Politică

Colegiul Medicilor anunță mitinguri în luna septembrie

Colegiul Medicilor anunță  mitinguri în luna septembrie  Colegiul Medicilor a anunțat, marți, că, din luna septembrie, medicii vor face pichetări și mitinguri în toată țara.

Protestele vor putea ajunge până la greve generale şi chiar o demisie în bloc a cadrelor medicale. Principala nemulţumire este legată de salariile mici.

”Sunt anumite imperfecțiuni în legile existente și vom face corecțiile necesare. Vom face o evaluare de jos în sus cu toate problemele specifice, cu toate segmentele care constituie sistemul sanitar, astfel încât doleanțele noastre să nu producă deranjamente. În perioada următoare vom lucra pentru a avea un punct de vedere comun cu statutul spitalelor”, a declarat președintele Sanitas.

Medicii se pregătesc de proteste în întreaga țară.

”În perioada 18-24 septembrie vor fi pichetări locale și succesive. Vom alege opt județe din fiecare regiune în așa fel încât în fiecare zi din această săptămână să existe reprezentanți în fața prefecturilor”, a anunțat el.

În București vor exista pichete constituite în fața Ministerelor Sănătății și Finanțelor.

”În urma manifestărilor și a ceea ce se va întâmpla în aceată vară, vom regândi etapa următoare. Dacă nu se va face niciun pas vom organiza un miting la nivelul Bucureștiului.Dacă și după această etapă doleanțele noastre nu au prioritate, vom discuta despre grevă”, a precizat liderul Federației Sanitas.

sursa: cotidianul.ro