Politică

Daily Express, cruciada impotriva romanilor. Cum exagereaza presa britanica

ukDaily Express a anuntat, vineri dimineata, cu surle si trambite, ca peste 10.000 de persoane au “semnat” petitia initiata de publicatia britanica prin care i se cere premierului David Cameron sa “sfideze Uniunea Europeana” si sa nu ridice restrictiile de pe piata muncii pentru romani si bulgari.

“Pana noaptea trecuta, mai bine de 10.000 de persoane au semnat petitia noastra care face un apel la guvern sa tina sub control venirea muncitorilor romani si bulgari”, se arata in articolul postat de Daily Express, vineri dimineata. In acelasi articol, este inserat si linkul care trimite catre semnarea petitiei. Numai ca acolo, surpriza. Nici la ora 11.00. ora locala a Romaniei, numarul semnatarilor nu atinsese 10.000. De fapt, la ora 11.06, ora Romaniei, doar 8960 de persoane semnasera petitia online. Aceasta in conditiile in care publicatia britanica sustinea ca acest numar a fost atins inca de noaptea trecuta. Pana la aceasta ora, Daily Express nu a mentionat un decalaj sau o defectiune a contorului.

“Reteaua noastra de telefonie si site-ul au fost de asemenea inundate cu mesaje de sustinere. Si ca o alta confirmare a opozitiei puternice fata de imigratia la scara larga, 98% dintre cititorii Daily Express care au participat la un sondaj prin telefon au fost de acord cu faptul ca Marea Britanie ar trebui sa isi inchida granitele pentru toti imigrantii”, se mai arata in articolul postat de Daily Express.

Daily Express a lansat, in cursul zilei de joi, o petitie online, in care ii cere premierului David Cameron sa “infrunte Bruxelles-ul pentru protejarea lucratorilor britanici si sa mentina actualele restrictii”.

“Noi am avertizat ca sute de mii de romani si bulgari vor invada Marea Britanie si am avut dreptate. Estimarile arata ca mai bine de un milion de est-europeni s-au mutat in Marea Britanie, dupa 2004”, au scris, in prezentarea petitiei, jurnalistii britanici.

Dupa lansarea petitiei online, mai multi politicieni au declarat ca sunt de acord cu demersul cotidianului britanic. Parlamentarul conservator Philip Hollobone a declarat ca “sustine suta la suta campania Daily Express”.

“Sa nu-i primim pe romani si pe bulgari ar insemna ca ne putem renegocia statutul de membru al Uniunii Europene”, a spus acesta.

Pe de alta parte, liderul UKIP, partid britanic ce conduce campania anti-romani si bulgari, ii indeamna pe britanici sa traga la raspundere Guvernul.

“Trebuie sa incetam sa mai folosim scuze pentru neputinta, sa nu mai sustinem ca nu putem face nimic impotriva deciziilor europene. Mi-ar placea sa-l vad pe David Cameron luandu-si inima in dinti si infruntand Uniunea Europeana, pentru a-i proteja pe britanici”, a adaugat liderul UKIP.

Sursa: Ziare.com