Politică

Chris Terheș: ”Dacă România e atât de coruptă, iar DNA e atât de eficientă, nu ar trebui să fie în instanțele din România sute de mii de cauze de corupție?”

Kovesi manipuleaza datele statistice intr-un mod atat de ostentativ incat frizeaza pana si logica elementara.


Daca in Romania presa ar fi profi, ar lua la purecat si verificat fiecare afirmatie spusa de Kovesi si ar putea lesne observa ca multe din ceea ce spune nu au fundament. Dupa faza cu achitarile va mai dau un exemplu: in bilantul pe 2016 spune asa:

– nr. total de cauze in lucru in 2016: 12.353;
– nr. cauze solutionate: 3.341 (27% din total);
– nr. cauze trimise in judecata: 403 (3% din total).

La o simpla privire puteti observa ca 27% din lucrul depus de acesti procurori a fost miscatul de maculatura, care s-a finalizat prin clasari, renuntari la urmarire penala sau trimiteri la alte parchete.

Cu toata dragostea, vorba poetului, dar cand 27% din lucrul facut de procurorii DNA e mutatul de hartii de colo-colo, aia nu-i eficienta.

Apoi, sa ai 3% trimiteri in judecata pe an e un dezastru.

Vad ca Kovesi, Iohannis si altii tot lauda maretia luptei anticoruptie si progresele realizate. Datele statistice furnizate de DNA nu sustin o asemenea afirmatie.

Pai comparati 403 dosare trimise in judecata de DNA in 2016 cu cca 3 milioane (!!!!!) de dosare aflate pe rolul instantelor romanesti. Ce procent va da?

Daca Romania e atat de corupta, cum tot vor unii sa o faca sa para, iar DNA e atat de eficienta, nu ar trebui sa fie in instantele din Romania sute de mii de cauze de coruptie?

Concluzia e foarte simpla: ori nu-i atata coruptie in Romania, si DNA nu poate trimite in judecata decat 3% din ce cauze are, ori DNA e ineficient. Focalizarea lor e pe actiuni de PR, nu de combatere a coruptiei.

AICI gasiti raportul DNA pe 2016.

Autor: Chris Terhes

Sursa: Chris Terhes

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu