Politică

Conspiraţia “Gold Corporation”

goldcorpTam-tamul “desecretizării” şi publicării celor 20 de documente privind marele tun, cu repetiţie, pe care “Gold Corporation” l-a tras romanilor nu este decât o minciună neobrăzată a derbedeilor politici şi bandiţilor interrnaţionali care ne guvernează.

“Ministrul Marilor Ţepe”, Dan Şova, a fost demascat în plin flagrant al operaţiunii de dezinformare. Astfel, din evaluarea competentă realizată de un grup de specialişti din Academia de Studii Economice aflăm că toate documentele pe care V.V. Ponta le anunţa ca “desecretizate” sunt acte publice de la Registrul Comerţului privind constituirea companiei şi repetatele modificări ale statutului acesteia, care au fost postate pe pagina web a Ministerului Economiei încă din anul 2011.

Setul acestor documente este, însă, incomplet, lipsind mai multe anexe, cele care ascund punctele-cheie ale afacerii de mare corupţie în secretele conspiraţiei de complot şi subminare economică şi politică a României.

Grupul “Salvaţi Roşia Montană” din cadrul Academiei de Studii Economice mai sesizează, ceea ce negreşit nu putea să scape vigilentelor noastre servicii de informaţii pentru securitate naţională, şi anume modalitatea perversă de creare şi întreţinere a confuziei, cu scop vădit de inducere în eroare şi derobare de răspunderea unor ilegalităţi, pe care combinatorii de la “Gabriel Resources” au pus-o în operă prin schimbările succesive ale denumirii companiei.

Astfel, există cel puţin trei companii cu numele Gabriel Resources (care au contribuit la crearea unor confuzii), toate create de Vasile Frank Timiş:

Gabriel Resources N.L., o companie australiană înfiinţată la 4 ianuarie 1995. Este, probabil, compania cu care statul român, reprezentat de Regia Autonomă a Cuprului (Mininvest Deva), a semnat „Contractul încheiat între Gabriel şi Regie la data de 4.09.1995 ca urmare a adjudecării LICITAŢIEI (…)”.
Gabriel Resources Ltd. (Gabriel Canada), companie canadiană, înregistrată în registrul companiilor la 28 mai 1996, cu un capital social de 22.000 USD. Este compania cotată (nu se ştie cum!) pe seama Roşiei Montane la bursă în Canada, începând cu 1996.
Gabriel Resources Limited (Gabriel Jersey), companie britanică, cu adresa în Jersey, înregistrată în registrul companiilor tot la 28 mai 1996, cu un capital social de 10.000 lire sterline. Este compania prin intermediul căreia s-a realizat asocierea cu Mininvest Deva.

Precizăm că în documentele încheiate şi semnate cu partea română se utilizează numai prescurtarea ”Gabriel”, astfel că, în cazul unui litigiu, pretenţiile statului român nu au adresantul pârât identificat, ceea ce înseamnă lovirea de nulitate a eventualei acţiuni în justiţie. Asta se învaţă în anul I la Drept, la disciplina Teoria actelor juridice de drept civil.

Pe “arhitectura” de criminalitate organizată a celor trei companii “Gabriel” s-a ţesut o pânză de anexe şi acte adiţionale în care, în succesiunea de guverne, unul mai corupt şi mai incompetent decât altul, se continuă cu o perseverenţă când rafinatăşi persuasivă, când brutal criminală prinderea în captivitate absolută a statului român.

V.V. Ponta se află la momentul în care urmează să se închidă cuşca captivului şi să se arunce cheia în cea mai adâncă şi periculoasă galerie, interzisă accesului, de la Roşia Montană.

Ce angajament prevede Programul de guvernare al Uniunii Social Liberale, în referire la chestiunea în discuţie?

În documentul “Cele 15 propuneri ale Uniunii Social Liberale pentru guvernare”,  la punctul 8 se spune, fără echivoc: “Respingerea proiectului Roşia Montană cu evaluarea corectă pe trei zone: respectul pentru mediu, protejarea interesului naţional şi combaterea corupţiei politice”.

Aşadar, V.V. Ponta conştientiza că proiectul în discuţie ridică serioase probleme şi le-a identificat corect. În antiteză cu ce intenţiona la momentul în care ne cerea votul, astăzi, “ajunsul” vede lucrurile cu totul altfel şi s-a pus şi pe declaraţii trădătoare, care servesc drect “capete de probă” împotriva propriului guvern.
Dacă tot ne-am aruncat privirea peste cele 15 linii directoare ale programului de guvernare, nu mică ne-a fost stupoarea citind punctul 7, unde scrie “negru pe bleu”: “Anchetarea şi controlul băieţilor deştepţi din energie, care NU (s.n.) servesc interesele PDL şi pe cele personale în detrimentul interesului naţional“.

Ce să mai credem? Că am votat şi pus în fruntea guvernului un superficial, căruia trebuie musai să-i observăm serioasele limite de responsabilitate politică?

Încălcarea premeditată a angajamentelor electorale delegitimează atât persoana, cât şi partidul. Nu putem, deci, decât să constatăm că avem un prim-ministru mincinos şi imoral, precum şi o coaliţie parlamentară de putere manipulată de câteva clanuri ale binecunoscutelor familii politice de profesie, la rândul lor, marionetele celor de la care şi-au primit, pe datorie, fotoliile parlamenare şi ministerele.

Autor: Aurel I.Rogojan
Sursa: Cotidianul

Despre autor

contribuitor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu