Analize și opinii

Caracatița religioasă cu centrul la Washington

Încă din cele mai vechi timpuri, elita conducătoare a folosit religia pentru a manipula și a controla masele. Pervertirea Bibliei sau a Coranului a fost de-a lungul secolelor o practică recurentă. Acum, din cauza atentatelor făcute de ISIS, toată lumea vede Islamul ca religia războiului, dar au fost perioade în istorie în care cruciadele se hotărau la Vatican sau în care creștinii se măcelăreau între ei pentru că aveau păreri diferite despre Sfânta Treime.

caracatita

Deși este o națiune foarte nouă, Statele Unite au învățat bine istoria umanității, iar religia este un punct esențial. În acest context, artizanii politicii externe de la Washington și-au făcut centre de putere în diferite state folosindu-se de religie.

Cel mai notoriu caz este cel din Turcia, unde lovitura de stat a fost regizată de clericul Fethullah Gülen, stabilit în Statele Unite, dar care are numeroși adepți în orașele importante ale Turciei și în armată. Practic, Gülen a construit în mulți ani o frondă care aștepta doar momentul oportun pentru a lovi. Prin acest cleric, Statele Unite au avut multă vreme un cuvânt greu de spus în politica externă și internă a Turciei.

În cazul în care lovitura de stat din Turcia reușea, Statele Unite acaparau complet controlul în statul turc prin eliminarea lui Erdogan. În contextul actual, SUA a pierdut mare pare parte din influența dobândită prin mișcarea lui Gülen.

Controlul prin grupuri de presiune este acum exercitat de SUA și în China printr-o puternică mișcare neoprotestantă. La nivelul Chinei, numărul neoprotestanților finanțați de programul CIA a depășit deja numărul populației Statelor Unite. Pentru că serviciul secret chinezesc nu stă degeaba, mulți din lideri au fost deja arestați sau dacă aveau cetățenie americană expulzați. În acest fel, rețeaua a pierdut foarte mult din putere, dar totuși această rețea rămâne una de susținere a intereselor americane în China. Toată lumea este entuziasmată sau ultragiată de jocul Pokemon Go, dar CIA își infiltrase ”pokemonii” cu mult timp înainte de apariția jocului și a făcut asta fără fast sau lansare oficială. A lansat programul în statele cheie iar ”pokemonii” au ”evoluat” în liniște.

Mișcarea Gülen – varianta românească

Deși fundațiile sponsorizate de Fethullah Gülen au importante centre universitare și în România, mâna ascunsă a CIA a ales ca ”pokemonii” românești să fie reprezentați de neoprotestanți. Sunt patru episoade foarte importante din istoria  recentă a României  în care influența neoprotestanților și sprijinul SUA au schimbat soarta unor evenimente.

  • Momentul 2012

La referendumul din 2012, unitatea neoprotestatntă din România a primit ordin să stea în case. Mobilizarea militară a credincioșilor din Ardeal a beneficiat de supravegherea atentă a liderilor spirituali dar mai ales politici cum ar fi Gheorghe Falcă, primarul Aradului, sau a fostului vicepremier, Seculici. Tot în 2012, la alegerile parlamentare, Mihai Răzvan Ungureanu a ținut un discurs într-o Biserică penticostală din Arad și a demonstrat, încă odată, că îmbinarea religiei cu politica este o greșeală a ”stângii”, dar o decizie justă luată de ”dreapta”.

Astfel, Traian Băsescu a reușit cu ajutorul unității neoprotestate și cu un șiretlic constituțional să rămână președintele românilor, deși majoritatea îl contesta.

  • Momentul 2014

Deoarece CIA acționează cu precădere la alegerile prezidențiale, în toamna anului 2014 a fost din nou cazul ca unitățile neoprotestante din Arad, Suceava, Bistrita și Cluj să iasă la rampă. Nu, nu au mers la vot, dar au închiriat sute de autobuze pentru diversiunea din Diaspora, în care ”mii și milioane” de români au stat la cozi să voteze. Practic, pentru următorii 10 ani și-au numit reprezentantul în fruntea României.

  • Cazul ministrului Cristian David

Un caz mai puțin mediatizat dar la fel de important este cel al fostului ministru de Interne, Cristian David. După ce a luat șpagă 500.000 de euro, ca să scape de urmăriea procurorilor, fostul ministru de Interne a decis că și-a găsit chemarea și a fost botezat într-o biserică neoprotestantă. Greu de crezut că fostul ministru l-a descoperit pe Dumnezeu, este mult mai plauzibil că acesta căuta protecție. Și pentru că este încă în libertate, se pare că a și găsit-o.

  • Cazul Bodnariu

De departe evenimentul central al începutului de an 2016, ”Cazul Bodnariu” este un exemplu clar în care neoprotestanții din România și-au arătat forța. Cu sprijinul nemijlocit al Antenei 3 și al pastorului de la ”Sinteza zilei”, familia Bodnariu a devenit un caz interesant pentru toată România, apoi propagat prin rețeaua neoprotestantă, un caz important pentru toată Europa. Practic, cazul Bodnariu a devoalat o întreagă rețea de influență.

Deși această paralelă este evitată, în România asistăm la o mișcare de tipul celei din Turcia, doar că la noi lucrurile se întâmplă mai pașnic. La noi, armata e reprezentată de oengiști, iar instituțiile de forță condamnă oamenii la ani de pușcărie, nu-i execută în piața publică.

Spre deosebire de Turcia, unde ”Mișcarea Gülen” predică tot islamul, la noi mass-meedia crează o antiteză între neoprotestantism și ortodoxie.  ”Adevărul” și ”Digi24” sunt canalele care folosesc cel mai des dubla măsură în ceea ce privește cultele religioase. ”Înțelegerile” PSD cu BOR sunt prezentate în pagini largi sau reportaje ample,  dar simbioza PDL/PNL – neoprotestanți le scapă cumva din vedere. Toți se ultragiază, vor ”spitale, nu catedrale” dar nimeni nu a mai numărat în ultimul timp bisericile neoprotestante, care din 1990 până în prezent s-au înzecit.

Mișcarea neoprotestantă a reușit să căpușeze sistemul, astfel încât Președintele, șeful SIE și importanți lideri politici sunt apropiați de această rețea. Este comic dacă n-ar fi tragic, dar ei chiar și-au luat țara înapoi, acum revoluția trebuie să o facem noi pentru a reveni la normalitate.

PS: Alegerile parlamentare bat la ușă, iar PNL pare un partid slăbit, care la alegerile locale a pierdut puncte importante chiar și în fiefuri. La parlamentare însă, când se decid bugetele, unitatea neoprotestantă va presta. Încolonați militărește, vor ieși la vot. Vor pune ștampila apăsat pe săgeata liberală care în 2009 le făcea atâta silă, dar vor pleca acasă fericiți pentru că pastorul este fericit, iar dacă pastorul este fericit, și ei vor căpăta la un moment dat pocăința veșnică.

Autor: Alexandru David

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Cf. datelor statistice oficiale, rezulta ca, dupa 1990, nr. bisericilor neoprotestante a crescut uimitor! intr-o tara crestin-ortodoxa! In lume exista multe religii si toate spun ca povestea lor este povestea corecta. In ADEVAR, ceea ce UNESTE ESTE SPIRITUALITATEA! RELIGIA?…SEPARA! SPIRITUALITATEA se concentreaza pe calitatea mesajului divin si nu pe “micile diferente” care sunt doar “detalii” ale aceleasi povesti. “Libertatea este gratuita, dar nu este ieftina, de fapt, este nepretuita…” (Mooji)…vom plati, renunta intr-un final la bunuri materiale, economii, atasamente…vom da in schimb toate acestea, pentru ceea ce nu putem avea…Fiinta noastra eterna!
    “Ferice de tine daca te vei lasa infrant de Dumnezeu, daca-L vei lasa sa-ti infranga incapatanarea, impietrirea, invartosarea-asta inseamna MANTUIRE” (Velimirovici 135)
    “PACEA E A LUI DUMNEZEU…Deci pacea e in functie de slava pe care o dau oamenii lui Dumnezeu. Cand oamenii i-o refuza, pacea nu se mai afla printre ei. Se ia pacea de pe pamant…”, de la Sfantul nostru, Parintele Arsenie Boca, Binevenita, Binecuvantata recunoasterea oficiala! in aceste momente de rastriste!

  • Daca am invata sa nu mai apelam la RELIGIE, folosind-o ca instrument de manipulare a opinei publice, in scopul detinerii controlului absolut/politic, aceasta nu ar mai genera dezbinare. Din pdv pers. numai atunci cand RELIGIA se ARMONIZEAZA in SPIRITUALITATE, UNESTE! Spiritualitatea este samanta. Religia este coaja. Religia este un set de credinte. Spiritualitate este un continuum al experientelor care ne-ajuta sa descoperim singuri adevarul.
    Respect religia crestin-ortotoxa in care m-am nascut si botezat, deopotriva toate religiile, confesiunile care se armonizeaza in spiritualitate, in deplin respect fata de Creatorul a toate cate sunt, vazute si nevazute, fiinta umana, in pace, lumina si adevar.

  • Ciudata interventie… confuzie intre credinta si imaginatie…
    Ceea ce uneste .. mai precis… CINE, CE uneste? … cu CE sau cu CINE?
    “Spiritualitate” nu exista, este o “adunatura” de impresii sub aceasta titulatura iar multi nu disting descfrierea laica de practica demonica spiritista.
    Exista Sfantul Spirit (care este duh), inaotit de duhurile bune, ingeresti si mai exista duhurile minciunii… muuulte – multe!
    Iar “unirea”…
    In Crestinism – Ortodoxia! – unirea se face cu Dumnezeu care este persoana, are constiinta, este de nedescris in “ceea ce este”.
    La ceilalti,… “dumnezeii neamurilor sint demoni!”, asa ca aia e unirea “lor”.
    ————————–
    Protestantii nu cred in mantuire, se considera gata mantuiti (fiindca sint rataciti) si isi “fac” raiul pe pamant ca nu cred in altul dupa “oprirea motoarelor”…
    Filozofia lor de viata este formulata foarte viclean, insinuant si este inspirata de semitism, adica este “jidanita” – nimic nu e “gratis”, adica totul se face cu miscare de bani…
    Ca sa slujeasca de fapt lui Ba’al, tatal mozaicilor si mahomedanilor.
    Tinta – bunastarea proprie – aici, acum!