Politică

Cum arată votantul clasic al lui Nicușor Dan

Nicusor-DanProbabil că după toată agitația cu Marian Munteanu, nimeni nu nu mai vorbește de Nicușor Dan, dar el încă este un candidat cu șanse la PMB, așa că după ce am trecut în revistă cum arată votantul Monicăi Macovei, acum a venit rândul celui care îl votează pe Nicușor Dan. Majoritatea credeți că sunt unul și același, dar nu acesta este adevărul. Există, într-adevăr, niște similarități, dar sunt totuși diferiți.

Cine este Nicușor Dan?

Să trecem peste faptul că are 46 de ani și își spune încă Nicușor, cel mai important lucru în legătură cu el este că vorbește despre ONG și mișcări civice, despre poziția de independent, dar el este șeful unui partid politic. Da, Nicușor Dan nu este independent, nu este ONG-ist, este șef de partid politic. Partidul se numește Uniunea Salvați Bucureștiul.

Normal, acest nume nu spune aproape nimic, dar este pălăria sub care Nicușor Dan vrea să candideze și dacă nici de această dată nu obține primăria (deși se spune că a treia oară e cu noroc), vrea măcar oameni în consiliu.

În spatele feței de cățeluș neajutorat se află, de fapt, un politician care este fix la fel ca orice alt politician. Cu promisiuni neîndeplinite, cu multă demagogie și cu mult, foarte mult marketing.

Deci, cine-l votează pe Nicușor?

  • Votantul Nicușor Dan este îndrăgostit de trecut, deși el nu-și cunoaște nici măcar trecutul personal. Vrea să salveze toate clădirile vechi, dar nu-l interesează dacă se poate sau nu.
  • Votantul ND vrea să nu mai fie condus de politicieni, dar el nu știe că Nicușor Dan este președintele partidului Uniunii Salvați Bucureștiul.
  • Votantul lui Nicușor Dan este neinformat. Nu citește ziare, nu se uită la TV, el se uită doar pe Facebook, de aici și preferințele politice.
  • Votantul ND este impresionat de studiile lui Nicușor Dan, dar uită că în politică nu ai nevoie de prea multă matematică.
  • Votantul lui Nicușor crede că el reprezintă viitorul. Că politica a început acum multe mii de ani, dar Nicușor Dan va închide acest ciclu, este politicianul perfect, tocmai pentru că nu este politician.
  • Deși îi place democrația, votantul lui ND nu înțelege că democrație fără partide politice nu poate exista.
  • Votanții lui Nicușor Dan sunt anti-sistem, dar majoritatea beneficiază de căpușarea sistemului. Unii sunt angajați la multinaționale, alții sunt copii de actuali și foști sinecuriști.
  • Votantul lui Nicușor Dan este îngrijorat de cheltuirea banilor publici. Îl deranjează corupția, dar nu se întreabă de unde are Nicușor Dan banii de campanii electorale. Din ce bani este plătit sediul de campanie, din ce bani se fac campaniile online.
  • Votantul Nicușor Dan crede în justiție și mai ales crede în justiția făcută de DNA. Dar așa cum ne-a obișnuit, nu-și pune întrebări și nu crede, nici atunci când este evident, că unele vizite la DNA sunt doar pentru show.
  • În final, votantul Nicușor Dan vrea să-l vadă pe ND în fotoliul de primar al Capitalei pentru că el își imaginează că orașul se va schimba în bine. Practic, ei caută un nou Iohannis pentru că cel vechi a dezamăgit atât de tare.

Nicușor Dan se vrea un salvator pe cal alb al Bucureștiului, dar trebuie să spun, așa ceva nu există. Mitul salvatorului este des întâlnit la români, dar cei care-l cred sunt de fiecare dată dezamăgiți. Nicușor Dan poate ajunge primarul Bucureștiului, dar nu poate conduce niciodată Bucureștiul. Politica nu este despre matematică este despre leadership și organizare. Nu poți conduce singur un oraș, ai nevoie de o echipă iar atunci cand propui în echipa ta oameni care câștigă mii de euro pe lună la multinaționale te întrebi de ce ar vrea să vină pe salarii de 10 ori mici la primărie.

Autor: Alexandru David

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Sunt pensionar, mă uit la știrile TV pe 5 canale pentru a-mi forma o părere proprie și voi vota cu Nicușor Dan.

  • pai daca inainte era rau dar era bine acum cand fu bine dar erau,eu ce votez cu cine ????ca vazui printarg o piranda cu poalele-n cap care zbiera ca se vrea mare ispravniceasa,dar sub fuste vuzui ceva urat,puturos plin da purici-paduchiosi din cultura lui Van-ghelie carora li se mai spune si insecte intime,nu proiecte sau programe.Reformare si restructurare,CANCI-tot 15 primari si 266 consilieri,care au numai privilegii,drepturi si contracte supraevaluate si nici o responsabilitate.Maticienii astia sa vor mari specialisti inadministratie,la mangleala,ciordeala si cardeala sunt specialisti:Basescu,Fecali,Van-ghelie,Iohannis,Geoana,…….