda dovezilor canci.

Dar să revenim la problemă. Toate cutremuraşele pe care le-aţi văzut în perioada premergătoare capturării puterii de către băsescu cu sprijinul FBI&CIA aveau strict scopul de a se obţine controlul absolut. Motivul era, desigur, caşcavalul. Numai că nu prea mai era mare lucru de luat. Cu toate că băieţii au fost creativi(vezi Microsoft&Bechtel), tot nu se îndestulau. Mai mult, în cazul Bechtel s-au şi fript deoarece la renegociere au ridicat de TREI ORI PREŢUL(de la 4.5 mld $ la 15 mld. $!!!), sperând că vor sifona ceva, iar ăia au păstrat totul pentru ei. Atunci au înţeles şi ciumecăria cu şpaga care, „pentru a fi legală”, trebuie să treacă mai întâi pe la ambasador care apoi o împarte cum ştie el mai bine: „trei părţi la noi, una la voi, corupţilor!”.

Adevăratul tun a fost dat în momentul în care „praful” era mare, iar cererea aşişderea. Aparatul de partid era înfometat şi băsescu risca să piardă controlul. Pe praful ăla absolut a venit ideea „infuziei” de bani în piaţă. Bani, chipurile, ieftini de la Comisia Europeană şi FMI. Bani ceruţi cu nesimţire de băncile care generaseră criza şi care aşteptau salvare de la stat. Bani ceruţi de aparatul de stat, dar şi de clientela din partid care urla după aşa-zisele „investiţii”. Aşa a început perioada de jaf programatic: drumuri asfaltate de mântuială(de dădea şpaga cash pentru câştigarea licitaţiei de asfaltare, după care băgai cât doreai în preţuri), stadioane în pantă, parcuri la ţară s.a.m.d.

Însă, toată boieria a venit la pachet cu belele. Statul nu performa(logic, totul era doar pe şpagă!), iar cerberii de la FMI cereau reduceri peste reduceri. Motivul? Ăia urmăreau să dea lovitura după ce îi lăsaseră pe şobolani să se creadă tătuci. Forţând micşorarea statului, făceau loc privatizărilor babane din hălci ale statului: serviciile de sănătate(mai ţineţi minte că se dorea introducerea asigurărilor private sau cum închiderea spitalelor masca înlocuirea lor cu entităţi private „eficiente” şi alimentate din banii statului? Mai ţineţi minte scandalul cu privatizarea sistemului de urgenţe?). În spate aşteptau mahării cei mari. Ce doreau ei? Privatizarea sistemului de sănătate şi a asigurărilor din domeniu, Hidroelectrica, predarea controlului tuturor resurselor etc.

Aşa s-au trezit prostovanii de la puterea ticăloşită în faţa perspectivei intrării în incapacitate de plată şi, pentru a se salva, au hăcuit salariile de la stat(cu pensiile n-au putut din cauză de CCR). Au băgat în TVA de au îngenuncheat economia. Asta după ce repetaseră obsesiv că „nu se umbă la pensii şi salarii”. Probabil vă amintiţi, astfel încât nu mai repet.

Statul subteran de-atunci e acelaşi şi în prezent. N-a plecat nicio clipă, doar a mai dat un timeout populaţiei. Aşa a apărut un Dragnea şi tentativa sa de a scăpa din ghearele Securităţii. Nu i-a mers deoarece fusese vândut cu mult înainte de a încerca el evadarea.

Ceea ce vedem acum e marea restauraţie. Statul băsist a revenit, mai puternic ca niciodată. Prin teleghidaţii săi urlă din toţi bojocii că nu vor umbla la pensii şi salarii. Ghiciţi ce? Fix la asta trebuie să vă aşteptaţi. La stat va fi jihad! Trebuie daţi mulţi afară pentru a face loc clientelei politice. Şi tot ceea ce în urmă cu 5-7 ani părea imposibil, acum e posibil. Exploatare prin fracturtare? Fără probleme! Cedarea Hidroelectrica? Se va face pe repede-înainte! Cedarea resurselor naturale? Uitaţi-vă la jaful din Marea Neagră şi o să înţelegeţi.

Ce trebuie să înţelegeţi din toată asta? Strict că Mafia a pus şaua pe noi. Şi nu doar şaua, ne-a mai băgat şi căluşul în gură. Tot ceea ce vedeţi de jur împrejur nu ne aparţine. Nu-i al nostru! A fost promis mafioţilor contra unor şpăgi anemice. Ne mai poate salva ceva? Poate doar codrul şi haiducia. Gândiţi-vă bine la asta! Absolut nimic din ceea ce pare legal e ilegal, tot ce pare alb e negru s.a.m.d. Înţelegeţi în al doisprezecelea ceas: ne-au terminat definitiv! Suntem în Gulag.

Autor: Dan Diaconu

Sursa: Trenduri economice

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Dupa atatia ani amari de stat in opozitie, foamea e cumplit de mare pt banditii astia care vin la putere, asa ca pregatiti-va sa-i vedeti cum dau iama in tot ce a mai ramas profitabil din statul roman, furand tot ce le pica in maini, cu tot clanul si familiile lor nesatule!!