Politică

Culmea colonizării: firma austriacă Schweighofer îi scrie gauleiter-ului Iohannis şi felicită România de 1 Decembrie

53172-10178153-571652286305054-5377372448965863687-n-300x225_XLFirma austriacă Schweighofer, specializată în tăierea ilegală a pădurilor din România, i-a adresat o scrisoare de felicitare preşedintelui României Klaus Werner Iohannis cu ocazia Zilei Naţionale a României.

În scrisoare se arată că toate firmele cu capital străin care au reuşit să obţină o felie din tortul economiei româneşti îşi exprimă nemărginita bucurie că pe harta Europei există România şi poporul român, care au avut marea generozitate de a îmbogăţi patronii şi acţionarii din statele occidentale dezvoltate.

„Nu există domeniu economic profitabil pe care România să nu îl fi cedat firmelor multinaţionale, încununând astfel lupta de veacuri a eroicului popor român pentru independenţă şi neatârnare”, se arată în telegrama sosită la Palatul Cotroceni.

„Petrolul, cimentul, pădurile, băncile şi industria uşoară, terenul agricol şi retail-ul, distribuţia de gaze şi energie, toate aceste ramuri economice şi multe altele care ne-au fost atribuite sunt astăzi exploatate la maxim, spre fericirea şi prosperitatea acţionarilor străini, drept pentru care dorim României, de Ziua Națională, fericire maximă”, mai spun semnatarii scrisorii de felicitare.

Pe surse, aflăm că președintele Iohannis a lăcrimat la citirea telegramei și a murmurat „ danke schön, danke schön”.

Sursa: Criterii.ro

NOTA REDACȚIEI: Acesta este un pamflet! Faptele de mai sus nu s-au întâmplat (încă!) și în realitate, dar există toate premisele ca ele să aibă loc…

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Un pamflet a unor golani care mai mult ca sigur nu au facut nimic in viata lor ca sa aduca un dram de prosperitate si altora. La bascalii sunteti tari, dar asta nu tine de foame.