Politică

Compania Nestlé, dată în judecată pentru criza de apă din California

drought1Grupul activist The Story of Stuff Project a anunţat că va deschide acţiune în instanţă împotriva companiei Nestlé pentru extragerea ilegală a apei din subsolul statului California, stat care se confruntă cu o gravă criză de apă. Nestlé extrăgea apa din pânza freatică pentru brandul său Arrowhead (apă îmbuteliată), iar activiştii consideră că aceste acţiuni au contribuit, şi ele, la apariţia crizei de apă din statul american. În plus, licenţa companiei de extragere a apei a expirat în urmă cu 27 de ani, dar activitatea ei nu s-a oprit.

Grupul activist are sprijinul unui număr impresionant de cetăţeni furioşi pe această situaţie, care au contribuit şi cu donaţii pentru realizarea unui mini-documentar intitulat „This Is Our Land”. Filmul spune povestea extragerii a milioane de litri de apă din regiunea San Bernardino National Forest de către Nestlé. „Pe când filmam în sudul Californiei, echipa noastră a găsit dovezi care arătau că Nestlé opera ilegal: licenţa pentru extragerea apei îi expirase în urmă cu 27 de ani. Autoritatea în măsură să oprească activitatea, adică U.S. Forest Service, a permis, însă, companiei să continue să opereze, fără probleme, în ciuda expirării licenţei”, spun cei de la The Story of Stuff Project.

„Pentru a apăra resursele comunităţii, facem echipă cu doi parteneri importanţi, Courage Campaign şi The Center for Biological Diversity; împreună, vom deschide un proces împotriva Nestlé, pe motiv că operează ilegal pe terenurile de unde extrage apa”, explică reprezentanţii grupului activist. De altfel, metoda de operare a companiei nici nu ar trebui să surprindă, din moment ce pentru CEO-ul ei apa nu este un drept al oamenilor şi ar trebui privatizată (declaraţia, aici). Activiştii au reuşit, până acum, să închidă o fabrică a Nestlé din California. Mai multe detalii puteţi vedea în filmul de mai jos:

Sursa: Think Outside The Box

Despre autor

contribuitor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu