Politică

Dacă justiţia ar avea şenile, ar fi tanc!

justitiaDe şapte ani se tot joacă autorităţile cu identitatea asiguraţilor. Uite cardul, nu e cardul. Tipărirea cardurilor de sănătate (risipă de peste cincizeci de milioane de euro) e, cum să nu, o afacere profitabilă pentru unii. Operaţiunile în „sprijinul” celor mulţi, chiar dacă se dovedesc a fi pagube uriaşe, sînt atît de profitabile încît ele continuă, mizînd pe bîlbîiala legislaţiei româneşti. Începînd cu luna iulie anul curent poştaşul vă aduce gratuit la uşă bucata de plastic şi vă rog s-o întîmpinaţi cu strigăte de bucurie şi urale, pentru că din 2015 statul interzice mersul la doctor fără card. Românii nu vor cip în carduri, nici în cărţile de identitate, nu mai vor nici cartele preplătite. Guvernul a aprobat un proiect de lege, se zice, „pentru prevenirea şi contracararea riscurilor la adresa securităţii naţionale”.

Conform declaraţiei Ministrului Justiţiei Robert Cazanciuc, utilizatorii de cartele pre-plătite vor fi obligaţi să depună datele de pe cartea de identitate la operatorii de telefonie mobilă, în termen de şase luni de la intrarea în vigoare a actului normativ. În caz contrar, operatorul de telefonie mobilă va sista serviciul pînă cînd deţinătorul cartelei va depune datele personale. Instituţiile statului şi furnizorii de servicii mai au extrem puţin şi vor monitoriza chiar şi deplasarea noastră la locul acela discret„Wo der Kaiser zu Fuss hingeht” (zicală germană: unde şi împăratul merge pe jos). Revenind la cardul de sănătate, poştaşul va suna la uşi fără să i se deschidă, deşi, săracul e nevinovat. Cardurile se pot întoarce la mama lor, de unde au venit.

Nu vă mai bateţi joc de libertăţile noastre,  nu ne mai umiliţi! Ocupaţi-vă cu folos de infractorii de stat, de trădători, de cei care au subminat şi distrus economia Ţării!! Legaţi-i fedeleş, ferecaţi-i cu nouă lacăte şi confiscaţi-le averile dobîndite fraudulos. Redaţi-le celor de la care le-au furat, adică Poporului Român. Cu cei cîţiva politicieni şi fotbalişti închişi nu se face primăvară! Cine spunea că piaţa corupţiei a adormit definitiv? Procurorul-şef al D.N.A. Laura Codruţa Kovesi afirmă că „un sfert din bugetul Ministerului Sănătăţii ar fi asigurat anual, dacă statul ar recupera banii de la infractori, aşa cum se întîmplă în alte ţări europene, că aceşti bani ar ajunge în buget dacă ar fi aplicată legea confiscării extinse a averilor celor condamnaţi după ce au prejudiciat statul”. Poveşti de adormit copiii! Pînă acum i-a împiedicat cineva să confişte averile puşcăriaşilor cu funcţii în stat? De remarcat condiţionalul dubitativ al declaraţiei: „dacă statul ar…”, dacă legea ar fi”, dacă banii ar…” Eu vin şi spun că, dacă justiţia ar avea şenile, ar fi tanc.

Banii infractorilor vor continua să finanţeze infractorii agăţaţi de Putere! Legea 18 de pe vremea lui Nicolae Ceauşescu privind averile ilicite n-a fost abrogată. E ţinută cu tîlc departe de lumina zilei şi de sălile de judecată. Aş dori să văd şi eu confiscarea averilor bogătaşilor, jefuitorilor ţării, baronilor locali, fiecare după numele preaştiut în presă, a averilor ilicite dobîndite de politicienii care un sfert de veac s-au rotit la guvernare. Foarte frumos sună la ureche enunţul confiscării averilor! Numai că infractorii fac parte din reţelele mafiote care parazitează România, iar unii legiuitori se trag de şireturi cu mafioţii sau sînt supuşii lor. Averile lor ar finanţa nu numai Sănătatea, ci şi învăţămîntul, sistemul de pensii şi salarii, ar putea redresa întreaga economie. Dar ce nevoie au infractorii înalţi de sistemul de sănătate românesc? Se tratează în străinătate. Tot din străinătate se îmbracă şi se încalţă, risipind mii de euro: New York, Londra, Roma, Paris. Doar nu vreţi să se îmbrace de la dragonul roşu. Amantele şi nevestele cu cheltuială mare se ţin! Averile dobîndite din jefuirea României sînt ascunse de mafioţii Puterii în statele occidentale. Cercetaţi-le beciul şi podul vilelor! Mai cu seamă căutaţi în off-shore-uri! Scriam în editorialul „Oscar  pentru divorţ şi fostul manechin al anilor ’70”, că, instituţiile statului au devenit staţiuni de tratament financiar şi de odihnă pentru neamurile şi acoliţii aparatului politic. Iar poporul răbdă în poziţia „pe loc repaus”.

Ceea ce în mod normal se numeşte corupţie, pentru infractorii de stat este un „business as usual”, o modă adusă din ţările capitaliste avansate, diferenţa fiind aceea că, legislaţia lor a integrat năravul corupţiei în legalitate. Dacă nu priveşti atent miezul viermănos al ţărilor occidentale ai sentimentul că c-ar fi mai grozave decît noi. Dar nu-i aşa. Folosesc tot felul de eufemisme, clasa lor politică este doar mai versată în a fura şi înşela propriile popoare şi ţările care recent au scos capul la lumină. Nivelul lor de trai, mult mai ridicat, suportă astfel de operaţii chirurgicale. Ce-a făcut justiţia cu nababii din Noua Nomenclatură Familială de Supraveghere Financiară din România (A.S.F.) – luxoasă şi profitabilă staţiune balneoclimaterică de tratament financiar şi de odihnă  pentru soţi, naşi, neveste, iubite şi copii de politicieni, trîntori de clasă? Nimic. Sînt tot acolo cu aceleaşi salarii inimaginabile pentru un muritor de rînd. Plantele agăţătoare din A.S.F. au cîştigat într-un an cît ar cîştiga un român în trei decenii de muncă cinstită.

Politicienii care n-au ameţit deloc rotindu-se de un sfert de veac, cînd la conducere, cînd în opoziţie, ca să nu scape ciolanul din gheare, trebuie întorşi pe dos şi scuturaţi bine de tot, pentru meritul de a fi ajutat enorm economia subterană. Economia la „vedere” au  păpat-o friptă. Apoi trimişi şi ei la mama lor sau la mititica, fiecare după apucăturile vinovăţiei. Doar beţivii îi mai laudă la birt şi îi votează cu nostalgie pentru o sacoşă cu alimente, pentru o găletuşă,  un mic şi o bere, motivînd că, dintre două rele votează pe cel mai mic rău. Şi tot aşa, răul a crescut în patru ani de mandat precum Făt-frumos din poveste. Vă doresc sănătate şi putere, ca să puteţi îndura ceea ce vă pregătesc aceşti „băieţi de băieţi”, citînd din erudiţia lui Vanghelie de la cinci. Mai pun o taxă în plus. Mai mituiesc un judecător să închidă ochii la jaful lor şi gata, mandatul. Oamenii „de succes” de la noi nu sînt cei culţi, educaţi, cu spiritul dreptăţii, cu onoare. Aceştia sînt doar boii puşi să tragă la jug de cei care au setat sistemul să producă obedienţă. Jefuirea şi vînzarea Ţării, distrugerea Învăţămîntului, a Sănătăţii, asuprirea cetăţeanului, corupţia, sărăcia, şomajul, taxele uriaşe şi numeroase sînt cele mai mari minuni dăruite poporului la integrarea în U.E., odată cu pachetul de obligaţii. Domnişoara U.E. cere, U.E. impune, U.E. ia, U.E. sancţionează dacă nu… De fapt, U.E. aruncă tot timpul ulei pe foc! Placa U.E. s-a zgîriat şi apoi, „nu voi, stimabile, să ştiu de Europa dumnitale, eu voi să ştiu de România mea şi numai de România… Progresul, stimabile, progresul! În zadar, veniţi cu gogoriţe, cu invenţiuni antipatriotice, cu Europa, ca să amăgiţi opinia publică… ”

Autor: Maria Diana Popescu

Sursa: Ziarul National

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

  • ….Ar fi tanc si ar trece peste cadavrele libertatilor noastre. Deja o fac in numele aceleiasi fete mari UE, dupa care ascund mereu Economia subterana a Romaniei…Adevarul e ca noi cei multi suntem cei vinovati, pentru ca nu dorim sa oprim aceasta perversiune politico-criminala….