Politică

CIA: lovitură de stat militară în Grecia

lovitura_militara_in_greciaHaosului din Grecia i se va pune capăt intr-un fel sau altul!
Un raport CIA avertizează ca o lovitura de stat militara in Grecia este foarte probabila in lunile care vin. Raportul este discutat in cotidianul german Bild.
Sincer, avertismentul analiștilor de la CIA nu este o surpriza. Orb sa fii, sa nu-ti dai seama ca se apropie o perioada de haos, mai ales in tarile cu idei socialiste (ca Grecia, România, sau Spania, sau Italia, sau Franța). Acolo unde statul s-a umflat de bani si a mărit prostește pensiile si salariile bugetarilor, situația economica nu se mai poate redresa. Decât cu sacrificii grele ale populației. Dar populația s-a obișnuit sa nu facă nimic, si sa primească pe gratis mâncare, concedii, case, mașini, televizoare. Cică asta ar fi…civilizație! Ei, o sa le iasă “civilizația” pe nas! Si o sa iasă cu sânge. In situația in care ne aflam, optimismul este similar cu cretinismul.

Guvernarea coloneilor, reînviata.

In 1967, un grup de militari de dreapta au înlăturat guvernul pro-comunist care se pregătea sa aducă Grecia sub aripa URSS. Militanții de stânga au fost arestați in masa si mulți au fost executați fără judecata. Guvernarea coloneilor a durat 7 ani, a fost sprijinita oficial de către SUA si a păstrat Grecia sub umbrela NATO.

Situația politică de azi din Grecia nu este la fel de grava ca cea din 1967. Dar cea economica este mult mai grava.

Grecii si-au făcut-o cu mâna lor!

Au făcut praf 100 de miliarde de euro de la Uniunea Europeana, fără nici un efect pozitiv asupra economiei. Daca ar mai primi încă pe atât, i-ar face praf si pe ăia. Pentru greci, jobul de vis este tot la stat, tot pe bani mulți, si tot cu un program redus. Ca, cică, firmele private ii…exploatează. Rezultatul? Nici o banca nu mai crede in șansele grecilor de a se redresa si nu mai are chef sa-i împrumute. Ultima emisiune de obligațiuni a fost un mare eșec.

Iar fără împrumuturi, adio pensii, adio salarii. Grecii au fost atât de demenți, încât si-au distrus până si turismul, care le aducea 10% din PIB. Mii de turiști străini au fost blocați de grevele transportatorilor greci in ultimul an. Ba chiar, câțiva olandezi ghinioniști au nimerit in revoltele de la Atena, iar grecii au aruncat in ei cu sticle incendiare. Pai cine mai e nebun sa mai le dea bani grecilor, ca sa primească in schimb un Molotov in cap?

Grecia, pasul unu. România, pasul doi.

Da, știu, guvernul Boc tot zice ca România nu este intr-o situație așa de grava ca Grecia. E o minciuna. Economia Greciei își poate reveni, pentru ca vor exista întotdeauna turiști care sa se uite la pietroaiele lor (cu condiția sa fie ordine si disciplina in tara).

In România însa, nu prea se mai produce nimic. Si de vândut, se vinde si mai puțin! Pur si simplu, Romania nu mai are “plămâni” sa mai iasă din criza. Grecii au! Economia României a ajuns sa stea agățată intr-un singur cui: Dacia, o uzina cu doar 10 000 de angajați. Pai cum sa tina săraca Dacia in spate o tara de 20 de milioane de oameni? (din care 12 milioane trăiesc oficial numai si numai pe banii statului). Nu exista decât o soluție: statul român trebuie scadă. Imens. Iar sectorul privat trebuie sa crească. Tot imens.

Dar acest lucru nu se poate întâmpla decât cu forța. Exact ca la greci, ca la spanioli, ca la englezi sau la germani. Vor fi cu siguranța manifestații de stradă, iar ele vor fi cu siguranța strivite brutal. Altă cale nu este!

Cât de multa forța va fi însa necesara? Va fi suficient un guvern de dreapta dur, ca in Anglia sau Germania? Sau vom avea dictatura militara? Vom păstra măcar câteva drepturi cetățenești de bază? Sau vom ajunge la suspendarea Constituției și la legea marțială? Vor mai fi alegeri in 2012?

Autor: Mihai Giurgea
Sursa: capitalismpepaine.wordpress.com

Despre autor

contributor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Stai linistit Mihai, Romania are plamani, forta si resurse infinit mai mari decat Grecia. Ce au grecii? Trei masline, trei capre si multe pietre. Romania nu va avea soarta Greciei, poate nu ne dam seama, dar resursele Romaniei, din care s-a furat si se fura inca, sunt suficiente pentru a ne hrani si a ne asigura un trai decent.

  • Alegeri in 2012? Ha! vorbeam saptamana trecuta pe internet cu cineva de pe alt blog,comentand portionarea Romaniei astfel incat sa fim deposedati definitiv de tinutul secuiesc! Si zicea tipul asta: lasa, ca nu ajung sa faca asta, ca vin alegerile! la care eu i-am spus ca Basescu chiorosmanul este in stare sa modifice constitutia in sensul de a ramane dictator pe viata! si nu m-a crezut.
    Si saptamana asta ghici ce stire apare la tv? Basescu modifica Constitutia!!!

    Sa zicem ca stiam ca asta are de gand inca din 2007. da! din 2007 inca se gandea la modificarea constitutiei. Nu ma intrebati de unde stiu. STIU!

    Si mai stiu ca, daca romanii se vor trezi intr-un final si vor vrea sa iasa in strada, se va trage asupra noastra fara mila!!! Nu glumesc! Nici nu stiti ce diavol este la carma tarii! Si ncii nu stiti ce betivi notorii sunt in PDL!!! Ar trebui sa se numeasca PBN (partidul betivilor notorii).

  • Si cine o sa traga in noi? Militarii umiliti si batjocoriti de acest regim ?Eu cred ca pentru a crede asa ceva ,dupa episodul ceausescu este o dementa la fel de mare ca cea din capul chiorului !Astfel de intoxicari active,care vor sa induca in opinia publica ideea ca ,vezi doamne, stati linistiti ca va impusca basescu,nu valoreaza nici doi bani!Tradatorul de la cotroceni,care se face vinovat de inalta tradare in slujba statului maghiar,acest nenorocit si slugile lui nu pot decit sa viseze ca nu va venii ziua in care vor platii ei si copii lor pentru cefac astazi statului roman si cetatenilor lui…si daca chiar va curge singe ala va fi SSIGUR al lor si nu al nostru !Asta pentru ca pe ei nu-i va apara nimeni nici de afara nici dinlauntru !Asa ca ei vor dispare intr-o baie de singe si nu noi !Pariu ? Si nici nu mai estwe mult pina atunci,este poate mai aproape ca la greci ,mult mai aproape!

  • Articol scris pe genunchi, sau doar aşa ca exerciţiu fantezisto-gazetăresc.Să vorbeşti astfel despre România, trebuie să fi o slugă umilă a regimului, care trăieşte doar din vorbe sau scenarii de doi lei, pentru prostime, adică să ia pulsul.Niciodată nu se va permite ca România să ia altă direcţie decât cea de acum.Argumente.Multinaţionalele gen Vodafone,Orange,Cosmote,firmele cu televiziune prin satelit, firmele de maşini, Coca Cola, OMV,Microsoft,Erickson şi multe altele care sug din greu mult mai mulţi bani decât în ţara lor de origine.Ba unele firme au dividente mai multe de pe aici decât de la ei.Aşa că nimeni nu omoară vaca ce îi dă lapte.De la greci ce să ia?! Banii pe care îi strânge din turism?! Norocul grecilor este că au americanii bază NATO, că altfel erau în găleată de mult, mai ales că în privinţa vacanţelor la mare, încep să le dea clasă Egipt, Tunisia, Maroc, Turcia, până şi Bulgaria.Aşa că vor fi scoşi şi din ruta turismului de multă lume.Şi dacă în 1989 am predat arma, promit solemn că cea pe care pun mâna la o nouă revoluţie, nu o predau până nu dispar năpârcile din ţară.Şi “guriştii” în special.Aşa că democraţia merge înainte în România, că bizonii nu au dispărut de pe aceste plaiuri mioritice.