Politică

Ce-am avut și ce-am pierdut? România furată!

Ce aiurea e mâncarea în Olanda! Și în tot vestul. Numai Italia se salvează, în rest numa’ carton, ca și ăla din cofrajele de ouă.  Pământul e și el vai steaua lui! Ce au vesticii e din furat  –  colonii și teritorii de la vecini  – e la mintea cocosului. De ce au colonii?! Pentru că s-au dus peste alții la furat, că acasă nu aveau. Românii au avut, așa că au stat cum stau și azi: ca tâmpiții și proştii, ca să-i jefuiască străinii!

romania-hartanita-1024x819-e1473159187988

Ce e istoria? O poveste cu tâlhari și criminali, aia este! De la Troia, la Războiul din Golf, același rahat: expediții de jaf. Acum câteva sute de ani, vesticii trebuiau să mearga pe mare la furat, azi ne aduc nouă rahaturi pe uscat și cică-s de mâncat… Niște mizerii, dar musai să plătești firma, brandul. Cum sună, de pildă: „Cârnați de Turingia”? WOW!  O mizerie! Dintr-un porc românesc nu poți să faci așa ceva nici din greșeală. Nici un amărât de cartof pai nu au au ăia pe acolo  – zici că-s peleți. De ciolan afumat nici nu au auzit, ca urmare fasolea lor  –  insipidă oricum!  –  devine inutilizabilă.

Așa că, mi-am făcut o listă cu ce trebuie adus din România în vestul cel civilizat! N’șpe zeci de kg de cartofi, 200 kg de burtă vită, 200 de ciolane afumate, saci de mere, ceapă  – groaznic!  –  oală Kuhta, de presiune, morcovi, 30 cutii brânză Năsal (net peste orice au ăștia!) 30 bucăți de brânză Homorod, 500 metri liniari de cârnați, un braț de salam de Sibiu, o canistră de țuică de prune, 50 de table de slănina și… mai văd eu. Și îmi bag… în dietele lor de figuranți, de hoți, de zgârciți, care ambalează fiecare cartof în parte, îi dau o denumire pompoasă și de fapt e net inferior celor care se aruncau în spatele aprozarelor lui Ceaușescu!

Dar… nu ei, „civilizații”, sunt proști! Românii sunt proștii. Au vrut „o țara ca afara” –  ca afară o să fie! Băi mototolilor, fosta armata româna cânta : „Nu vom ceda o palma de pământ, chiar de vom intra-n mormânt!”  E cel mai bun pământ din lume. De aceea își rescriu istoria toți vecinii noștri, ca să pună laba pe el  –  și nu numai vecinii. Care parteneriat, care prieteni? Aiurea!

Vine pămpălăul ăla de Charles și își pune ceapă aici și face dulcețuri din fructe adevărate! Fosta monarhie, aia de-a abdicat pe la pa’șepte, e prezentă și ea aici la furat.  Și românii?! Românii…  ciotcă la șaorma cu de toate. Stau cu mâna la cosor. Păi mă, teritoriul acesta este absolut vital! Cică „lapte din Alpi” – un pișat. Vorbe, reclamă! Imperiul Roman a venit aici pentru că-și băteau unii călători gura: „În Dacia curge lapte și miere, iar vesela e din aur.” România există ca țintă fixă pentru orice altă țară sau concern multinațional, nu există prieteni în jocul profiturilor la nivel mondial. Vacă de muls, atât și nimic altceva. NI-MIC! Mai mult, țara e locuită de proști ușor de păcălit și manevrat. Să fii popor sărac într-o țară ca România, în mod cert nu meriți ceea ce ai!

De ce, m-a întrebat un marinar, deși are ieșire la mare, România nu a însemnat mare lucru in istoria navigatorilor și a vaselor de tot soiul? Căci, in afara de pânzarul moldovenesc, el alte corăbii românești nu știa. Nu galere, nu caravele, nu bricuri, fregate, goelete, baleniere, crucișătoare sau cuirasate, nu portavioane, etc. – nimic în afară de bărci de pescuit și plute pe Bistrița!

Caravelele portugheze și spaniole au mers la furat până în America. Vikingii au tras la ramele drakkarelor, mânați de foame, tot până în America.  În 1722, olandezii au descoperit Insula Paștelui și au sărbătorit asta măcelărind populația! Evident, primii invadatori planetari sunt englezii. După care vin spaniolii, portughezii, francezii, turcii…  Toți cei care aveau flote. Istoria i-a înregistrat ca descoperitori, dar descoperirile au fost doar inerente în goana lor lacomă după bogățiile lumii. În realitate, mergeau la furat! Toată istoria navala este un concurs pentru supremație și descoperirea de noi rute comerciale. Mulți și-au frânt gâtul. Olandezii au fost printre cei mai temerari  –  au forțat Novaia Zemlea (Nova Zembla, cum spun ei) pierzând navele si întorcându-se acasă doar cinci la sută, după ani si ani, pe o ruta reușită doar peste 200 de ani, de către un spărgător de gheata atomic. Dracii de englezi au înhățat 60% din uscat, la un moment dat, iar asta nu demult. FOAMEA ȘI LĂCOMIA! Mergeau la furat și spaniolii, nu pentru a face pe bunii samariteni, chiar dacă-și cărau și preoții misionari după ei.

Românii aveau, de aceea nu se omorau cu navigația. Neamurile care nu aveau ieșire la mare și nici mâncare, dădeau buzna la vecini. Am intrat noi peste careva? Niciodată! Pentru că aveam de toate! Ehei, acu’ s-a rezolvat, nu mai avem! Așa că… n’șpe milioane de români și-au luat lumea în cap și sunt ba la muncă, ba la furat, ba la ucis prin Afganistan (în cârdășie cu alți hoți!) sau înrolați în Legiunea Străină.

Mecanismul jafului este simplu: orice neam, care întrepătrunde alt neam, vine la furat! Toți hoții au aceeași vrăjeala, ca englezii în India: cică aduc civilizația. Aiurea, au venit să fure! La noi, indiferent că au fost habsburgii și apoi austro-ungarii (care mai sunt încă!), că au fost turcii sau grecii din Fanar, că au fost nemții și pe urmă rușii, aceeași situație: toți au venit la furat! Până și bulgarii au venit la ciupeală pe aici de-a lungul istoriei. Dintre vecini, numai sârbii au avut ce le trebuia, așa că măcar ei ne-au lăsat dracu’ în pace.

Autor: Gabriel LUPAN

Sursa: Justitiarul