Politică

Bruxellul ne ia banii, germanii ne-au furat in razboi si ne amprenteaza, iar romanii sunt buni de plata pentru camarila europeana

ueRomânii trebuie să depăşească faza copilăriei în genunchi şi cu mâna întinsă la poarta Bruxellului. Statistic integrarea României a adus numai sărăcie, ineficienţă economică, iar deschiderea graniţelor mărfurilor UE a umplut buzunarele marilor companii multinaţionale, sărăcind pe români.

Ţara noastră a pierdut prin emigrare un capital uman şi de inteligenţă de circa 3 milioane de români, fapt ce a dus la scăderea consumului intern şi la pierderea forţei de muncă pentru o viitoare re-industrializare. Anual rata sărăciei românilor creşte şi scad veniturile salariale conform fişelor fiscale. Integrarea în UE e un eşec economic, politic şi demografic pentru România. Mai nou, românii au devenit un fel de paria a Europei, fiind obiectul rasismului britanic şi german. Pe bună dreptate analistul economic Radu Golban se revoltă organizând o manifestare publică în faţa ambasadei Germaniei la Bucureşti. „Declarațiile discriminatorii ale politicianului german Elmar Brok, care cere amprentarea românilor pe teritoriul Germaniei, sunt de o gravitate extremă. Nu sunt doar antiromâneşti, ci şi antieuropene. Reflectă o gândire torturată de coşmarurile xenofobe ale nazismului. A nu le sancţiona este echivalent cu a le credita. Brok nu este un oarecare. Este partenerul la guvernare al Angelei Merkel şi Preşedintele Comisiei pentru Afaceri Externe a Parlamentului European. Oficialii germani nu l-au sancţionat. Înalţii funcţionari europeni au ridicat din umeri. Autorităţile române s-au limitat la reacţii. Însă îl putem sancţiona noi, cetăţenii români, ieşind în stradă….Mesajul pe care îl transmitem este că românii nu tolerează umilinţa de a fi amprentaţi ca nişte candidaţi la munca în lagăre de concentrare la intrarea în Germania. Cerem demisia lui Elmar Brok din funcţia deţinută în PE! Dacă oficialii germani se tem de migrarea „sărăciei extreme” în Germania, să ne înapoieze datoria istorică de 19 miliarde de euro!” Germania a uitat că pe vremea lui Hitler a luat petrol, gaze, materii prime din România în valoare de 19 miliarde euro, în banii actuali, şi după conferinţa de pace de la Paris din 1946 a făcut-o uitată. În schimb nu uită să ne umilească cetăţenii când merg în Germania şi să ne boicoteze produsele pe piaţa germană.

Perfidia şi ipocrizia comisarilor europeni de la Bruxelles nu mai are limite privind România. Pe de o parte ne cer să absorbim fonduri europene mai mari, pe de altă parte ne resping proiectele în batjocură. Experţii Comisiei Europene atenţionează Guvernul român: ”Prima versiune Acordului de Parteneriat-fără viziune, prea vagă, cu lecţii neînvăţate”. Bruxelles ne oferă lecţii în loc de fonduri europene. Ipocrizia oficialilor europeni este pe măsura salariilor primite din banii contribuabililor europeni. Pe de o parte ne acuză că nu absorbim fonduri europene, pe de altă parte parte ne trântesc uşa în nas când le solicităm aceste fonduri. E o mare păcăleală şi în instituţiile statului român privind fondurile europene. În general cei implicaţi în fonduri europene fac parte dintr-o clientelă politică şi sunt implicaţi pe şest funcţionari apropiaţi partidelor guvernamentale, ca o recompensă a fidelităţii. Majoritatea funcţionarilor români nu sunt implicaţi în managementul proiectelor europene. De aceea este şi rata mică de absorţie a fondurilor europene. E un cerc vicios între o clasă politică coruptă şi înalţii funcţionari de la Bruxelles, care nu au niciun interes ca România să absoarbă mai mulţi bani europeni şi să se dezvolte. E preferabil un popor român sărăcit şi în genunchi pentru a fi mână de lucru ieftină şi piaţă de desfacere pentru marile companii europene.

Anul acesta, ţara noastră va contribui la bugetul Uniunii Europene (UE) cu 1,58 miliarde de euro si va primi de la bugetul UE 8,6 miliarde euro. Aceste cifre au fost publicate in Raportul privind situatia macroeconomica pe anul 2014 si perspectiva acesteia pe anii 2015-2017, publicat pe site-ul Ministerului Finantelor Publice. Teoretic aşa este, practic vom primi mai puţini bani aşa cum iese din analizale economice anuale între 2007 şi 2013. Pentru 2013, este estimată plata unor sume similare catre UE: 1,581 miliarde de euro, iar de la bugetul UE vor veni 5,81 miliarde de euro, conform balantei financiare nete (BFN). Între 2007 si 2014, suma totala estimata a fi platită către UE este de 10,828 miliarde de euro, fata de 29,945 de miliarde de euro, cat primeste Romania de la bugetul UE. De asemenea, pana la sfarsitul anului trecut, tara noastra a primit din bugetul UE 15,52 de miliarde de euro si a platit 7,66 miliarde. Cam 1% din bugetul UE este realizat de România. În aceste condiţii, cu porţile vamale larg deschise, România este condamnată la sărăcie şi subdezvoltare, tocmai că este membru UE, în dauna intereslor economice, politice şi sociale ale românilor. În concluzie putem spune fără să greşim că Bruxellul ne ia banii, germanii ne-au furat în război şi ne amprentează, iar românii sunt buni de plată pentru camarila europeană. Românii au devenit cetăţeni de categoria a doua în cadrul UE, lucru inadmisibil pentru o uniune ce se vrea cu ţări membre cu dreptrui egale. În aceste condiţii, în viitorul apropiat tot mai mulţi români vor cere ieşirea din UE, care a adus numai sărăcie şi umilinţă poporului român.

Autor: Ionuţ Ţene

Sursa: Front Press, preluare dupa Napoca News

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Păi eu zic să nu mai aşteptăm până ce ne ajunge cuţitul la os, să iniţiem un Avertisment economic dacă nu la nivel social-planetar măcar la nivel european, chiar şi de pe suportul acestui “continent secret” – Facebook – pentru că în primul rând noi suntem nucleul cel mai fecund al latinităţii – România, Italia, Spania, Portugalia, Franţa şi împreună cu celelalte popoare din UE, inclusiv “triunghiul creştin” Ierusalim-Grecia-Roma – să declarăm boicot economic împotriva Germaniei. Pentru că numai acest boicot economic îi va opri din hegemonia lor demonică şi matriarhală a Walkiriilor Angelei Merkel, deoarece Germania depinde de comerţul mondial în cadrul afacerilor de export. Dar să fie un boicot atât de bine organizat, încât să convingă pe toţi europenii să nu mai cumpere niciun produs de pe rafturile de supermarketuri din UE, până când vor expira toate produsele cu marca Made în Germany, să vedeţi atunci cum sună în draci telefonul doamnei Angela Merkel la toate cancelariile din UE, până ce îşi vor da singuri demisia toţi preşedinţii şi miniştri de resort.
    Este absolut necesar să înceapă o “dezvrăjire a lumii”, prin vânătoarea regală şi vânătoarea republicană; monarhia şi republica să-şi încrucişeze cu mai mult curaj săbiile în războiul politic şi economic, să decidă odată pentru totdeuna forma de guvernământ a viitoarelor State Unite ale Europei şi ce strategie economică europeană vom practica: o piaţă liberă cu bănci libere în fiecare ţară liberă sau o piaţă unică şi “internă”, comunistă şi ultracentralizată, cu o singură bancă europeană şi 500.000.000 de sclavi şi “morţi electrici captivi în UE.
    În 2009, Islanda adusese la lumină un defect fundamental al integrării europene: “piaţa unică din UE înseamnă că orice bancă europeană poate să opereze în orice ţară”. Adică, faliment economic total în UE.
    Europenii ar face bine să se decidă printr-un referendum odată pentru totdeuna, asupra unei singure Constituţii: ori creştină, ori comunistă; ori să aleagă calea de mijloc: o formă politică de “comunism-creştin”, căci este posibilă şi o astfel de formă politică. Şi să înceapă odată reforma economică şi politică, pe o nouă axă creştină europeană.
    Dacă nu se va decide acum, în 2014, soarta şi viitorul Europei, în doi ani vor fi în UE sute de miloane de europeni care vor tânji după muncă şi pensii pe care nu le vor mai găsi nicăieri.
    Există soluţia de Iniţiativă pentru Venit Minim Garantat Necondiţionat, care ar putea echilibra în prima fază prăpastia dintre bogaţi şi săraci, şi în a doua fază s-ar putea porni motorul economic, prin ridicarea cenzurii tehnologice (ciber-, nano-, bio-, etc.)
    Noi, europenii – fără o Constituţie europeană care să ne asigure la toţi o demnitate egală, cu libertăţi politice şi religioase în egală măsură – ne aflăm din această clipă într-un conflict sacru de identitate, între alternanţa dintre sacru şi profan; între catastrofă şi mesianism. Bogaţii lumii îi înfometează pe săracii din UE până ce foame li se urcă la cap. Peste tot, ori unde ai merge, vei găsi tot mai mulţi oameni nedoriţi, neiubiţi, neîngrijiţi, respinşi de societate, complet uitaţi, complet rămaşi singuri. Aceasta este cea mai mare sărăcie a ţărilor bogate. Dar şi când vă coborâ foamea din cap în inimă, să-i ferească Dumnzeu pe cei bogaţi, că nu mai rămâne un milionar în Europa.
    După părerea mea, în materie de spargeri de “vitrini cu îngeri” şi de “lumi paralele”, “Demonii” lui Dostoievschi din Europa capitalistă a lui Abel care încă n-a murit de tot – aici este vorba de “demonii care au ieşit din mare şi au intrat în porci” – va depăşi exotica revoluţie ce a avut lor nu de mult în Argentină.
    Prin măsurile de Austeritate aplicate în Europa, New Yorker o consideră pe Angela Merkel inamicul numărul unu în UE.
    “Austeritatea crează victime, dar merită!”, declara, fără scrupule, Angela Merkel în 2011. Tot asta spunea şi Adolf Hitler, înainte de declanşarea celui de Al doilea război mondial: “Unica datorie a popoarelor din Estul Europei este să ne servească pe plan economic!”
    Germania este responsabilă de dezastrul economic creat în UE, prin demararea acestui program de austeritate împotriva UE, organizând o discriminare europeană fără precedent în Europa. Practic celelelalte popoare nu mai au acces la structurile funcţionale pe cele trei niveluri sociale, în cele trei Cercuri de putere.
    Să nu uităm că: “în orice comunitate există trei cercuri: Marele Cerc ce o conţine în întregime; Cercul Funcţiunilor sau cei ce contează, alcătuind 10% din ansamblu; şi Cercul interior, şefii şefilor, care sunt 2% din întreg sau 20% din Cercul Funcţiunilor. Din Cercul Interior provine tot Binele, dar şi tot Răul” (Pergamentul diafan – Ultimele povestiri de I.P. Culianu)
    Europa a atins deja masa critică în pauperizarea, chiar dacă nu se recunoaşte oficial, pentru că este programată prin “deprogramare” la cinci valuri de criză financiară, declanşate artificial de ştim noi cine.
    Aşadar, este doar o iluzie deşartă că, în cazul unui război nuclear între Israel şi Iran, ar putea supravieţui cei 0,002% din europeni, care, vezi, Doamne, pretind că deţin poziţiile cheie în Sistem, ba chiar pretind că deţin şi Medalionul (din Programul Terra PIG (programul de inginerie genetică) sau din Programul Terra Mirabilis).
    Iată, într-adevăr, europenii din UE sunt captivi, încercuiţi şi trădaţi din toate părţile, prin aza-zisa “doctrină economică de globalizare forţată a lucrurilor prin noua tribalizare a persoanelor”, care, să fim serioşi, numai “solară” nu e, aşa cum afirmă emisarii, comisarii şi generalii americani!
    Solari suntem noi, europenii şi Atlanţii din Carpaţi, care avem misiunea de a uni acum cele zece triburi atlante din cele zece ţări şi regate atlante, împrăştiate prin lume în ultimii 3000 de ani.
    Statele Unite sunt în cădere liberă şi nu sunt şanse să mai fie păcăliţi de sionismul internaţional şi a treia oară, ca să intre iar în cel de Al treilea Război Mondial, oricât ar încerca să-i convingă Israelul.
    China, părăseşte monetar SUA şi, unită acum cu Rusia, e pregătită să declare război economic Europei, de la Atlantic la Urali, transformând bătrânul continent într-o uriaşă “colonie penitenciară” de cinci sute de milioane de sclavi şi de “morţi electrici”, încă conectaţi la “lampa lui Lenin” (locul trei în lume după China şi India), iar noi “batem câmpii” să federalizăm Sudul Europei, crezând că dacă am reuşit odată să împărţim Europa între Vest şi Est, vom reuşi acum să o împărţin în Nord şi în Sud. Nordul e foarte bogat şi monarhic (recent am citit că norvegienii sunt toţi milionari), iar Sudul e foarte sărac şi republican.
    Este o iluzie să crezi că ai mai putea acum transforma Sudul Europei, din Grecia până în Portugalia, într-o “Fermă de animale lucrătoare”, în timp ce Nordul Europei să putrezească în veşnica lor pensiune, trăind ca în “sânul lui Adam”, în acelaşi “pat genetic”, desfătându-se cu milioane de dolari pe cap de locuitori pe spinarea săracilor din Sudul Europei.
    Părerea mea, “cu o basculă de roşii aruntată pe faţada ambasadei Germaniei la Bucureşti”, nu se rezolvă criză economică din UE. Problema Europei nu se mai rezolă acum prin metode cartesiene de “politically correct”, şi nici măcar prin mai ştiu eu ce sisteme moarte şi reci sau alte teorii în termeni fractalici.
    Problema Europei se rezolvă numai prin Programul Terra PIG (care se pare că funcţionează prin explozie, prin “deprogramarea” popoarelor înghiţite deja în sfera de putere a Timpurilor Moderne) şi prin Programul Terra Mirabilis (care ar putea funcţiona prin “implozie”. Pentru că explozia e distructivă şi descensională, iar implozia e creativă şi ascensională. Acesta este de altfel şi primul principiu al naşterii Universului.
    De aceea, spuneam că suntem captivi toţi acum în UE, dar absolut toţi. Soluţii există, desigur, dar cum mândria e sămânţa morţii din om, este greu de spus că o sămânţă de moarte – eonul Dracului, care ştie că mai are puţin de trăit – ar putea să cedeze în favoarea Eonului mesianic, care ar putea, în chiar clipa aceasta, să schimbe sensul forţei de pe axă Pământului pe axa Cerului cristalin şi implicit pe “scara creaturală”. Oricum, “scântei” au mai rămas puţine şi se extrag, în chiar clipa aceasta, din Intelectul Activ şi din intelectul angelic sau universal, până ce ni se vor usca intelectele la toţi; până ce vom deveni, în sfârşit, Surse ale intuiţiilor intelectuale prime concepute ca fiind suflet viu, parte din sufletul lui Dumnezeu.
    Desigur, este greu să alegi între “Copilul care joacă Dame”, Dionysos-copil şi Cristos-copil, închişi toţi într-o singură “piramidă fatală” a Puterii. Ca şi cum n-ar mai exista şi alţi oameni care să răstoarne “clepsidră”; ca şi cum “Capsula timpului ontologic” ar fi deţinută numai de un singur “popor ales”, iar noi stăm aşa ca proştii în târgul de oale sparte în mijlocul Pieţii Universităţilor Lumii, sub scara Puterii bruxelleze, nu-i aşa?
    Să fim serioşi, a început să priceapă şi Grecia şi toţi tozgrecii din Troia asta de carton din UE că: “Copilul negru are nevoie de dreptate. Copilul azuriu are nevoie de afirmare. Copilu roz are nevoie de stabilitate. Şi cum roz contra roz dă roşu. Iese sânge. Indiferenţă şi Restul lumii”. (am citat din Tozgrec de I.P. Culianu)
    Dar, să nu uităm ceea ce spunea nu tare de mult filozoful existenţialist francez că: “în faţa unui copil care moare de foame nu rezistă nici o carte!” Şi tare mă tem că, dacă va începe o cruciadă a copiilor, nu va rezistă nici unul din primii trei Copii pe care i-am numit mai sus: CD; DC şi CC. Şi nici sticla aceea cu “purici verzi” nu valorează mai mult decât acest copil care moare de foame. De aceea, între doi emisari, comisari şi generali câştigă întotdeuna o femeie fatală. Deşi ideal ar fi să câştige acest copil care moare de foame. Şi Argumentul ontologic al omului cu “Coloana soarelui de vis” prin care se poate demonstra existenţa lui Dumnezeu pe Pământ şi a Atlanţilor din Carpaţi pe Terra Mirabilis.
    Aşa să ne ajute Dumnezeu!

  • oare catri suntem care isi mai iubeste tara? de ce tradatorii de tara nu ne lasa sa o aparam?

  • Să nu ne plîngem: din înseși cifrele din acest articol, se vede că România chiar primește mai mulți bani decît dă!

  • Asa se intampla cand cei ce ne conduc doar se pleaca pana la pamant si chiar de li se cere sa-i pupe undeva o fac,dar sa apere poporul asta sa nu mai fie denigrat,umilit,jefuit,nu spun nimic,ca nu da bine.Suntem cetateni europeni si avem aceleasi drepturi,in schimb primim doar saracie si bataie de joc.Daca proprii nostrii reprezentanti mint si ne umilesc fara sa gandeasca ca fac si ei parte din Romania si isi dau singuri in cap,ce sa mai asteptam de la ceilalti.Ne umilesc platindu-ne umilitor,dar noi trebuie sa platim datoriile facute de “mandrii” reprezentanti in parlament si guvern care isi maresc conturile si beneficiile.De ce alte state stiu sa spuna Nu hotararilor UE,iar noi…

  • Tot ce spune dl Radu Golban este real. In conditii normale, asa trebuie judecat. Numai ca la noi nimic nu e normal. Si vina conducatorilor nostrii (toti de dupa 1089) nu este doar ca stau aplecati cu mana intinsa. Ei au actionat in aceasta perioada obsedati parca de praduire si distrugere. Au dus tara asta spre sapa de lemn incontinuu, si inainte de a intra in UE si dupa, cu aceiasi inversunare. Daca nu era UE sa ii ajute in acest demers, era cu siguranta altcineva, eventual Rusia sau mai stiu eu cine. Nu poti face abstractie de ceea ce e mai important si anume. ca distrugerea Romaniei, spre la desfiintarea ei, ca stat, este savarsita din interior, de catre tradatorii nostrii de neam. Restul, contribuie, eventual grabesc procesul. In conditiile actuale, cand suntem la pamant, cand au disparut sute de mii de locuri de munca iar romanii au fost nevoiti sa lucreze in alta parte, majoritatea in Europa, ce-ar insemna pentru ei iesirea din UE ? I-am ajuta sau am distruge si mai multe familii ? Suntem pregatiti pentru o astfel de discutie si asta numai pentru motivul ca avem la conducerea tarii niste nenorociti care fura tot ce prind, pe fata si nu raspund pentruca au pus stapanire pe Romania ? N-ar trebui sa ne debarasam in primul rand de aceste lipitori care au prins gustul praduirii si nu se mai deslipesc, facand absolut totul, inclusiv legislativ, pentru permanentizarea lor la conducerea tarii? (eventual prin rotatie, tot ei de ei). Nu vedeti ca nimeni nu mai poate patrunde la conducerea tarii , niciun partid politic, pentruca legislatia si metehnele celor ce conduc tara ( bani, mass media, legislatia, frauda electorala) fac imposibil acest lucru. Si atunci despre ce vorbim, cand pe astia doar cei din afara ii mai potolesc cat de cat ca sa nu ne vanda la taraba cu totul, un nenorocit de Ponta sau Basescu sau Sova, Blaga, Tariceanu si multi altii. Astia toti stau aplecati in fata celor din afara (UE si USA) pentruca se stiu vinovati si pentruca nu urmaresc sub nici o forma interesul national. Pentruca ei nu ne reprezinta. Ei se reprezinta doar pe ei, familiile lor clientela lor politica si partidul din care fac parte. Actiunile si intentiile lor sunt marsave, de asta stau aplecatiin fata mai marilor. In aceste conditii, eu nu pot visa altceva, care exclude din start realitatea crunta in care ne aflam ACUM.