Politică

Când voturile UDMR sunt autonome și independente, vorba bancului, față de prezența la vot pe secție. Vodafone, repet: asta e acoperire!

Ultima postare pe tema asta și gata, ca să nu mai deranjăm ”interesul național”. Se ia la întâmplare un județ din afara arcului carpatic, de exemplu Dâmbovița, unde la europarlamentarele de duminica trecută, UDMR a obținut un spectaculos, dar binemeritat, 1.462 voturi, scor nemaiîntâlnit pe meleagurile astea de pe vremea pecenegilor și cumanilor.



Din motive de prea mult timp liber, se iau la puricat, poză cu poză, scan-urile proceselor verbale din toate cele 433 secții de vot din județ. (datele BEC aici: https://prezenta.bec.ro/europarlamentare260…/romania-pv-temp)

După inițiala uluire, se începe prin a felicita UDMR, nu doar pentru numărul total de voturi obținute, ci mai ales pentru performanța incredibilă de a fi obținut cel puțin câte un vot în 87.99% din secțiile de vot din Dâmbovița (bre Vodafone, sărakilor, luați de aici acoperire!), numărul mediu de voturi UDMR pe secție fiind un nu mai puțin spectaculos 3.38.

Se constată în mod irefutabil că voturile UDMR pe secție sunt un dat divin. Astfel, ele premerg, prevalează și sunt în fapt independente matematic față de (aproape) orice factor luat eventual în calcul – prezența la vot, mărimea listei de alegători, distribuție pe transversala secțiilor, spațialitate, procentele celorlalte partide, etc.

Prin verificarea delegaților UDMR în cele 433 secții (nu puțini din ei cu conturi Facebook), se constată suplimentar că executantul cel mai zelos al acestei voințe divine a fost PSD, în interiorul căruia numeroase familii s-au împărțit de cele două capete ale unui minunat pod de flori interetnic:
– la secția 211 din Cornești de pildă, Postârnăceanu Nicoleta Loredana a reprezentat UDMR, iar Postârnăceanu Maria Cerasela PSD;
– la secția 114 Pucioasa, bastion al deplinei autonomii culturale maghiare încă de pe vremea lui Carol Robert de Anjou, Savu Ion – UDMR, iar Savu Elena – PSD;
– la secția 244 Dragomirești, Marian Niculina – UDMR, iar Marian Marin – PSD;
– la secția 289 Malu cu Flori, Slăninoiu (a se remarca, un alt clasic nume maghiar) Cristina – UDMR, iar Maria – PSD; etc, etc, etc.

Se observă de asemenea cum, copleșiți de inefabila emoție a anticipării scorului UDMR, mulți membri PSD au pur și simplu uitat că nu sunt acolo, oficial, în numele partidului propriu, ci al UDMR, drept pentru care în unele secții (ex. 23 Târgoviște sau 292 Drăgăești-Pâmânteni) în procesul verbal nu figurează vreun reprezentant UDMR, ci câte doi ai PSD.

Bre… m-am ferit întotdeauna de partizanate politice, și în public, și în privat. Consider că știe fiecare de ce votează cum votează, o fi având el/ea motivele lui, gândite și justificate sieși. La fel, faptul că mii de membri PSD (și nu doar ei) votează UDMR nu e o ilegalitate în sine. O să spun doar atât, dacă eventual mai era nevoie de o clarificare:
– Dacă votați PSD, gândiți-vă că votați implicit și cu UDMR (aveți, firește, tot dreptul să o faceți);
– Dacă sunteți votanți UDMR, grijă dacă nu cumva votați #ciumaroșu  (și voi, bineînțeles, aveți dreptul să o faceți).

Autor: Ionuț Apahideanu

Sursa: Ionuț Apahideanu Facebook

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Rezulta: UDMR = UNITI DEMOLAM MAMA ROMANIA. Nu se face asa, cu tot dragul si respectul fata de fratii si surorile noastre de etnie maghiara.