C O N T R A P R O P A G A N D Ă

CEDO condamnă România pentru închisorile CIA! Ce sumă uriașă trebuie să plătească țara noastră

Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO) a pronuntat joi decizia in cazul plangerii depuse contra Romaniei de cetateanul saudit Abd al Rahim al-Nashiri, care a acuzat ca a fost torturat intr-un centru de detentie CIA, aflat pe teritoriul tarii noastre. Romania trebuie sa plateasca 100.000 de dolari, potrivit Antena3. Aceasta condamnare dovedeste faptul ca pe teritoriul Romaniei ar exista un centru de detentie al CIA.Instanţa europeană s-a pronunţat joi în cazul plângerii depuse contra României de cetăţeanul saudit Abd al Rahim al-Nashiri şi al plângerii lui Zayn al-Abidin Muhammad Husayn, alias Abu Zubaydah, contra Lituaniei, cu privire la predarea lor către presupuse centre de detenţie secrete ale CIA, informează agerpres.ro.

Abd al-Rahim al-Nashiri şi Zayn al-Abidin Muhammad Husayn, aflaţi în prezent în detenţie la baza navală Guantanamo Bay din Cuba, au fost aşa-numiţi ‘deţinuţi de valoare ridicată’ (HVD) de către CIA la începutul ‘războiului contra terorismului’ pe care l-a lansat preşedintele George W. Bush după atacurile de la 11 septembrie 2001.

Abd al Rahim al-Nashiri este un cetăţean saudit de origine yemenită, născut în 1965. Autorităţile americane îl suspectează pe Al-Nashiri că a participat, în octombrie 2000, la atentatul care a vizat nava americană USS Cole în portul yemenit Aden. De asemenea, se bănuieşte că sauditul a avut un rol în atacul contra petrolierului francez MV Limburg în Golful Aden, în octombrie 2002. Procedurile judiciare împotriva sa sunt în desfăşurare în SUA pentru presupusul lui rol în atacuri.

Al-Nashiri susţine că România a permis CIA să îl deţină în secret pe teritoriul său şi să îl supună torturilor şi diverselor forme de abuz fizic şi mental, şi acuză lipsa posibilităţii de a lua legătura cu familia sa. De asemenea, el acuză faptul că România a permis mutarea sa către alte centre de detenţie secretă gestionate de CIA, expunându-l unor tratamente similare pentru mai mulţi ani. În fine, Abd al Rahim al-Nashiri critică lipsa unei investigaţii rapide şi cuprinzătoare cu privire la acuzaţiile sale. Acest caz a fost înregistrat la CEDO în data de 1 iunie 2012.

Autor: Alexandra Cruceru

Sursa: Stiri pe surse

Related Posts

3 Responses “CEDO condamnă România pentru închisorile CIA! Ce sumă uriașă trebuie să plătească țara noastră”

 1. lalalei says:

  Despagubiri CEDO, mega, ultra, para, super despagubiri, infringement, MCV, Ssanctiuni, mega, ultra, para, meta, super SSanctiuni, dobanzi, penalitati, dauna totala, interdictii la vize, in Schengen, in ET C. Si, centru asta de detentie al CIA, este sau nu este, sau o fi tot un fel de Beci Domnesc, la Chilia-n port, 6 luni cu suspendare, mai, mai…poate e un fel de clinica de consiliere, recuperare neuro-motorie, biblioteca, filarmonica, muzeu.

 2. ... says:

  detinuti de valoare ridicata
  corupti de rang inalt
  specii noi hibride

 3. Gina says:

  Nu-mi iese din cap, asta cu … DETINUTI DE VALOARE RIDICATA. Ce fel de EXPERIMENT o mai fi si asta! Se ia un om. Se instruieste, antreneaza pana atinge standardul tintit – valoarea ridicata, dupa care se extrage, tortureaza, anihileaza. Expresia EXTERMINARII CRONICE IN PUSEE ACUTE. In op pers, asa ceva nu tine de atributele conditiei umane. Pericol de canibalizare planetara!

Let us talk about
Name and Mail are required
Join the discuss