Politică

Cum dracu de-a rămas România în curul gol când e păzită de atâția generali?

Am reușit să mă enervez. România tinde să nu mai fie. E dezbrăcată de hoți la nudul natural și, părându-li-se că nu au luat tot – hoților – o mai și jupoaie de piele. Țara mea a pierdut în aproape trei decenii, TOATĂ industria și aproape toată economia care produceau ceva. Bune, proaste, dar erau.



Făceam cea mai bună mobilă pentru ruși și vindeam în țările arabe rafinării pe care le montam tot noi. Videam în Germania, Franța, Austria nu bușteni și nici petrol brut (pe ăsta l-am dat de tot și degeaba că noi nu știam să umblăm cu sondele). Cumpăram mai puțin decât produceam și vindeam. E drept că o duceam prost, că libertatea nu era. Comunismul omorâse individul, sufletul. șansa de a visa. Eram un popor în salopate. Cine ne-a sterpelit azi până și salopetele?

Aud un avocat, Sergiu Andon, pe care eu îl știu ca ziarist, spunând că dictatorul odios avea 19 generali odioși în toată odioasa lui securitate . Acum, zice ziaristul, jurând că știe ce vorbește, avem 96 de generali SRI, dacă nu mai mulți, depășind suta. Păi ce dracu fac generalii ăștia neodioși dacă România e furată an de an, sub varii guverne patriotice, de n-a mai rămas nimic din ea?

O aud pe doamna Kovesi, procuror șef de anticorupție, că are prea puțini oameni să lupte cu jdemiile de dosare. Păi coană mare, citesc că ești pe bune cu generalii de la servicii, cu miliția nouă, cu alte organe galonate care toate păzesc România să nu fie jefuită. Ce fac ăia dacă te sufocă bandiții și nu faci față cu procurorii pe care-i ai? Cum de nu le mai afli numărul și nu le mai dai de cap dacă, înainte de a ajunge împachetați în dosare, piepturile late ale sutelor sau poate miilor de generali din toate armele secrete și nesecrete își fac datoria?

Doamna de la Interne, din Teleorman, ministru, o femeie care nu-mi pare moacă și arată decent, spune că a găsit un minister în gravă criză de cadre. N-are oameni destui. Să ce? Păi să ne apere de hoți. Deci la câte jafuri, violuri, nenorociri se petrec zilnic în țărișoară, polițiștii sunt, numeric, depășiți și nu fac față. Au! Nu știu câți generali a găsit în minister doamna Dan, dar n-ar strica – fiindcă tot umblă Dragnea la legi – să schimbe o leafă de general burtos pe zece vardiști cu lefuri mai mici dar care să umble noaptea pe străzi, subțiind violurile și spargerile de case.

Citesc că România, țară medie ca număr aproximat de cetățeni, cu suburbii intens locuite în Italia, Spania, Patagonia, are mai mulți ofițeri în serviciile secrete decât SUA. Poate că are și mai mulți procurori, dar n-a băgat de seamă doamna Kovesi, poate că are și destui jandarmi și polițiști. Cum dracu dacă la fiecare cap de lucuitor sunt șapte din ăștia nu mai facem față jafului, corupției, nenorocirii, crimei oranizate sau întâmplătoare? Și – crezându-le pe cele două doamne mai devreme citate și eu am obiceiul de a crede femeile – cum se face că nu-s destui? Înseamnă că ori suntem invadați de bandiți extratereștri, mulți, versați, supranumerici, ori noi toți suntem pungași, buni de dat pe mâna procurorilor. Toți ăștia, generali, procurori, contraspioni, la care aș adăuga puzderia de politicieni, joacă – și joacă tare – și rolul de hoți, că altfel nu-mi explic cine apără și cine fură?

Pe cine să rog politicos să-mi spună de ce a ajuns atât de dezbrăcată România, dacă e păzită de atâtea stele mari și de atâtea armii vânjoase și vigilente, încât, parcurgând tunelul a 27 de ani, a ieșit în curul gol?

P. S. Domnul Coldea, deposedat de funcție, mulțumește tuturor celor care l-au servit în servirea patriei. Mulțumește și nevestei, și ea general, pentru sacrificii. Șeful de fapt al SRI se retrage demn și spune că-i mulțumit de a fi slujit patria. Felicitări! Fiindcă tot zice că acum e slobod să vorbească, poate ne spune și cine dracu ne-a lăsat în ger goi, cum ne-a făcut mama..

Autor: Lucian Avramescu

Sursa:A.M.Press

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • ACUMA CUI SLUJESTE FIECARE IN BAZA LIBERULUI ARBITRU, INSASI CONSTIINTA, SUPREMA INSTANTA, LUI…. SAU LUI…??? !!!