Politică

Bravo, rătăcitule!

b_300_472_16777215_0___images_stories_editorial_PutinMerkelObama-art-emis (1)În dimineaţa celebrei declaraţii, care a făcut înconjurul lumii, Jean Claude Juncker a luat aghiazmă şi anafură şi i s-au luminat minţile la minut! Declaraţia sa nu m-a contrariat deloc. E cît se poate de firească în contextul geopolitic şi strategic. Bravo, rătăcitule! U.E. nu trebuie să lase S.U.A. să dicteze pe continentul european! După ce Juncker a simţit pe pielea Occidentului valul uriaş şi tulbure al migranţilor şi a fost uimit de lecţia pe care i-a dat-o Putin lui Obama în Siria (ce înseamnă să te ocupi de terorişti în doi timpi şi trei mişcări, nu să faci din ei un arc întins pentru nevoile lui Obama!), a întors-o ca la Ploieşti.

Putin e acum băiat bun pentru Juncher, e forţosul lumii şi nu poţi să-l vorbeşti de rău, nici să te depărtezi de el, pentru că la nevoie, Putin va scăpa Europa de bau-bau. „U.E. trebuie să-şi restabilească relaţiile practice cu Moscova şi să nu lase Washingtonul să dicteze în Europa. Trebuie să tratăm Rusia decent. Rusia trebuie tratată ca un egal. Trebuie să facem eforturi către o relaţie practică cu Rusia. Nu este sexi, dar aşa trebuie să facem, nu putem continua aşa”, a declarat Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, în cursul unei vizite în sudul Germaniei (B.B.C. News).

Cît de curînd, capii Europei vor vedea cît de „sexi” va fi Putin la ananghie! Numai oficialii noştri pupă picioarele Statuii Libertăţii! Doresc ca mesajul să nu fie interpretat eronat. Pentru cîte a pătimit poporul meu din pricina muscalilor, n-am motive să-i îndrăgesc, dar realitatea nu poate fi sub nicio formă negată.

Să vedeţi, boieri, dumneavoastră, cei care nu credeţi acum!

Dacă Putin îşi apără ţara, Ortodoxia şi Creştinismul, Băsescu, care vorbeşte mult şi la lună, mă contrariază însă, pentru că îşi doreşte ori să ajungă premier ori, din nou, primar al Capitalei. Şi dă-i şi sapă la rădăcinile altor confraţi de mişelie, dă-i repede cu adeziunea la P.M.P., trambulină spre primărie sau spre Palatul Victoria. Ce ciudat! Dintotdeauna saltimbancii s-au bucurat de simpatia norodului! Dar, e vremea ca Traian Băsescu să înţeleagă că nu se poate scălda de două ori în aceeaşi apă – ca să-l cităm pe Heraclit. E vreme ca unii din mizerabilii care ne conduc să priceapă aceasta! Pentru că, nu mai devreme de zilele trecute, aceştia au votat, în majoritate, împotriva unei instituţii care ar trebuie să confişte averile politicienilor cercetaţi penal! Nu vedeţi? Cocoşul a stat în cuşca de lux, după gratii niţel, acum e liber şi cu averea neatinsă! La fel s-a petrecut cu toţi hoţii celebri, care au defilat prin faţa televiziunilor cu cătuşele la mîini. Cei care au votat împotrivă sînt jefuitorii care au devalizat Ţara, cei a căror avere trebuie pusă sub sechestru! Ştiindu-se hoţi învederaţi, această „frăţie întru hoţie”, numită Senat, mai plusează încă o încercare de a micşora durata arestului la domiciliu. Din nefericire Ţara are în frunte un absent cu duhul şi cu fapta şi este reprezentată la externe de un motoloc fără curaj. Să vedeţi, boieri dumneavoastră, cei care nu credeţi acum, ce veselie mare va aduce în curtea noastră scutul de la Deveselu, pentru care Ambasadorul S.U.A., Hans Klemm îşi permite să afirme că Washingtonul l-a adus în România de dragul florilor de măr! Într-o lume în care a contat şi contează puterea militară, amestecarea cu forţa a României (o ţară atît de săracă) în treburile neortodoxe ale N.A.T.O., care are ca membri state bogate şi puternice, este nu doar ridicolă, ci extrem de periculoasă. Rusia nu a ameninţat România fără temei, ştiind sigur că scutul prezent pe teritoriul României va fi folosit la un moment dat de americani în lupta concurentă de putere împotriva ei.

Momente de groază şi pericol!

Folosind terorismul de propagandă ca suport pentru războaiele din Orientul Mijlociu şi, mai nou, pericolul rus, ca suport pentru acţiunile din Ucraina, militarii americani şi N.A.T.O. sînt cei care au ajuns la graniţa Rusiei şi nu rachetele ruseşti în Cuba, scrie Dr. Nicolae Dolghin pe site-ul Asociaţia Europeană de Studii Geopolitice. Trăim momente de groază şi pericol! Ştiinţa războiului se confruntă cu arta războiului! Dronele şi radarele extrem de performante aduc războiul şi moartea foarte aproape! Cu toate că armele ultra-sofisticate nu mai au voie să greşească ţinta, americanii au bombardat un mare spital din Kunduz, Afgnanistan. Ce caută americanii în Afganistan? Cum, ce caută? Îşi doresc şi acolo un altfel de Vietnam cu fază lungă! Americanii au făcut bani frumoşi din negoţul cu moartea şi cu armamentul!

Cer insistent retragerea premiului Nobel pentru pace pe care l-a primit Obama

După acel deocheat 11 septembrie, un fel de „ars poetica” americană, George W. Bush a lansat aşa-zisul război împotriva terorismului, deschizînd fronturi de luptă în diverse zone ale planetei. Însă, cu tehnica lor extrem de performantă, le-au trebuit ani mulţi de căutări în ghilimele ca să-l captureze pe Osama bin Laden prin nisipurile mişcătoare! Atîta s-au jucat de-a şoarecele şi pisica, încît noi, muritorii de rînd, am încremenit de groază în faţa asasinatelor, violurilor şi profanărilor de cadavre, săvîrşite de militarii americani. Nu se ştie dacă în toată această regie cel mort a fost Osama sau nu! Pe fondul unui terorism de paradă, în 2009, Obama a suplimentat efectivele militare în Afganistan, de la 30.000 de militari trimişi de Bush, la 53.000, în bazele din Kandahar, Bagram şi Herat, drept pentru care, culmea ipocriziei şi a obedienţei europene, a primit în acelaşi an, Premiul Nobel pentru pace! Din 2011, zic ei, şi-ar fi retras trupele combatante, iar în prezent, americanii ar mai avea în Afganistan numai 9.800 de militari, sub comanda N.A.T.O., care ia în calcul înfiinţarea unei baze militare permanente în Afganistan. Cît priveşte spitalul bombardat recent de americani, oficialii de la Pentagon şi-au schimbat declaraţiile de patru ori în patru zile, cum se schimbă vremea, afirmînd că a fost o greşeală. Dacă erau ruşii prin preajmă, ar fi dat vina pe ei. Organizaţia „Medici fără Frontiere” vorbeşte despre „o crimă de război”, cerînd o anchetă internaţională în acest sens: „Este inacceptabil ca bombardarea unui spital şi uciderea medicilor şi pacienţilor să fie calificate drept «pierderi colaterale» sau drept o greşeală. Ca doctori, protestăm şi cerem respectarea Convenţiei de la Geneva! Avem nevoie de voi, de opinia publică, să fiţi alături”, a spus dr. Joanne Liu, preşedinte M.S.F. International. Mă alătur acestui protest şi cer insistent retragerea premiului Nobel pentru pace pe care l-a primit Obama. Ce hilar! Ce grotesc! Un preşedinte american, autor al atîtor războaie, primeşte un premiul pentru pace! Dacă şi Svetlana Alexievich a luat Premiul Nobel pentru Literatură cum l-a luat Herta Muler pe criterii politice sau Obama, pentru pace, atunci ne-am lămurit cu toţii că Instituţia care-i înnobilează şi-a pierdut credibilitatea.

Autor: Maria Diana Popescu

Sursa: Art-Emis