Politică

Cum este distrusă democrația în Europa – varianta în limba franceză

marine3Victoria Frontului Național în Franța a deschis larg porțile propagandei. Europa este în pericol – partidul extremist a ajuns la putere în Franța, se va distruge Europa, Franța va ieși din UE și NATO, Putin se mută la Paris, turnul Eiffel o să fie înlocuit cu o zvastică iar genul ăstă de intoxicări este propagat la nivel european.

Este surprinzător să vezi politologi, analiști politici și militari, ziariști care sunt siderați de victoria Frontului Național în Franța, ca și când acest rezultat nu era anunțat de situația politică dezastroasă a Franței și mai ales de alegerile europarlamentare din 2014, câștigate tot de partidul lui Marine Le Pen.

Practic, asistăm la 2 strategii, una de demonizare a Frontului Național și una prin care se spune că francezii, deși par niște idioți cu acte pentru că au votat cu Le Penn, fac asta de frica atentatelor. Frontul Național este comparat Jobbik și Zorii Aurii deși acest partid are o vechime considerabilă pe scena politică europeană și programe de guvernare foarte clare, nefiind, nici pe departe, un partid format în lumina ultimelor evenimente.

Acum avem adevărata dimensiune pe care voința oamenilor o dă Europei. În Grecia a fost clar, parlamentul de Bruxelles este mai important ca democrația. Palma dată Greciei îi face pe vechii atenieni să se răsucească în morminte, dar la Bruxelles istoria nu este importantă pentru că acest fascism birocratic a fost creat recent, iar tehnocrații lucrează cu cifre, nu cu sentimente și filosofie.

Mecanismele europene de apărare 

Da, se pare că Europa are niște mijloace de apărare foarte complexe. Nu, nu este vorba de apărare împotriva amenințărilor exterioare, valurilor de imigranți, teroriștilor etc. Nu, Uniunea Europeană apără foarte bine status quo-ul. Victoria de etapă obținută de Frontul Național în Franța amenință cumva starea lucrurilor în UE, fiind de notorietate faptul că Uniunea Europeană înseamnă Franța și Germania și mai apoi restul statelor. Astfel, propaganda împotriva lui Marine Le Pen este una la scară europeană. Suntem deja obișnuiți cu sintagma ”partid extremist” pentru orice formațiune care își dorește independență națională și decizii luate acasă, nu la Bruxelles. Este aproape incredibil cum toți vorbesc de Le Penn ca de ceva nou deși ea este în politică de foarte multă vreme, vorbesc de un cadru special creat în Franța din cauza atentatelor, deși francezul mediu statistic simte problema siguranței de mulți ani. Ideea foarte bună a celor din Frontul Național este ca au înțeles că problema securității nu însemnă doar armată și servicii secrete puternice, înseamnă și siguranța locului de muncă, înseamnă și un salariu decent, însemnă și sisteme medicale și de învățământ normale.

Acum, asistăm la o luptă între fascismul birocratic promovat de Bruxelles și spiritul democrației. Această luptă a început în Grecia, cel mai probabil acest război se va da în fiecare stat din UE, dar Franța este țara ideiilor, țara marilor revoluții iar votul trebuie să învingă propaganda. Poporul francez trebuie să-și alegă liderii, nu să-i fie impuși.

Autor: Alexandru David