Analize și opinii Extern Politică

Companiile farmaceutice falsifică testele vaccinurilor

Infracţiunile marilor companii farmaceutice nu mai sunt doar o teorie conspiraţională: mita, frauda, fixarea preţului au devenit publice

Producătorul şi distribuitorul de medicamente Merck a fost prins în flagrant de către doi dintre angajaţii săi, falsificând datele prin contaminarea probelor de sânge cu anticorpi de origine animală.

GlaxoSmithKline tocmai a fost amendată cu 3 miliarde de dolari pentru mituirea doctorilor, ascunderea unor date experimentale importante şi marketing fraudulos.

Pfizer a fost dată în judecată de căre Asociaţia comercianţilor farmaceutici cu amănuntul, pentru ce se pretinde a fi „o schemă anticoncurenţială globală”, pentru a ţine departe de piaţă medicamentele generice pentru colesterol, sporindu-şi astfel profitul.

Cei care au susţinut cu ochii închişi vaccinul – bloggeri ştiinţifici, scepticii, doctorii, Centrele pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor şi chiar Administraţia Statelor Unite pentru mâncare şi medicamente s-au dovedit a fi cu adevărat neinspiraţi distrugându-şi reputaţia pentru că s-au alăturat unei industrii care acum este cunoscută ca fiind dominată de fraudă ştiinţifică şi criminalitate nelimitată.

Potrivit NaturalNews.com, Merck a falsificat datele testelor pentru a fabrica un vaccin împotriva oreionului cu o presupusă rată a eficienţei de peste 95%, a contaminat testele de sânge cu anticorpi animali pentru a umfla necorespunzător efectul anticorpilor asupra sistemului imunitar, a făcut presiune asupra a doi virusologi pentru a participa la fraudă şi ulterior a o acoperi, şi-a ameninţat angajaţii că vor merge la închisoare dacă fac dezvăluiri.

GlaxoSmithKline a pledat vinovată la acuzaţia de mită, fraudă şi alte crime. Compania a fost de acord să plătească 1 miliard de dolari amendă penală  şi 2 miliarde de dolari amendă civilă, în urma celor 9 ani  de anchetă federală a activităţii sale.

Acuzaţiile aduse de procurori au fost: mituirea constantă a doctorilor cu case de vacanţe şi conferinţe plătite, falsificarea datelor de siguranţă a medicamentelor, crearea a pagube de miliarde de dolari pentru Medicare şi Medicaid. Compania şi-a cerut scuze clienţilor şi a continuat să-şi desfăşoare activitatea în mod normal.

În urma celor constatate nici o arestare nu a fost făcută. Se îndreaptă industria farmaceutică din Statele Unite spre un monopol medical, prin intermediul legislaţiei socialiste de îngrijire a sănătăţii?

Traducere şi editare: Cătălina Rusin

Despre autor

contribuitor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu